agrafka07
Fanka BB :)
Jestem dziewczyny już pisze.
Sama nie wierzę że sn a nie cc
Byłam dziś na cc na 8rano umówiona do ordynatora.wczoraj a, właściwie w nocy koło 2ej zaczęły się skurcze, najpierw niebolesne, ale już czop zaczął odchodzić.
Myślałam że pójdę spać i ok a tu skurcze od krzyża i to co 10-15minut.
Kolo 4:30obudzilam męża, zanim się zebrał to skurcze co 5minut o w szpitalu koło 6ej i rozwarcie 1cm.
Bóle już porządne, przyszła lekarka co miała dyżur i mówi że ordynator będzie za 2h dopiero tak jak planowo i albo ona robi cc ale czekam na ordynatoraalbo robimy znieczulenie do w kręgosłup i próbuje sn.
A cc zrobią jak coś byłoby nie tak, wiadomo.
Że będę miała gorzej po cc itp, że po co jak nie mam wskazań, że rodziłam sn itp.
W końcu decyzja próbuje że znieczuleniem sn.
Zrobili znieczulenie bo po 30minutach nic nie czuje, ale zadowolona byłamskurcze tylko na, ktg widać i tak doszło do 10cm rozwarcia, w między czasie zadowolony ordynator przyszedł że jednak sn.
Ja myślałam że te parte to krótko, nie czuję partych bo znieczulonaprzestają z podawaniem znieczulenia..
Myślę parę partych jak ze starsza i urodzę.
A tu 1,5h parte, znieczulenie przestaje działaś, masakra taki ból, Boże jak ja klnelam że nie cc, proszę o cc, a tu główkę włosy widać nie da się za późno.
O tak w męczarniach partych po 1,5h urodziłam. Końcówka ordynator wypycha mała mi z brzucha.
Teraz się cieszę że nie cc ale podczas mega, bolało, ja, jestem po 40stce, w dodatku chuda, i wąska a, Mała 3430gr.
Teraz mam ja przy sobie i jestem mega, szczęśliwa ale myślałam że umrę serio.
Rozerwalo mnie na 1 szew założyli.
Dupa mi odpada z bólu.
Dlatego właśnie w wielu szpitalach nie podają zzo, bo poród się przedłuża, kiedy kobieta nie czuje skurczy partych. Dobrze, że już po i że ostatecznie jesteś zadowolona pomimo bólu.