reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Narazie bóle minęły, więc może przetrzymam do pon. Dokupie sobie jedynie magnez. Zgadzam się, trzeba być dobrej myśli, ale niestety jak się poroni chociaż raz , przy kolejnej ciąży wszystko wraca i na to się nie ma wpływu. Ale narazie staram się myśleć bardziej pozytywnie niż negatywnie.

Mnie też boli podbrzusze, w sensie mam dni ze wcale. A mam takie dni jak dzisiaj że boli mnie jakby z lewej strony. Nie mam odpisać plamień ani krwawień. Ale te bóle są zauwazalne

reklama
Ja też mam bóle podbrzusza, ale czytałam że to normalne, moja mama mówi, żebym nie panikowała.

Dziewczyny czy powinnam robić HCG co dwa dni do wizyty u ginekologa? Czy przesada?

Ja też mam bóle podbrzusza, ale czytałam że to normalne, moja mama mówi, żebym nie panikowała.

Dziewczyny czy powinnam robić HCG co dwa dni do wizyty u ginekologa? Czy przesada?
Trochę mnie to uspokoiło że nie jestem z tym sama😊 wydaje mi się ze warto zrobić raz bete I porównać przyrost ale nie ma co szaleć. Ja zrobilam po 6 dniach żeby zobaczyc co się dzieje I przyrost miałam na poziomie 80% więc ok

Hejka dziewczyny, mdłości nie odpuszczają a stają sie coraz gorsze... Dzis rano wzięłam premovit na mdłości, i wiecie co tak jakby troche lżej. Calkowicie nie ustaly 🙄 ale moge funkcjonowac jakos... Ktoras z was brala to na mdlosci?

@Dyana zależy od zakładu pracy ale wydaje mi się ze lepiej porozmawiac wczesniej, bo takie zaskakiwanie kogoś może być źle widziane. Ja już tydzień temu powiedziałam jaka jest sytuacja więc jeżeli będzie potrzeba pójścia na L4 pewnie zrozumieją.

Niezależnie czy powiem jej dzisiaj czy w dniu gdy pójdę na l4 bardzo się ucieszy 😍 A dzisiaj jestem ostatni dzień w pracy i zaczynam urlop więc jedynie dzisiaj mam możliwość porozmawiania..

Bardziej nie daje mi spokoju to czy powiedzieć o ciąży gdy lekarz nie potwierdził że wszystko jest okey że to nie ciąża pozamaciczna że serduszko bije 🤔
W pierwszej ciąży nikomu nie powiedzieliśmy do 12tyg.. A w tej ciąży jakoś nie potrafię się powstrzymać i wszystkim bym to ogłosiła 🙊🙈

Niezależnie czy powiem jej dzisiaj czy w dniu gdy pójdę na l4 bardzo się ucieszy 😍 A dzisiaj jestem ostatni dzień w pracy i zaczynam urlop więc jedynie dzisiaj mam możliwość porozmawiania..

Bardziej nie daje mi spokoju to czy powiedzieć o ciąży gdy lekarz nie potwierdził że wszystko jest okey że to nie ciąża pozamaciczna że serduszko bije 🤔
W pierwszej ciąży nikomu nie powiedzieliśmy do 12tyg.. A w tej ciąży jakoś nie potrafię się powstrzymać i wszystkim bym to ogłosiła 🙊🙈

Jak masz dobra atmosferę w pracy to tym bardziej bym się nie wahała :)

Ja miałam w poniedziałek 131 i wczoraj 341. Zastanawiam się, czy ze względu na wysokie TSH sprzed 3 tygodni ok 4. I boje się, chce mieć pod kontrolą przez to.

Ja miałam w poniedziałek 131 i wczoraj 341. Zastanawiam się, czy ze względu na wysokie TSH sprzed 3 tygodni ok 4. I boje się, chce mieć pod kontrolą przez to.

A jesteś w kontakcie z endokrynologiem? Przy takim TSH lepiej od razu próbować zbić je lekami, bo to może trochę potrwać zanim dojdzie do wartości akceptowalnej w ciąży

Ja to zbijam już od 3 tygodnii większą dawką, czuje się ok póki co ale nie wiem czy nie lepiej mi mieć HCG pod kontrolą.

reklama
Hej, czytam Was ale jestem na codzien bez sił i nie daje rady coś składnego napisać. U mnie nadal progesteron +witaminy, jutro się zbieram w końcu na badania krwi, dostałam całkiem pokaźną listę. Z jedzenia to kanapki, śliwki, naleśniki z serem na słodko, grochówka (wczoraj teściowa dała słoik świeżo ugotowanej zupy, wstyd się przyznać, cały pochlonelam). Od dziś pracuje zdalnie, czekam jeszcze na dostęp.
W nocy się obudziłam i znowu czarne myśli, przez 2h oglądałam tv bo nie mogłam spać. Nadal wstręt do kawy, ale dziś to chyba się zmuszę po padam na twarz po tej nocy. Ja mam w pon kolejna wizytę i też jak wy się martwię czy nadal wszystko ok. Czy krwiak jest, powiększył się czy wchłonął, czy serduszko nadal bije. Ehh stres stres stres. Kiedy to minie. Chociaż na jakiś czas po wizycie jest lepiej.
Jakiej wielkości masz krwiaka? Daj koniecznie znać po wizycie co i jak.. Mój krwiak ma 16mmx6mm i do kontroli 3 sierpnia.. 😔

Do góry