reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Boże ale Ci fajnie ja się pewnie dopiero w październiku dowiem kto tam.mieszka u mnie [emoji17]
Ja za to teraz mięso w każdej postaci jak w każdej ciąży mi smierdzialo tak teraz pachnie z kilometra i ślinka cieknie
Mam podobnie z jedzeniem - o ile zawsze jadłam dużo mięsa, bo je uwielbiam, o tyle teraz spojrzeć nie mogę na mięso, szynki, kiełbasy itp. Z nabiałowych rzeczy tylko żółty ser jestem w stanie przyjąć. Z kolei mogłabym non stop jeść pieczywo i ziemniaki w każdej formie [emoji23]jestem teraz na wakacjach i mój mąż się śmieje, że takich gości, co to nic nie jedzą, to oni uwielbiają [emoji16]
Też mam gazy, zgagę i ciągle mi się odbija.
Wizyta 11.08. i wtedy zobaczymy, kto tam mieszka we mnie [emoji6]

reklama
Mam podobnie z jedzeniem - o ile zawsze jadłam dużo mięsa, bo je uwielbiam, o tyle teraz spojrzeć nie mogę na mięso, szynki, kiełbasy itp. Z nabiałowych rzeczy tylko żółty ser jestem w stanie przyjąć. Z kolei mogłabym non stop jeść pieczywo i ziemniaki w każdej formie 😂jestem teraz na wakacjach i mój mąż się śmieje, że takich gości, co to nic nie jedzą, to oni uwielbiają 😁
Też mam gazy, zgagę i ciągle mi się odbija.
Wizyta 11.08. i wtedy zobaczymy, kto tam mieszka we mnie 😉
O to widzę, że z mięsem jak ja. Wielbicielka mięsa, obiad bez mięsa to nie obiad, teraz odrzuca mnie na samą myśl. Ooo i marzę o ziemniakach cały czas.

Lekarz mi nie podał konkretnej przyczyny krwawienia, wymienił kilka możliwości. Z maluchem też wszystko ok Ale miałam taka cicha nadzieję że na tej luteinie będzie już spokój a tu dooopa :( na dodatek jeszcze boli mnie kręgosłup w ledzwiach I naprawdę się martwię że to coś zlego
Mnie tez bolał kręgosłup i miałam dziwny ból podbrzusza jak na miesiączkę , również bardzo się przeraziłam , ze coś może być nie tak , za 4 tyg się uspokoję jak przekroczę próg 12 tc

Mnie tez bolał kręgosłup i miałam dziwny ból podbrzusza jak na miesiączkę , również bardzo się przeraziłam , ze coś może być nie tak , za 4 tyg się uspokoję jak przekroczę próg 12 tc

Ja ostatnio co tydzień chodzę do ginekologa 😂 następna wizytę mam w piątek ale mam wrażenie że chodząc rzadziej kosztowałoby mnie to za dużo nerwów 🤦‍♀️ może właśnie od 12 tygodnia będzie chociaż trochę spokojniej.

Dziewczyny a czy któraś z Was już wie że decyduje się na badanie Nifty? Co w ogole o tym myslicie?

Ja ostatnio co tydzień chodzę do ginekologa 😂 następna wizytę mam w piątek ale mam wrażenie że chodząc rzadziej kosztowałoby mnie to za dużo nerwów 🤦‍♀️ może właśnie od 12 tygodnia będzie chociaż trochę spokojniej.

Dziewczyny a czy któraś z Was już wie że decyduje się na badanie Nifty? Co w ogole o tym myslicie?
Pytałam o to lekarza , powiedział ze jeśli prenatalne wyjdą dobrze , on nie widzi sensu wykonywania tego testu .. , jednakże wybór zawsze należy do Pacjentki . 😀

Ja jeszcze dwa dni temu bylam przekonana ze robie je, ale lekarz wczoraj mnie utwierdzil w tym zebym to przemyslala i poczekala do nastepnego usg. I jezeli cos by wyszlo na usg nie tak to wtedy pomyslec. Nie wiem sama. Tez jak czytalam o tym badaniu to coraz bardziej sie upewniam ze to mi w niczym nie pomoże, ok mozna wiedziec w razie jakiejs choroby gwnwtycznej ale tez zdarza sie ze jednak wynik jest lekko zawalszowany i wtedy sobie wyobrazcie nnerwy do samego porodu. Nie wiem jeszcze mysle ale raczej poslucham lekarza. U mnie nie ma praktycznie zadnych wskazan, wiek 31 lat. Dzieci mam zdrowe. W rodzinie zadne choroby nie wystepowaly z obu stron. Jak czytalam kiedy powinno sie robic to w sumie nie mam ani jednego wskazania. A poronienia ktore przeszlam to jest wina mojej krzepliwości krwi. Takze wskazan brak 🤷‍♀️

reklama
Do góry