K
Katijah
Gość
Ja dolnośląskie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dokładnie jak zaczelam czytac to szok czlowiekowi zawsze sie wydaje ze bedzie ok. Odkąd pracuje w szpitalu i wiedzę też te wszytskie historie, nawet wsr9d koleżanek z pracy to strach paralizuje. Jeszcze któraś wczoraj pisała o tym hellp i też tego nie znałam więc poszukalam...Ja mam 31 i czterolatka na pokładzie. Też cycus mamusi. Baaaaaardzo dlugo kp. Nie dało się go odstawić.
Oczywiście najważniejsze zdrówka. Ja się cały czas obawiam czy zobaczę serduszko. Przy pierwszej ciąży nie byłam świadoma jak bardzo często dochodzi do straty. Teraz czytam ile kobiet musiało przez to przejść i jestem przerażona
Ja miałam zespół HELLPDokładnie jak zaczelam czytac to szok czlowiekowi zawsze sie wydaje ze bedzie ok. Odkąd pracuje w szpitalu i wiedzę też te wszytskie historie, nawet wsr9d koleżanek z pracy to strach paralizuje. Jeszcze któraś wczoraj pisała o tym hellp i też tego nie znałam więc poszukalam...
O to takiego?Ja miałam zespół HELLP
Objawia się zmianami watrobowymi, niedokrwistoscią i znacznie spadają płytki krwi. Z tego co wiem to tak mniej więcej od 30 do 36 tygodnia ciąży się może przytrafić i tylko po cc objawy ustępują. Ja miałam w 33 tygodniu ciąży. Tyle że zdiagnozowany dopiero po tygodniu męczarni. Bardzo silny ból wątroby duszności kłucie w mostku, opuchlizna. Przez tydzień nie jadłam. A mój ginekolog twierdził telefonicznie że to zatrucie albo ucisk na woreczek żółciowy. A i ciśnienie wtedy też się podwyższa.O to takiego?
Kochana nierobikam Jeszce ta jest pierwszą a druga będę miała jutro i wtedy zobaczę jaki przyrostSuper, a jaka i kiedy miałaś ostatnio? Ważniejszy przyrost
U nas jest odwrotnie. Urodziłam 3 córki, tylko najmłodsza była hiperwcześniakiem i nie dała rady.Ja też mam nadzieję że udało się w końcu upragnioną córkę trafić. Mamy 3 synów.
Haha jak Ty za stara to ja też nie przesadzaj minie.
A w jakich województwach mieszkacie. Któraś może zachodniopomorskie?