M_P_90
Fanka BB :)
To mój i też 8tc8tydzien dopiero
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To mój i też 8tc8tydzien dopiero
W ciąży zapotrzebowanie dziecka w hormony tarczycy jest duże. Jeśli masz swoich mało to jeszcze mniej otrzyma dziecko. A sa bardzo ważne dla rozwoju dziecka.I jak tabletki wpływają na ciąże? Boje się ze spuchne do nieprzeciętnych rozmiarów w tej ciąży
Z Usg jest ciąża starsza, lekarz tez jest raczej zdania że z OM bo jak mnie zapisywal na prenatalne usg to mowil ze 9w5d to za dwa tygodnie sie widzimy. Nie mówił nic o terminie z usg. Czy tak czy tak to licze ze jestem w 11 tc. I za dwa tyg by sie 4 miesiac zaczął juz? Jak ten czas leci. Nie bede sie martwic niczym dopoki lekarz mi nie powie ze cos nie tak. Teraz stwierdzil ze jest idealnie wszystko. Że dzidzius ma czunne ruchy i tak powinno byc. Z reszta mysle ze moje samopoczucie wskazuje na idealna ciążę w zadnej sie tak zle nie czulam. A z jaka kolezanka bym nie rozmawiala to one tez zdychaly na poczatkuale z usg masz starsza czy młodsza ciaze? Lekarze wiadomo ze beda liczyć z om, ale ja sprawdzając jak sie ciaza rozwija sprawdzałbym po tym krótszym terminie zeby sie nie stresowac. Poza tym ja w poprzedniej ciazy miałam tak ze z usg prawie 2 tyg różnicy mi wychodziło bo miałam długie cykle a oni do cc mnie zapisywali po terminie z om i wydaje mi sie ze ciaza była mimo wssystko młodsza i mi mała za szybko wyciągnęli dlatego tez nie jestem za cc
Hej co u ciebie wszystko w porządku ?Dziecko żyje, ma 4 cm machalo do mnie ale jest jest niestety jedna rzecz która bardzo nie pokoi przepraszam was ale dzis o tym nie napiszę może jutro jak zbiorę siłę psychiczna albo na priv .
A co do pochwy i dziwnych boli mam zapalenie.
Ja się będę rękami i nogami bronić przed kupnem nic nie kupowałam typowo większego ani ciążowego i nie mam zamiarupoza tym mi w ciąży zawsze gorąco i zawsze chodziłam rozpiętaJa pewnie jeśli będę kupować to używana bo szkoda mi kasy będzie na nową na "raz"
Ale super tyle już was wie kogo się spodziewać że tylko smaka robicie ja to mogę pomarzyć i pewnie się dowiem na porodówceHej dziewczyny nie bylo mnie tu jakies 2-3 tyg bo bylam na urlopie wybralam sie do ginekologa w Pl dzidzius rosnie jak na drozdzach mamy juz 10+4 28 sierpnia mamy usg I pobranie krwi na nifty trzymajcie kciuki zeby bobas byl zdrowy no I oczywiscie nie moge sie doczekac bo z wynikami wysla nam jaka mamy plec
U mojego dziecka ostatnio ma usg wykryto obrzęk nie wiem co mnie czeka muszę czekać 2 tygodnie na badanie prenatalne . Dzieci z tym zazwyczaj umierają albo rodza sie chore np zespół turnera ,zdarzają się cuda kiedy się wchłania i jest dobrze Ale to naprawdę cuda. Pozostaje mi tylko czekać . Modlę się o cud .Hej co u ciebie wszystko w porządku ?
Kochana u Ciebie od poczatku zdarzają się cuda ,wierzę że będzie dobrze❤ trzymaj się kochana jestesmy z Tobą ❤U mojego dziecka ostatnio ma usg wykryto obrzęk nie wiem co mnie czeka muszę czekać 2 tygodnie na badanie prenatalne . Dzieci z tym zazwyczaj umierają albo rodza sie chore np zespół turnera ,zdarzają się cuda kiedy się wchłania i jest dobrze Ale to naprawdę cuda. Pozostaje mi tylko czekać . Modlę się o cud .