reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
I po wizycie. Kropek idzie zgodnie z tc. Zapytałam czy bije serduszku. Dr powiedział, że to teraz mało istotne. Byłam u specjalisty od badań prenatalnych. Bardzo długo robił USG. Najpierw zbadał szyjkę - krótka...
W trakcie USG dzwonił do drugiego dr, żeby przyszedł, ale już był poza przychodnią. Opisał mu wynik USG, padały słowa: tragedia, dramat. Czy gorzej być nie może... To już do mnie.
9 tc oprócz zbyt krótkiej szyjki...
Łożysko wrośnięte (ryzyk wrastania w organy typu macica, pęcherz)...
Łożysko przodujące (wyklucza SN)...
Łożysko na bliźnie po CC (bardzo duże ryzyko krwotoku przy CC, ktoro mogą nie zahamować) ..
W poniedziałek na oddział. Będą mnie przekonywać do przerwania ciąży...
Mysle, że w tej sytuacji lepsze byłoby poronienie - nie byłaby to moja decyzja.
Oczywiście jestem przeciwna przerwaniu ciąży. Mąż ma obawy, że zostanie sam z 5 dzieci a ja, że nie wybaczę sobie tego do końca życia.
Nie wiem, co robić. Najtrudniejsza decyzja w moim życiu... :sad:
Przykro mi ale musisz podjąć decyzję i to sama bo nikt nie jest w te jej skórze. Osobiście chyba bym się nawet nie wahała...

Przykro mi ale musisz podjąć decyzję i to sama bo nikt nie jest w te jej skórze. Osobiście chyba bym się nawet nie wahała...
No nie wiem czy mozemy mowic jak bysmy postąpiły, ja sobie nie wyobrazam podejmowania takiej decyzji bo wiem ze teraz moge powiedziec " ja bym zrobiła tak zdecydowanie" ale z drugiej strony wiem ze nie bylam w tak trudnej sytuacji i nie moge nic tak naprawde powiedziec na ten temat. Ja mam taka kuzynkę ona zawsze wie jakby zrobila. Np kiedys pukala sie w czoło na widok moich tatuazy, a w teraz sama ma dwa 😅, albo po porodzie z synem przeplakalam pare nocy bo synek musial dostawac antybiotyk z powodu wysokiego crp. A ona oczywiscie hojraczka az dzwonila do mnie ze glupia czego ja placze, a sama po 4 miesiacach rodzila i plakala w szpitalu, albo nigdy nie lubiła psów w domu, wręcz nienawidziła a sobie wyobraźcie ze ma yorka od 3 miesiecy 😅. Ja tam nie komentuje jej jak ona moich decyzji i zachowan. Ale pamietajmy nie wiemy jakbysmy sie zachowały w konkretnej sytuacji skoro tego nie przeżyłyśmy ❤️

No nie wiem czy mozemy mowic jak bysmy postąpiły, ja sobie nie wyobrazam podejmowania takiej decyzji bo wiem ze teraz moge powiedziec " ja bym zrobiła tak zdecydowanie" ale z drugiej strony wiem ze nie bylam w tak trudnej sytuacji i nie moge nic tak naprawde powiedziec na ten temat. Ja mam taka kuzynkę ona zawsze wie jakby zrobila. Np kiedys pukala sie w czoło na widok moich tatuazy, a w teraz sama ma dwa 😅, albo po porodzie z synem przeplakalam pare nocy bo synek musial dostawac antybiotyk z powodu wysokiego crp. A ona oczywiscie hojraczka az dzwonila do mnie ze glupia czego ja placze, a sama po 4 miesiacach rodzila i plakala w szpitalu, albo nigdy nie lubiła psów w domu, wręcz nienawidziła a sobie wyobraźcie ze ma yorka od 3 miesiecy 😅. Ja tam nie komentuje jej jak ona moich decyzji i zachowan. Ale pamietajmy nie wiemy jakbysmy sie zachowały w konkretnej sytuacji skoro tego nie przeżyłyśmy ❤️
popieram. Ja nie wiem co bym zrobiła! Naprawde bawet nie chce myslec jaki to koszmar byc postawionym w takiej sytuacji ;( ale pewna jestem tego ze spróbowałabym to napewno z innym lekarzem skonsultować

reklama
Dokładnie nie opieraj się na opinii jednego czy nawet dwóch lekarzy.. spróbuj dostać się do najlepszych może ktoś będzie w stanie poprowadzić Cię szczęśliwie przez to wszystko.. ktoś z dużym doświadczeniem... trzymam kciuki bardzo mocno ❤❤❤❤
Dokładnie... może jest ktoś kto będzie w stanie nad tym zapanować... warto jest poszukać i podpytać innych lekarzy❤️❤️

Do góry