reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Ja biorę letrox i jak narazie w ciąży schudłam 2 kg A od kwietnia łącznie -9kg. Wcześniej brałam euthyrox i cały czas byłam spuchnięta
No to ja mam wlasnie w drugą stronę,dopóki nie bralam lekow to chudłamw oczach a od kad zaczelam brac to jest tragedia bylam u dietetyka w miesiąc spadło mi 2kg ale to była droga przez mękę. Teraz w ciazy zaczelam jesc normalne jedzenie bo jogurty i to wszystko co jadlam na diecie mi poprostu nie podchodzi i te 2kg wróciły. Wiec niestety czuje ze spuchne znowu,ale mam nadzieje ze moze w drugim trymestrze wejdę znowu w diete jak mnie przestanie odrzucać od jedzenia.🤷‍♀️😞

reklama
Przed ciaza bylam na diecie schudlam 2kg bo dopiero zaczelam w sumie ,teraz jem normalne jedzenie i te 2kg wróciły mi spowrotem .ponad swoja wagę narazie jeszcze nie utylam ale jestem jakas taka opuchnieta ciasno mi w spodniach brzuch wywalony masakra

Załączniki

• 20200821_133502.jpg
    20200821_133502.jpg
    967 KB · Wyświetleń: 118
Na kiedy masz termin? Mój się nie pytał gdzie pracuje ale ja też w banku i chciałabym do lutego być w pracy jeśli ciąża będzie prawidłowa :)
Dziewczyny wy szybko na L4 bo źle się czujecie czy macie ciężki charakter pracy?
Ja pracuje w biedronce i jest na L4 od początku. Nawet jakbym chciała pracować to o tak by mnie wysłali na zwolnienie. W biedronce nie pozwalają pracować kobietom w ciąży.

Ja przy letroxie zaczelam przybierać z powietrza, musze pilnować posiłków i tego co jem wtedy jest w miarę ok. Ale juz widze ze ciaza to bedzie masakra wagowa, jestem w 8tygodniu a brzuch mam jak w 5miesiacu..eh
Ale kazdy jest inny na jednego działa tak na drugiego inaczej.🤷‍♀️
Ja przyjmuje letrox od listopada. Na początku 25 mikrogramow, później w ciąży lekarka zwiększyła do 75. Nie zauważyłam żebym przytyła. Teraz w ciąży nawet schudłam 3 kg ale ja zaczynałam z dużą waga.

reklama
Ma któraś problemy z tarczyca? Ja nigdy nie miałam a teraz mi wyszły złe wyniki:/ już mi lekarz zapowiedział ze czekają mnie tabletki :(
Od stycznia endokrynolog dała mi euthyrox mimo że tsh w normie ale wg niej za wysokie. Jak udało się zająć w ciążę dawkę zwiększyła. Więc też problemów nie miałam, a jednak leki potrzebne. Wyniki są idealne. Mam kontrolę co miesiąc. 😃

Do góry