Monia83.37
Fanka BB :)
Ja tez termin 22.03 ale dwa tygodnie szybciej ccŚliczne imionaJa podobnie bo termin 22.03 ale że cc to dwa tyg wcześniej minimum
![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja tez termin 22.03 ale dwa tygodnie szybciej ccŚliczne imionaJa podobnie bo termin 22.03 ale że cc to dwa tyg wcześniej minimum
![]()
wiem co czujesz, ja na pierwsza wizyte pojechałam w 5tc i tez wlasnie mi powiedzial, ze za 3 tyg mam przyjechac to założy mi karte i pomierzymy człowieka czy wszystko sie zgadza. Pamietam, ze sie zastanawiałam czy wszystko ok i juz chciałam zeby te 3 tyg jak najszybciej minęły. Dzis miałam nadprogramowe usg bo nie wiedziałam, ze w naszej przychodni jest usg, w poprzedniej ciazy jak chodziłam to nie było. Zobaczyłam małego ludzika, ale zdjecia mi zadnego nie dałaJa wizytę mam za 2 dni, w środę. Strasznie dłużyły mi się te 3 tygodnie od poprzedniej wizyty, gdzie ginekolog na podstawie usg określiła wiek ciąży na 5t6d i powiedziała, że dopiero na kolejnej wizycie za trzy tygodnie założy mi kartę ciążywypisała tylko wtedy badania jakie mam do zrobienia. także już trochę z "tupiącymi nóżkami" wypatruje tej środy
i jestem strasznie ciekawa jak to wszystko się w środku zmieniło przez te 3 tygodnie. Na szczególne objawy nie mam co się skarżyć, dość rzadko jakiś lekki ból w podbrzuszu jeszcze rzadziej ból głowy, jedynie senność towarzyszyła mi trochę częściej
![]()
my tak mamy, ze jak nam sie złe kojarzy to nie wybierzemy tego imienia napewno. Np nigdy sie nie zgodzimy na Szymona bo znamy trzech Szymonow i kazdy to taki kawal gnojka :/ ja tez chce zeby kazda odmiana imienia mi pasowała. Wcześniejsza mamy zuzie, imie bardzo popularne ale podoba mi sie i jak na nia mówimy Zuza i Zuzia i Zuzanna, z kolejnym chciaabym tak samo. A nie, ze lubie do dzieciaka mowić Stas ale jak usłysze Stanisław to wzdrygam sieU mnie w Poznaniu to z placu zabaw słyszę Lenki, Zuzie, Wiktorie, Oliwie, Martyny, Mikołaj, Jakub, Leon, Stasiu, Jasiu i tak jakby innych imion nie było. Znajomi i rodzina to samo.
A macie też tak, że kojarzycie imiona z innymi osobami ? Przemek bardzo ładne imię ale każdego Przemka jakiego znam to bezrobotny hihihihihi. Kiedyś moja kierowniczka mi się przyznała, że ona na rekrutacji wybiera po imieniu dziewczyny i jej to się sprawdza. Nie mówiła jakie imiona ale mówi, że zawsze to gapy i krótko pracują![]()
![]()
![]()
Też mam Zuziemy tak mamy, ze jak nam sie złe kojarzy to nie wybierzemy tego imienia napewno. Np nigdy sie nie zgodzimy na Szymona bo znamy trzech Szymonow i kazdy to taki kawal gnojka :/ ja tez chce zeby kazda odmiana imienia mi pasowała. Wcześniejsza mamy zuzie, imie bardzo popularne ale podoba mi sie i jak na nia mówimy Zuza i Zuzia i Zuzanna, z kolejnym chciaabym tak samo. A nie, ze lubie do dzieciaka mowić Stas ale jak usłysze Stanisław to wzdrygam sie
Ooo to w sumie obie mamy tak samo i termin i ccJa tez termin 22.03 ale dwa tygodnie szybciej cc
Mam nadzieję, że wcześniej nic się nie przydarzy i pojedziemy na umówiony terminOoo to w sumie obie mamy tak samo i termin i ccfajnie
![]()
Ja mialam ze wzgledu na poprzednie poronienie ale ztego co mi mowily w rejestracji to kazdy ubezpieczony ze skierowaniem ma prawo do tego badania. Bynajmniej umnie w lubuskim.Dziewczyny czy badania genetyczne są konieczne? Lekarz poinformował mnie o nich ale nie mam żadnych wskazań do ich zrobienia. Bo to tylko prawdopodobieństwo a więcej stresu się najem że coś może być nie tak. Poza tym to jest jednak duży koszt a ja i tak chodzę prywatnie do ginekologa do tego endokrynolog bo mam niedoczynnosc tarczycy i hasimoto.
Sama już nie wiem co robić. Rozmawiałam z koleżankami które w miarę niedawno rodziły i żadna nie miała USG genetycznego.