reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny, czy któraś z was brała krople Anaketon na mdłości? Wzięłam dziś i powiem ze jest trochę lżej. Może mdłości całkiem nie zniknęły ale jest o wiele lepiej. Może w końcu prześpię noc.

Nawiązując do tego podnoszenia rąk to tyczy się to też spania ? Ja często śpię z rękami nad głową.. czy to może zaszkodzić ?

Jezu dzisiaj się już wkurzyłam :p znowu podkrwawiam lekko, oczywiście dzień spędzony na sprzątaniu i niby wiem że jak odpocznę powinno przejść ale generalnie już mnie nieźle wnerwiają takie niespodzianki bo muszę na siebie chuhać i dmuchać co mnie drażni 🤦‍♀️
Ja dzisiaj nerwów zjadłam przez córę i oczywiście mąż mnie musiał wkur.wić bo by nie było i od godz brzuch mnie boli z boku i teraz plamie🤦już naprawdę czekam tego końca a tu nawet połowy nie ma🙆jak tu żyć 😂

Nawiązując do tego podnoszenia rąk to tyczy się to też spania ? Ja często śpię z rękami nad głową.. czy to może zaszkodzić ?
Raczej chodzi o naciąganie mięśni brzucha, w pozycji leżącej nawet z nogami wyprostowanymi nie naciąga się tych mięśni tak jak w pozycji stojącej. Ale generalnie zaleca się spanie na lewym boku. Ja się już powoli przestawiam (że spania na brzuchu 😃) i jest bardzo wygodnie. I mam wrażenie dużo lepsze trawienie.

Raczej chodzi o naciąganie mięśni brzucha, w pozycji leżącej nawet z nogami wyprostowanymi nie naciąga się tych mięśni tak jak w pozycji stojącej. Ale generalnie zaleca się spanie na lewym boku. Ja się już powoli przestawiam (że spania na brzuchu 😃) i jest bardzo wygodnie. I mam wrażenie dużo lepsze trawienie.
Na boku to każdy powinien spać właśnie na dobre trawienie pamiętacie nawet dzieci na boku układać trzeba na początku. A ja uwielbiam na brzuchu i dalej tak będę spać 😁

Ja dzisiaj nerwów zjadłam przez córę i oczywiście mąż mnie musiał wkur.wić bo by nie było i od godz brzuch mnie boli z boku i teraz plamie🤦już naprawdę czekam tego końca a tu nawet połowy nie ma🙆jak tu żyć 😂
Ale też już bym chciała chociaż połowę, w książkach jestem na 5 miesiącu a naprawdę to gdzie mi jeszcze 🤣 ps. Polecacie jakąś dobrą lekturę?

PPS. Tak się wzruszam jak czytam "pierwszy rok życia dziecka", że sama siebie nie poznaję. Po jednym zdaniu o karmieniu... 😂

reklama
Do góry