reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Ja byłam z wizytą u diabetologa otrzymałam insulinę na noc i przed śniadaniem i mam cichca nadzieję że jakoś się to unormuje bo okazuje się że wcześniej leczył mnie koniowal a nie lekarz na cukrzycę i obecny chycil się za głowie że ja i mój organizm jeszcze funkcjonuja a nie wysiadł.

Też mam uczucie braku powietrza, wspinaczka po schodach do mieszkania niczym wyprawa w góry 😄
Muszę zainwestować w nowy biustonosz bo czuję, że klatka piersiowa jest uciskana

Ja byłam z wizytą u diabetologa otrzymałam insulinę na noc i przed śniadaniem i mam cichca nadzieję że jakoś się to unormuje bo okazuje się że wcześniej leczył mnie koniowal a nie lekarz na cukrzycę i obecny chycil się za głowie że ja i mój organizm jeszcze funkcjonuja a nie wysiadł.
Madzia36181 też jestem pod kontrolą. Tyle, że pomiary cukru no dieta dieta dieta + ruch.
Chociaż ostatnio na czczo mam ciągle cukier ponad normę :(🤔
Dietę udaje Ci się zachować?

Madzia36181 też jestem pod kontrolą. Tyle, że pomiary cukru no dieta dieta dieta + ruch.
Chociaż ostatnio na czczo mam ciągle cukier ponad normę :(🤔
Dietę udaje Ci się zachować?
Kochana ja mam cukrzycę już po poprzedniej ciąży ale ona mnie leczyła na typ dwa i cały czas dieta dieta a cukier po 200 albo i ponad okazuje się że mam typ 1 cukrzycy i be z insuliny nie ma szans.

Mi 3 lata temu jak ciągle walczyłam z grzybica lekarz polecił płyn do higieny intymniej plivafem przeciwgrzybiczny (taki pomarańczowy), stosuje od tego czasu i od 3 lat nie mam problemów z grzybica. Może być używany w ciąży, więc jak chcesz to stosuj profilaktycznie. Do kupienia w aptece. No i od razu lekarz powiedział, że wszelkie drogeryjne plyny do higieny intymnej mogę wyrzucić.
Hejka.Kupilam ten żel ,czy mogę go używać codziennie?

A jakie miałaś wyniki? Pytam bo jestem po krzywej i czekam na wyniki, poprzednio też przechodziła, cukrzyce ciążową tylko mi wystarczyła dieta i glukometr do wyrównania cukrów.
Aaa doczytałam to ja nie doszłam jeszcze do takich wyników i na kontroli po ciąży krzywa była już ok, i na czczo też nie najgorzej.

reklama
A jakie miałaś wyniki? Pytam bo jestem po krzywej i czekam na wyniki, poprzednio też przechodziła, cukrzyce ciążową tylko mi wystarczyła dieta i glukometr do wyrównania cukrów.
Aaa doczytałam to ja nie doszłam jeszcze do takich wyników i na kontroli po ciąży krzywa była już ok, i na czczo też nie najgorzej.
Mi nie zrobią krzywej ponieważ naczczo cukier potrafię mimo diety mieć 178 i nikt się nie odważy zrobić mi krzywej przy synu jak zrobili mi krzywa to wywiozło mnie pogotowie do szpitala.

Do góry