reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Ja wykonałam w 33 tygodniu i jestem przerażona bo wyszedł mi (+++) co oznacza wzrost obfity. Miałam wymaz z pochwy i odbytu. Wizytę mam 11.02 i myślę czy czasem nie zrobić ponownie.
Podobno wynik dodatni ma większość kobiet i ważne jest by przy przyjęciu do szpitala obowiązkowo ich o tym poinformować, bo oni Ci podadzą antybiotyk przed porodem i w razie potrzeby dziecku po urodzeniu także. Ale zapytaj gin faktycznie na wizycie czy nie jest za obfity ten wynik i czy nie powtórzyć go.

reklama
O matko, ja musze w czwartek albo piątek iść na badania krwi i z moczem... Nie cierpię tego wstawania rano 😫 A u mnie w przychodni to zawsze jest w kolejce 30 osób i teraz weź tu się proś czy ktoś Cię wpuści, bo w ciąży jesteś 😬 A najgorsze są te stare baby ( sory za sformuowanie ale inaczej nie da się o nich powiedzieć) widzą, że kobieta stoi czy siedzi w ciąży, gapi się na brzuch, ale nie przepuści Cię za cholere... 😡
U mnie to położna wszystko pobiera ale to priv, kiedyś chciałam wcześniej o g. 7 to musiałam niestety do ambulatorium iść też priv no i tam kolejka bo już wszystkich otrzymują. I powiem Wam że nie ważne czy nfz czy priv nie wiem czemu kobiety dla siebie są takie straszne nie kumam tego 🤷‍♀️. Mnie puścił mężczyzna starszy a kobieta starsza przed nim była i nawet nie drgnęła.
Ale to się przejawia wszędzie w sklepach, autobusach te stare dewoty są najgorsze ever.

Ja ide w sobote na badania. U nas to na dworzu teraz trzeba czekac 😑 miesiac temu mroz jak nie wiem a ja 1,5 godz stalam, bo nikt nie raczyl przepuscic.. Ostatnio to Pani z lab jakos mnie na tym dworzu wypatrzyla i powiedzial, ze ja to bez kolejki... Masakra i wlasnie niestety starsze Panke najgorsze 😔 czlowiek ledwo stoi, slabo sie robi, jeszcze te maseczki a nikt nawet nie pimysli by choc do glupiej poczekalni przepuscic

U mnie to położna wszystko pobiera ale to priv, kiedyś chciałam wcześniej o g. 7 to musiałam niestety do ambulatorium iść też priv no i tam kolejka bo już wszystkich otrzymują. I powiem Wam że nie ważne czy nfz czy priv nie wiem czemu kobiety dla siebie są takie straszne nie kumam tego 🤷‍♀️. Mnie puścił mężczyzna starszy a kobieta starsza przed nim była i nawet nie drgnęła.
Ale to się przejawia wszędzie w sklepach, autobusach te stare dewoty są najgorsze ever.

Prawda. I im się wszędzie zawsze spieszy a siedzą w domu. U mnie jeżeli chodzi o pobranie krwi to dzwonie i rejestruje się na godzinę i wywołują. A dziś jak robiłam gbs i morfologie oraz mocz z racji ze wykupiłam przez neta pakiet, to pełna kultura. Tak by mogło być wszędzie i na nfz.

Podobno wynik dodatni ma większość kobiet i ważne jest by przy przyjęciu do szpitala obowiązkowo ich o tym poinformować, bo oni Ci podadzą antybiotyk przed porodem i w razie potrzeby dziecku po urodzeniu także. Ale zapytaj gin faktycznie na wizycie czy nie jest za obfity ten wynik i czy nie powtórzyć go.
Dzięki

Może nie pytajcie się tych ludzi w kolejce czy Was przepuszczą tylko recepcjonistki. Ja zawsze podchodzę do kasy czy właśnie recepcjonistki prosząc o obsłużenie bez kolejki. Jakoś wtedy nikt się nie rzuca 👍😊
Ja chodzę na pobranie krwi do lekarza rodzinnego tam umawiają na godzinę to nie ma problemu ani kolejek, jak muszę skorzystać z innego laboratorium to podchodzę do drzwi i osobie która jest pierwsza mówię, że będę wchodzić przed nią bo jestem w ciąży i nie ma problemu. Niestety na to,ze ktoś będzie tak miły i się domyśli nie ma co liczyć 😉

Ja mam mieć wymaz we wtorek, na wizycie.
Tak jak Patii pisała, przy Córce (dodatni wynik) miałam przykaz jak najszybciej wstawić się w szpitalu (kiedy poród się zacznie), wenflon i antybiotyk został zaraz podany.

reklama
Też będę seniorką, wiadomo ale też miałam akcję z Paniami 60+.
Kolejka do kasy, zaraz zaczyna się godzina dla seniorów, kasjerka otwiera dodatkową kasę i woła mnie z tyłu-Pani w ciąży ma pierwszeństwo.
Ale skąd, jak towarzystwo ruszyło, jak się przepychać zaczęli🙄 zaczęłam się śmiać, no masakra! Kasjerka była nieugięta i tak długo mnie wołała aż ustąpili. Straszne i przykre

Do góry