reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Dziękuje bardzo za odpowiedz , zrobię screena i zapisze dla potomności :D my urodzimy w ciepłych miesiącach a mnie czekają chrzciny a będę chrzestna i martwię się ze w czerwcu to mleko skiśnie w butelce, bo samo odgrzanie nie problem bo są termosy ale co zrobić jak jest gorąco ?

Do godziny czy dwóch raczej nie. Tak, żebyś miała do kościoła w razie potrzeby. Jeżeli tolerujesz smoczki, to też będzie pożyteczny.
Na imprezie to gorąca kąpiel w wodzie w domu, w lokalu też nie odmówią. Ewentualnie po kościele, już w budynku odciągniesz swieżuteńkie i nawet lepiej.
Ja nie miała stałych godzin odciągania, jak wyszło, mniej więcej, będziesz wiedziała na wyczucie. Tak sobie ustawisz od rana odciąganie, że się wpasujesz w sam raz. Po prostu to wymaga wcześniejszego zaplanowania.

reklama
Właśnie przyjmują stacjonarnie. Przynajmniej na tę chwilę. A o bielanskim się na czytałam właśnie na tej grupie gdzie rodzić Warszawa... Podobno zero zainteresowania rodzącą
No ja właśnie też tak słyszałam i że jeszcze 2lata temu była inna kadra lekarzy i było lepiej, a teraz właśnie niestety nie za bardzo się przejmują 😞
A co myślicie o Starynkiewicza? Bo ja wstępnie tam planuje, z uwagi że mój gin tam pracuje
Moja koleżanka rodziła na Stary kiewicza pod nadzorem swojego lekarza (o trzech nazwiskach, ponoć dość znany w W-wie coś tam Samacha) i bardzo chwaliła tam poród 🙂

Spokojnie nie bój się jak tylko jesteś pod opieką lekarzy wszystko będzie ok. Ja we wszystkich ciążach mam nadciśnienie i od początku leki biorę w dawce 3x1 albo 3x2 i tylko w pierwszej miałam cięcie w 37 tyg w drugiej z takim ciśnieniem donosiłam tydz dłużej😁Teraz też mam taki zamiar😊
Dziś już jestem spokojna. Będę po prostu grzecznie kontrolować ciśnienie i stosować dietę, jeśli będzie trzeba i lekarz mi przepisze to będę też brać leki. Ale sama sobie wytłumaczyłam, że liczy się przede wszystkim spokój. Damy radę 😉

Poczytałam o Waszych przypuszczeniach odnośnie odczuwania ruchów i jak miałam dziś chwilę wsłuchiwałam się we własny organizm. I przypuszczenia się potwierdzily. W tamtym tygodniu były delikatniejsze a w tym już bardziej odczuwalne. Czekałam aż będę pewna😃💕 dzidzi szaleje🥰

Poczytałam o Waszych przypuszczeniach odnośnie odczuwania ruchów i jak miałam dziś chwilę wsłuchiwałam się we własny organizm. I przypuszczenia się potwierdzily. W tamtym tygodniu były delikatniejsze a w tym już bardziej odczuwalne. Czekałam aż będę pewna😃💕 dzidzi szaleje🥰
Super. A jak u Ciebie sytuacja?? Mam nadzieje, ze mąż choć trochę oprzytomniał.

A my dziś podpisalismy umowę przedwstępna 😊 może święta już będą na nowym mieszkaniu. Aż mnie korci żeby zamówić ozdoby 😀.
A co do ubranek.. to nasze pierwsze dzidzi. Przeglądam oglądam, ale kupować będziemy najwcześniej pod koniec roku. Nastawiam się na vinted i lumpeks.
Chcemy kupić używany wózek ale nowe nosidełko i może nowe łóżeczko.

reklama
Do góry