reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

U mnie dziś 11+2. Mam dziś również wizyte o 16:45. Jak będzie wszystko dobrze to już trochę wyluzuje. Za tydzień w środę prenatalne. A dziś robiłam pappa
Mnie te pappa trochę przerażają. Bo to tylko prawdopodobieństwo i dla mnie niepotrzebny stres.
Co do imion to dla dziewczynki mamy upatrzone Urszula a dla chłopca zero pomysłu 🙂.
A ja czuję że będzie chłopak heh.

Ale macie duże brzuszki. Ja jak wstaję to mam jedynie faldke. W ciągu dnia robi się pokaźniejszy.

reklama
Witam Was dziewczyny. Ja jutro zaczynam 10tc. Termin mam na połowę marca. Czuję się coraz lepiej tylko senność mnie nie opuszcza.
Prenatalne mam za 2 tygodnie.
To moja pierwsza ciąża.
Też czujecie codziennie co jakiś czas bóle podbrzusza jak na okres?
Czy któraś z was zmieniała ginekologa w trakcie ciąży ? Chodzę prywatnie ale te wydatki mnie przerażają więc skłaniam się ku wizyta na NFZ? Ale jednak NFZ.. mam mieszane uczucia.
Oczywiście gratuluję wszystkim. Mam nadzieję, że bez żadnych przygod wiosną powitamy nasze bobaski.
ja w środe zaczynam 10 tc :) chodzę i na NFZ i prv. Na NFZ bo mam dobrego lekarza z porządnym sprzętem i mu ufam, a na NFZ poszłam dzis pierwszy raz bo chce chociaz badania lab miec za free. Niby doktorka rzeczowa itd ale nie miła i odrazu sibie przypomniałam poprzednia ciaze jak miałam lekarza buca ktorego bałam sie o cokolwiek zapytac. Wiec cieszę sie ze chodzę prv i na NFZ. Prv mam zawsze super opis badania, na NFZ nie dostałam nic poza karta i skierowaniami na badania plus słownym zapewnieniem, ze jest ok. Nie powiedziała mi nawet jakie tętno małego, tylko, ze serce bije, sa zaczątki raczek i nóżek i wszystko jest ok i tyle :/

ja tez taki piłam tyle, ze w netto na dziale ekologicznym kupowałam taka litrowa czy 1,5l butelke i go sie z woda rozcieńcza bo na maxa kwaśny jest. Ale zawsze na pęcherz szybko pomagał :)
Chyba też zacznę pić żurawinę skoro piszecie, że to pomaga. Na razie nie mam problemów z pęcherzem, ale za tydzień muszę badania zrobić więc lepiej żeby były dobre. W tamtym tygodniu miałam takie wrażenie jakbym się do końca wysikać nie mogła. Bałam się zapalenia pęcherza, ale siku normalnie i chodziłam i robiłam. Teraz mma uczucie, że ktoś mi siedzi na pecherzu😚😊

To mamy dwa dni różnicy bo u mnie 9t1d 😄 mi się Kornel też podoba i Oktawia ale oczywiście mąż mówi że jak samochód 😂
Hahaha skąd to znam 😂 mój fascynat dużych samochodów ciężarowych śmiał się ze jak będzie chłopak to będzie Daf a jak dziewczynka to Mercedes... moja mina wtedy była bezcenna... nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać ze ma takie pomysły 😂

ja tez taki piłam tyle, ze w netto na dziale ekologicznym kupowałam taka litrowa czy 1,5l butelke i go sie z woda rozcieńcza bo na maxa kwaśny jest. Ale zawsze na pęcherz szybko pomagał :)
Właśnie one są super 😀 ja kupuje w aptece taki naturalny pasteryzowany... wole soki bo ja to mam problem z łykaniem tabletek wiec dla mnie sok to zbawienie 😀

Mnie te pappa trochę przerażają. Bo to tylko prawdopodobieństwo i dla mnie niepotrzebny stres.
Co do imion to dla dziewczynki mamy upatrzone Urszula a dla chłopca zero pomysłu 🙂.
A ja czuję że będzie chłopak heh.

Ale macie duże brzuszki. Ja jak wstaję to mam jedynie faldke. W ciągu dnia robi się pokaźniejszy.
Mam to samo... rano to tylko ja widzę bo wiem jaka byłam wcześniej 😀ale wieczorem no nie da się ukryć nawet wczoraj jak zrobiłam sobie z mężem rundkę po mieście to w restauracji już zauważali wiec widoczny😁 a to moja pierwsza ciąża☺️

Hahaha skąd to znam 😂 mój fascynat dużych samochodów ciężarowych śmiał się ze jak będzie chłopak to będzie Daf a jak dziewczynka to Mercedes... moja mina wtedy była bezcenna... nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać ze ma takie pomysły 😂
Ja chyba skapituluje bo dwie dziewczyny to w sumie ja wybrałam 😄 no chyba że mnie wkurzy na końcówce to się upre na tą Oktawie 😂 i znowu rodzina będzie grymasić co to za imię itd. Ja widzę że większość z nas daje oryginalne imiona i nie idzie za modą 😄 u was też były podobne reakcje na imiona?

Hej ja mam problem ,jak aplikowalam wczoraj luteine to zauważyłam że mam nisko szyjkę macicy dzisiaj rano to samo ,to jest powód do niepokoju ? Bardzo łatwo ją wyczuwam palcem. Jutro niby wizyta Ale ktoś coś może wie na ten temat

reklama
Ja chyba skapituluje bo dwie dziewczyny to w sumie ja wybrałam 😄 no chyba że mnie wkurzy na końcówce to się upre na tą Oktawie 😂 i znowu rodzina będzie grymasić co to za imię itd. Ja widzę że większość z nas daje oryginalne imiona i nie idzie za modą 😄 u was też były podobne reakcje na imiona?
U mnie podobnie na Wiktora w miarę zareagowali a na Sarę to każdy obrażony był że stare i coś my to wymyślili ale w nosie mam co gadają teraz też nazwiemy jak zechcemy 😁

Do góry