Prześliczna a który to już tydzień?A to moja księżniczka
reklama
Dziekuje 13tc+4Prześliczna a który to już tydzień?
PaulinaJu
Fanka BB :)
Ja byłam ostatnio w hm i stwierdziłam że za drogo. Bo wiadomo że potem ich nie będę często nosić. Schowam do szafy może będzie na nast dzidzie. Więc poszukam czegoś w lumpieJa znalazłam chwilowe rozwiązanie jeśli chodzi o spodnie. Mam kilka par zapinanych na guziki i nie dopinam wszystkich Nie chce teraz jeszcze kupować spodni, jak brzuch będzie nieco większy . Ale słyszałam że w hm jest dobry wybór.
Olka_Monolka
Właśnie wróciłam, kupiłam dwie pary, już w przymierzalni nie chciałam zdejmowaćJa byłam ostatnio w hm i stwierdziłam że za drogo. Bo wiadomo że potem ich nie będę często nosić. Schowam do szafy może będzie na nast dzidzie. Więc poszukam czegoś w lumpie
Polecam vinted - zamówiłam wczoraj spodnie za 20 zika i spodnie do ćwiczeńJa byłam ostatnio w hm i stwierdziłam że za drogo. Bo wiadomo że potem ich nie będę często nosić. Schowam do szafy może będzie na nast dzidzie. Więc poszukam czegoś w lumpie
Tysiek991
Zaangażowana w BB
Jakie masz wrażenia po badaniach w Mastermedzie? Ja mam prenatalne 15 września wlasnie tam i trochę się stresuje? Dobra atmosfera byla? Lekarz normalnie z Tobą rozmawiał?Hej kochane, ja też tylko Was podczytuje, bo ciągle w biegu i czasu ani sił nie miałam żeby coś naskrobac. Tym bardziej że co róż miałam "przeczucia", że po wszystkim. Dzięki Bogu się nie sprawdziły. W pt byłam na prenatalnych w Mastermedzie w Białymstoku i z USG wg lekarza wszystko ok i najpewniej będzie dziewczynka haha. 3 dziewczyna stres przed badaniem, ale dodatkowo nakręcona czy serduszko bije, później czy zdrowe. Mam nadzieje, że wyniki z krwi też będą dobre. Miałam wcześniej przeczucia, że będzie chłopak. Jak nigdy polubiłam flaczki, bigos coś wspaniałego, ogórki kiszone, zupa ogórkowa, grochowa. Generalnie na słone, wedlinki, a na słodkie odpycha. Czułam podświadomie chlopaka ale jak widzicie przeczucia, przynajmniej w moim przypadku, się nie sprawdziły. Choć różnie może być.
Z brzuchem jest tak że rano to płaska , I'm pozniej w ciągu dnia, tym większy. Koszmary męczyły mnie w nocy, budziłam się po nocach do toalety i nie mogłam spać.
Tysiek991
Zaangażowana w BB
Czyżbyś chodziła do pani doktor na Stołecznej?Mnie dziś mąż tak zdenerwował że mam dość i głową pęka. Jedna córa pojechała z koleżanką i jej rodzina nad jezioro do jutra, druga ze mną w domu. Zaraz zgarne damę do spania bo na już ledwo na oczy widzę. Wieczorami szybko padam, rano wcześnie wstaje. Dziś po 5 pobudka ale o 7 znowu padlam do 9. U mnie dziś 13tc 4dc. Dziś mam ten dzień, że najlepiej z łóżka się nie ruszać. Ostatnią rzeczą na którą mam siłę i ochotę to gotowanie. Mdłości w sumie nie mam, tak samo wymiotów, ale osłabienie, zawroty głowy, ból lewej pachwiny przy chodzeniu i ciaaagle non stop wc . Czasemysle że niedługo w niej zamieszkam . Dziś pojawiła się opryszczka na ustach (przynajmniej raz w roku mam takie cudo) ale zaraz potraktowałam olejkiem herbacianym i jest lepiej. Jeszcze kilka razy i będzie po opryszce. W pon kolejna wizyta u mojej dokale myślę nad powrotem do kliniki prywatnej, w której rodziłam 2 cory. Moze moja dok miała gorszy czas po urlopie, ale jakby ktoś ją podmienił. Wcześniej mówiła że od sierpnia wpisują mnie już na NFZ, a na kolejnej wizycie że nie mają miejsca. Finalnie powiedziała że będzie prowadzić, ale mam jakiś uraz do niej. Czekałam na I wizytę na NFZ w sierpniu, żeby wziasc skier na badania darmowe, wyobraźcie sobie że nie dała! Powiedziała że mi już dała i żebym je zrobiła! A to były prywatne. Byłam zniesmaczona jej zachowaniem. Wiedziała że jestem po 1 ciąży poronionej, że mam krwiaka mim wszystko stwierdziła że skoro nie mam wyników, nic tego dnia nie zrobi i 1h ponad czekania okazała się bezsensowna. Zapomniała że miała mi wystawić skierowanie na testy pappa, to jedyne że wystawiła wtedy. Po tym wszystkim nie wiem czy chce do niej chodzić.
Widzialam, że kilka marcoweczki odeszło z forum - bardzo mi przykro
A mamie, która usłyszała gorsza diagnozę, życzę dużo spokoju, siły i żeby maluszek wydrowial i tylko już same pozytywne wiadomości płynęły. Przepraszam, że nie po nicku, ale po przeczytaniu ponad stu stron nie pamiętam jaki był .
Powiem tak, profesjonalnie, pielęgniarka bardzo miła, wszystko wyjaśniła. Ja byłam u dr. Lemancewicz i nie byL super wylewny i emocjonalny, ale grzeczny. Ja się o nic nie pytałam tylko słuchałam co mówił pielęgniarce, bo ona notowała. Na początku zapytałam go tylko czy serduszko bije, choć już widziałam na ekranie sama, ale wolałam się upewnić, stwierdził a czemu ma nie bic, wszystko gra. Na końcu pyta czy chce znać płeć, ja że tak. On na to będzie dziewczyna. Mała chyba spala bo sobie leżała i nie miała zbytnio ochoty do przemieszczania się więc potrzask ja z 2 razy. Ale nie odczułam tego jako coś złego Później zabrała mnie pielęgniarka na testz krwi, wszystko objaśniła i koniec A na początku dadzą Ci trochę formularzy do wypełnienia i pokazujesz dowod osobisty. Tym razem zadowolona wyszlam.Jakie masz wrażenia po badaniach w Mastermedzie? Ja mam prenatalne 15 września wlasnie tam i trochę się stresuje? Dobra atmosfera byla? Lekarz normalnie z Tobą rozmawiał?
W poprzedniej poronionej ciąży poszłam do dr. Młodzianowskiej Kosel ( u której prowadziłam 2 ciaze ale w innym miejscu) ale tym razem przekazała mi zła wiadomość, wyszłam z gabinetu oszołomiona w szoku, musiałam jeszcze jakoś zapłacić ale to ciężka wizyta była. Wydaje mi się że w przypadku takiej diagnozy, nie po inni brać kasy za wizyte. Ale biznes to biznes.
Nie, Nowe Miasto. Pani dr z mega dużą ilością pozytywnych opinii. Zobaczę jak będzie teraz, może miała zły dzień. Każdemu może się zdarzyć.Czyżbyś chodziła do pani doktor na Stołecznej?
reklama
PałkaZapałka
Pytanie do dziewczyn po prenatalnych- czy pokryła wam się prawdopodobna płeć po badaniu z chińskim kalendarzem płci?