reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

A wracając do kp to wydaje mi się że jest jakiś wylansowany trend na kp. W mediach społecznościowych pełno matek i dzieciątek przy cyckach. A co jeśli kobieta nie może mieć pokarmu albo nie chce karmić.
Moja mama nie miała pokarmu. W szpitalu się na nią darły piguły że dziecko zagłodzi i na siłę kazali mamie przystawiać mnie do piersi. Aż w końcu mama zrobiła awanturę że chce butelke się ulitowaly. Mam nadzieję że teraz w szpitalach jest bardziej racjonalne podejście.

reklama
Nie przejmuj się, niteczka pewnie poszła przez jakies mikro naczynko, wiem co mowie :) mój gin nawet jakoś się specjalnie nie przejmuje tymi moimi plamieniami, mówi że taka moja uroda i muszę przeżyć chyba że by się nasililo :)

Ja sama dzisiaj przeryczałam z 3godziny nad ranem, prawie histeria była 🤦‍♀️ bo, uwaga: mój narzeczony znowu poszedł do pracy i mnie znowu obudził i byłam skrajnie zmęczona a wiedziałam że nie zasnę 😂 w ciąży jakoś wszystko urasta do rangi nieszczęścia
Haha ja zrobiłam mojemu awanturę o to że gada do mnie rano jak śpię. Ma się zamknąć i przestać odzywać bo śpię haha.

Nerwy miałam nie ziemskie. Nawet na chwilę zapomniałam wogole powinnam na siebie uważać 😪 no właśnie lekarz nic nie powiedzial ze powinnam uważać bo coś tam słabo z czymś. Ciąża książkowa, a co najlepsze mdlosci mam cały czas tak samo, nic lżej. 13 tc juz. Podobno ryzyko poronienia spada o 65 %. Juz byłam taka pewna siebie a tu znowu coś i teraz wizyta dopiero za miesiąc 🤦‍♀️ Ja tez juz chcę końcówkę 🤕
Ja też cały czas i mdłości i wymioty nic mi nie przeszło nawet mam dni co nie mogę nic przełknąć tylko krakersy🤢

Nie przejmuj się, niteczka pewnie poszła przez jakies mikro naczynko, wiem co mowie :) mój gin nawet jakoś się specjalnie nie przejmuje tymi moimi plamieniami, mówi że taka moja uroda i muszę przeżyć chyba że by się nasililo :)

Ja sama dzisiaj przeryczałam z 3godziny nad ranem, prawie histeria była 🤦‍♀️ bo, uwaga: mój narzeczony znowu poszedł do pracy i mnie znowu obudził i byłam skrajnie zmęczona a wiedziałam że nie zasnę 😂 w ciąży jakoś wszystko urasta do rangi nieszczęścia
Mój jak idzie wcześniej do pracy czasem na 4 rano to mi młodsza czasem się budzi wtedy też mam kosmos i nie wiem czy płakać czy się śmiać 😭

A wracając do kp to wydaje mi się że jest jakiś wylansowany trend na kp. W mediach społecznościowych pełno matek i dzieciątek przy cyckach. A co jeśli kobieta nie może mieć pokarmu albo nie chce karmić.
Moja mama nie miała pokarmu. W szpitalu się na nią darły piguły że dziecko zagłodzi i na siłę kazali mamie przystawiać mnie do piersi. Aż w końcu mama zrobiła awanturę że chce butelke się ulitowaly. Mam nadzieję że teraz w szpitalach jest bardziej racjonalne podejście.
Jak ja byłam z obiema dziewczynami to zależało od zmiany. Jedna bez problemu dawała butelkę a druga darła że nie da i koniec. Dlatego przy drugiej kupiłam sobie sama takie małe buteleczki i wzięłam do szpitala

takie coś dzisiaj znalazłam 😊

reklama
Do góry