reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Moja 15latka to samo było, teraz ciut lepiej. Jak poproszę albo jestem w łazience a mała zapłacze to czasami do niej pójdzie, sprzątnie kuchnię czy łazienkę. A co do spania to moja około 20 godzin przy czym większośc na kimś 🤣🤣
U mnie to samo może z 5h w sumie na dobę nie śpi, ale jak śpi to też z kimś albo na kimś.

Ja tez kupuje to mleko i jestem zadowolona 🙂córka ma gazy ale jej nie męczą już tak bardzo jak przy mleku specjalnym na kolki i zaparcia.

Ja właśnie zmieniam jej bo w nocy masakra jest. Ciągle stekanie i prykanie w nocy. Kupiłam jej nan optipro 1. Z jedną kobietką się w Rossmannie zgadałam i mi powiedziała że po tym bebilonie jej syn też miał podobne rewolucję.

U nas pobudka między 6- 7 a w ciągu dnia dwie takie dłuższe drzemki od 2 - 3 h chyba że coś mu nie pasuje, to wtedy krótsze a wieczorem spanie 21- 22 i jedna pobudka między drugą a trzecią. Generalnie jestem dosyć wyspana😅

U nas to w ciągu dnia raz spi może z ok 3h, tak to są drzemki po 15-1h najlepiej na mnie 😂😂 a tak od 17 zaczyna się pora największej aktywności i do 21-22 nie chce zbytnio spać. Później zasypia i jest pobudka dokladnie ok 2 i ok 5 a później ok 8

Ja właśnie zmieniam jej bo w nocy masakra jest. Ciągle stekanie i prykanie w nocy. Kupiłam jej nan optipro 1. Z jedną kobietką się w Rossmannie zgadałam i mi powiedziała że po tym bebilonie jej syn też miał podobne rewolucję.
Ja dawałam właśnie ten nan położna w szpitalu mi poleciła mimo tego że oni dawali hipp, niby wszystko było ok. Ale rzadko kupy robił raz na 3 dnie i to go trochę męczylo, wiec zmienilam na hipp niby lepiej ale nieraz tez ma problem z brzuszkiem i sama już nie wiem jutro mam teleporade. Chce zapytać co pani doktor o tym myśli i jeszcze o krople biogaia chciałam zapytać może coś by mu pomogły

Ja dawałam właśnie ten nan położna w szpitalu mi poleciła mimo tego że oni dawali hipp, niby wszystko było ok. Ale rzadko kupy robił raz na 3 dnie i to go trochę męczylo, wiec zmienilam na hipp niby lepiej ale nieraz tez ma problem z brzuszkiem i sama już nie wiem jutro mam teleporade. Chce zapytać co pani doktor o tym myśli i jeszcze o krople biogaia chciałam zapytać może coś by mu pomogły

My stosujemy biogaje i może faktycznie dzięki temu jest lepiej. U mnie kup dużo i tak bo 3-4 to normalne (No i czasem bąki się zdarzają z tzw - nadrukiem 😂)ale po bebilonie to w nocy jest takie stękanie i prężenie na bąki jakby na brzuchu było za cięzko i te kupki zazwyczaj są dopiero pod koniec dnia

Ja już na sali i po badaniach. U mnie szybka decyzja: jutro cesarka, bo dziecko ma napewno powyżej 4kg a ja już jestem po jednej cesarce.
Ja też miałam małe szczęście na przyjęciu. Łózko tylko jedno wolne a 3 nas było do przyjęcia. Niby byłam druga w kolejce ale mój wynik testu był szybciej i wcześniej mnie przyjęli. Tamte pacjentki będą leżeć na dostawionych łóżkach.

Ja czekałam 5h na przyjęcie do szpitala! Ale jestem już na porodowce w pokoju do porodów rodzinnych. 4cm rozwarcia, dostałam piłkę i mam działać 😉 jak się rozkręci akcja to dzwonią po męża

U nas to w ciągu dnia raz spi może z ok 3h, tak to są drzemki po 15-1h najlepiej na mnie 😂😂 a tak od 17 zaczyna się pora największej aktywności i do 21-22 nie chce zbytnio spać. Później zasypia i jest pobudka dokladnie ok 2 i ok 5 a później ok 8
Moja co 2h w nocy je😱🙈🙉w dzień dłuższe przerwy.
W nocy co 2h z ręką na zegarku się budzi 😱🤷‍♀️mogłoby być odwrotnie, bo chodzę jak zombi.
@Mary2094 czy Twój pies też nie odstępuje Ci na krok?
Bo moja tak. Mnie i małej pilnuje

My stosujemy biogaje i może faktycznie dzięki temu jest lepiej. U mnie kup dużo i tak bo 3-4 to normalne (No i czasem bąki się zdarzają z tzw - nadrukiem 😂)ale po bebilonie to w nocy jest takie stękanie i prężenie na bąki jakby na brzuchu było za cięzko i te kupki zazwyczaj są dopiero pod koniec dnia
A sama zaczęłas stosować te krople czy konsultowalaś z lekarzem?

reklama
Ja bym nigdy nie pomyślała, że mogę pokłócić się z moim Love o teściową 😳 No niestety tak się stało ale przynajmniej powiedziałam mu co mi zalegało. Focha zapiął, On miał jeszcze focha😳😳
Ja czekałam 5h na przyjęcie do szpitala! Ale jestem już na porodowce w pokoju do porodów rodzinnych. 4cm rozwarcia, dostałam piłkę i mam działać 😉 jak się rozkręci akcja to dzwonią po męża
Trzymam kciuki!!
Powodzenia i szybkiego rozwoju sytuacji 😘

Do góry