reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
nie wierz w takie głupoty. Mnie w poprzedniej ciazy lekarz namówił na cc, to była najgorsza decyzja w moim życiu. Pierwszy porod miałam sn, drugi cc. Oba porody ciężkie ale mimo wesystko teraz decyduje sie na sn. Nie wiem czemu lekarz moze twierdzić, ze cc jest bezpieczniejsza od sn jezeli nie masz przeciwwskazań do sn
Tzn wiesz no ja porownania nie mam, wiec dlatego pytam, co wy o tym sadzicie. A nie moge powiedziec co wolę jezeli rodzilam tylko sn. Nie wiem jak po cc jest. Jestem do porodu na heparynie, jeszcze o tym nieczytalam ale chyba to jest przeciwskazanie do cc. Wszystko sie okaże. Z tego co czytalam ale to juz jakis czas temu, cc jest na tyle bezpieczniejsze ze jest zaplanowane, pdzygotowane, lekarz wie co robic. A sn no niestety slyszy sie tu i tam co jakis czas o tragediach 🤦‍♀️ dlatego sie zastanawiam zeby podjac dobra decyzje.

Krwawie dosyć mocno. Tak jak przy okresie. Dzwoniłam jeszcze dziś do swojego gina i powiedział że na tym etapie oprócz Duphastonu nic nie pomoże. Jutro się okaże czy coś zostało. Uświadomiłam sobie że ostatnio na placu zabaw córce pomagałem wspinać się na duża zjeżdżalnie i praktycznie ja musiałam cała siła wypychac i może wtedy coś tam mi pękło. Lekarz mówił dziś że nie widzi źródła krwawienia.

Może jeszcze nie wszystko stracone jutro sadny dzień. Oby żadna nie musiała się tutaj z resztą żegnać 😘
Oby to nie było nic poważnego jesteśmy z Wami😊 Wiem że każdy organizm inny ale pociesze was że ja całą drugą ciążę nosiłam rocznika po schodach na 4 piętro czasem 3-4 razy dziennie bo nie chodziła długo i jeździłam z nią po żłobku do rehabilitanta. O dziwo donosiłam dłużej jak mi lekarz wróżył 😁

Dziewczyny, czy któraś z Was jest już na zwolnieniu ? Bo mój lekarz na pierwszej wizycie potwierdzającej ciążę (poniedzialek)od razu chciał wysłać mnie na l4 Ale nie mogłam bo musiałam w pracy z kierowniczka porozmawiać... I następnego dnia dostalam e-mail od lekarza że najpóźniej w środę mam przyjść po zwolnienie... więc tak naprawdę od 4 tygodnia jestem już na zwolnieniu... czyżby go coś niepokoilo czy tak wszyscy wysyłają od razu na zwolnienie?
Ja chciałam.isc od jutra ale jestem od dzisiaj na L4 bo też nie chciał czekać

reklama
Niestety u mnie już po wszystkim. Nie ma już ciąży. Mam przyjść za dwa tygodnie sprawdzić czy wszystko się oczyscilo. Także żegnam sie z Wami i po cichu liczę że jeszcze będę mamą ponownie w 2021r.
Niech już żadna z Was nie opuszcza tego forum. Zagladne tu zobaczyć Wasze dzidziusie w marcu ❤
Jejku szkoda bardzo przykro mi trzymaj się mocno

Do góry