Oj osłuchałam się że ze względu na nadwagę jest wysokie ryzyko wielu chorób w czasie ciąży m in nadciśnienie cukrzyca stan przedrzucawkowy. No i wiek powyżej 35 lat.A mogę spytać dlaczego ciąża wysokiego ryzyka?
reklama
Dopiero będę się zapisywać ale mam powiedziane ze między 11 a 13t 6 d. Więc mam nadzieję że uda mi się jutro to jakoś umówić. Choć miałam bardziej wskazane aby to było po 12 tyg. Bliżej 13.Na który tydzień zapisalyscie się na badania prenatalne? Planujecie zrobić też Pappa?
Paulina_zak93
Zaciekawiona BB
No właśnie ja umówiłam się na 27 sierpnia to u mnie będzie 13 t 1d więc chyba akurat, myślę że im później tym lepiej bo być może więcej będzie widaćDopiero będę się zapisywać ale mam powiedziane ze między 11 a 13t 6 d. Więc mam nadzieję że uda mi się jutro to jakoś umówić. Choć miałam bardziej wskazane aby to było po 12 tyg. Bliżej 13.
Dziś lekarz mi powiedział tak, że właśnie 13 najlepiej bo jak dziecko będzie za duże to nie da się już tego badania powtórzyć. A jakby było za wcześnie to zawsze można tydzień później zrobićNo właśnie ja umówiłam się na 27 sierpnia to u mnie będzie 13 t 1d więc chyba akurat, myślę że im później tym lepiej bo być może więcej będzie widać
Będę chciała się zapisać między 17 a 28 sierpień. Zobaczymy czy będzie termin dla mnie.Dziś lekarz mi powiedział tak, że właśnie 13 najlepiej bo jak dziecko będzie za duże to nie da się już tego badania powtórzyć. A jakby było za wcześnie to zawsze można tydzień później zrobić
Paulina_zak93
Zaciekawiona BB
Który to będzie tydzien?Ja będę mieć prenatalne 24 sieprnia
Cześć dziewczyny , tydzień czasu odpoczywałam od forum, Internetu itp. Przez kilka dni miałam plamienia, dosyć źle to wyglądało. Do tego bóle podbrzusza A nawet pleców. Dzisiaj rano spakowana pojechałam do szpitala nastawiona na łyżeczkowanie. Ostatnio na wizycie nie było jeszcze zarodka. Lekarz mnie zbadał, zrobił usg i okazało się że ciąża żywa z bijącym serduszkiem. Wróciłam do domu. Nie wiadomo skąd te plamienia. Jestem mega szczęśliwa
reklama
Cieszę się bardzo uspokoiłaś się troszkę?Cześć dziewczyny , tydzień czasu odpoczywałam od forum, Internetu itp. Przez kilka dni miałam plamienia, dosyć źle to wyglądało. Do tego bóle podbrzusza A nawet pleców. Dzisiaj rano spakowana pojechałam do szpitala nastawiona na łyżeczkowanie. Ostatnio na wizycie nie było jeszcze zarodka. Lekarz mnie zbadał, zrobił usg i okazało się że ciąża żywa z bijącym serduszkiem. Wróciłam do domu. Nie wiadomo skąd te plamienia. Jestem mega szczęśliwa