reklama
Marvelka89
Fanka BB :)
Hej nie mam zdjecia lekarz stwierdzil ze tylko usg zrobi zeby potwierdzic czy jest wszystko wporzadku i kasy nie wzial wiec juz nie nalegalam 150 zl zostalo w kieszeni powiedzial ze na miesiac nastepne usg zrobi chyba ze cos by mnie zaniepokoiło. I wtedy juz bedzie 10 tc wiec bedzie fajnie bobusia albo bobusiową widać i zdjęcie pojdzie w oprawkę@MamaR bardzo mi przykro kochanaMialam to samo 2 miesice temu. Przeplakalam 2 tyg I wrocilismy do stran. Dziewczyny jak mi jest niedobrze calymi dniami W moich dwoch poprzednich ciazach nic takiego nie mialam wiec licze ze bedzie dziewczynka. Ja na 1 wizyte musze poczekac jeszcze tydzien. To juz 6 tygodni, czas leci jak szalony. @Marvelka89 pokaz zdjecie bobo kochana
Mnie tez strasznie męczą juz nie wiem co mam jesc a najgorsze jest to ze jak cos zjem to mi lepiej i tak co chwila cos wcinam a to orzeszki a to paluszki wafwlki wczoraj tylko wafle ryzowe i woda i bylo gorzej niz dzis bo caly czas cos miele boje sie wagi koncowej teraz zjadla gulasz z plackiem i narazie jest ok i tak pewnie z pol godziny i znowu mnie zlapie.
A jesli chodzi o napoje to nic kompletnie nie wchodzi tylko zimna woda nawet ciepla nie bardzo... Cola herbata kawa nawet jak pomyślę to mi stoi wszystko w gardle.
I śmie teraz twierdzić że u mnie mdłości to objaw prawidłowej ciąży, przy 3 stratach nie mialam wogóle objawów. Także z jednej strony sie ciesze
A mam pytanie czy macie jakies preferencje co do porodu? Moj lekarz jest zwolennikiem cc, ja mam za soba dwa naturalne porody ale jak kiedys z nim rozmawialam to on jest zdanai ze jest to bezpieczniejsze niz naturalny co wy o tym nyslicie?
dzwoneczek8811
nie wierz w takie głupoty. Mnie w poprzedniej ciazy lekarz namówił na cc, to była najgorsza decyzja w moim życiu. Pierwszy porod miałam sn, drugi cc. Oba porody ciężkie ale mimo wesystko teraz decyduje sie na sn. Nie wiem czemu lekarz moze twierdzić, ze cc jest bezpieczniejsza od sn jezeli nie masz przeciwwskazań do snHej nie mam zdjecia lekarz stwierdzil ze tylko usg zrobi zeby potwierdzic czy jest wszystko wporzadku i kasy nie wzial wiec juz nie nalegalam 150 zl zostalo w kieszeni powiedzial ze na miesiac nastepne usg zrobi chyba ze cos by mnie zaniepokoiło. I wtedy juz bedzie 10 tc wiec bedzie fajnie bobusia albo bobusiową widać i zdjęcie pojdzie w oprawkę
Mnie tez strasznie męczą juz nie wiem co mam jesc a najgorsze jest to ze jak cos zjem to mi lepiej i tak co chwila cos wcinam a to orzeszki a to paluszki wafwlki wczoraj tylko wafle ryzowe i woda i bylo gorzej niz dzis bo caly czas cos miele boje sie wagi koncowej teraz zjadla gulasz z plackiem i narazie jest ok i tak pewnie z pol godziny i znowu mnie zlapie.
A jesli chodzi o napoje to nic kompletnie nie wchodzi tylko zimna woda nawet ciepla nie bardzo... Cola herbata kawa nawet jak pomyślę to mi stoi wszystko w gardle.
I śmie teraz twierdzić że u mnie mdłości to objaw prawidłowej ciąży, przy 3 stratach nie mialam wogóle objawów. Także z jednej strony sie ciesze
A mam pytanie czy macie jakies preferencje co do porodu? Moj lekarz jest zwolennikiem cc, ja mam za soba dwa naturalne porody ale jak kiedys z nim rozmawialam to on jest zdanai ze jest to bezpieczniejsze niz naturalny co wy o tym nyslicie?
dzwoneczek8811
@Marvelka89 a Ty bys chciała miec cc? Bo duzo tez zależy od tego czego Ty chcesz, a nie od tego co woli lekarz bo bardziej np lubi zrobic ciecie niz sie bawic przy sn. Dla mnie cc ok pod warunkiem, ze sa przeciwskazania do sn lub ciężarna naprawde chce miec cc bo sie np boi sn albo jakies tam swoje powody ma, ale ja mając porównanie nigdy wiecej na cc sama z siebie bym sie nie zgodziła
Ja cała ciążę spałam na brzuchu bo tak śpię. Pytałam lekarza i mówił że nawet jakbym próbowała na boku zasnąć to rano się okaże że śpię na brzuchu i faktycznie sprawdzałamDziewczyny, a czy któraś z Was, która do tej pory spala na brzuchu dalej śpi na brzuchu czy już nie ?
Poziomka1982
Zaangażowana w BB
Hey Poziomka,
Ja jestm 5+1 dzien i od wczoraj dostalam plamien ciemno brazowych i bordowych, dosyc duzo wczoraj i dzis mniej. Dzis raczej przypominajace smołe, ciemne i gęste.. Jestem bardzo zmartwiona. Zalocono mi zrobic test krwi zeby zbadac poziom hormonu ale dopiero w poniedzialek. Mieszkam w Australii i nikt mi skanu nie chce zrobic bo dopiero od 6 tygodnia robia.
Czy mozesz powiedziec jak wygladja Twoje plamienia?
Pozdrawiam i z góry dziekuje.. Bardzo sie martwie..
Cześć
Nie było mnie kilka dni na forum. Plamienia mam do teraz ( od 5+2 do 6+1) w małej ilości. Wodniste ciemno brązowe. Pojawiają się rano przy wypróżnianiu i w ciągu dnia gdy chodzę i jestem aktywna. W dni kiedy prawie cały czas leżałam prawie ich nie było. Na początku panikowałam, płakałam a teraz myślę ze co będzie to będzie bo inaczej dziewczyny wykończymy się psychicznie i swoich mężów bo też z nami to przechodzą. Dodam, że nie mam innych dolegliwości bólowych. Lekarz powiedział mi, że lepiej żeby nie było plamień a najgorsze to są skurcze, bóle nocne, które wybudzą mnie ze snu. Wizytę mam 28 lipca. Uspakaja mnie fakt, że koleżanki mówią spoko ja też miałam przy obu ciążach. Ale też dziwi fakt, że zapobiegawczo dostajecie leki po poronieniach na start profilaktycznie a ja nie. Każdy lekarz ma swoją teorie. Mój dopiero da mi luteine na wizycie 28 lipca bo to bedzie 7 +1 bo twierdzi, że musi być wykształcone serduszko.
Sorki chwilę mnie nie było mam taki zamęt w domu że nie mam kiedy czytać. Nadrobię wieczorem. Wczoraj byłam u lekarza i gdybym nie miała wieczorem bóli to nie wiedziałabym że ciąża jest. W domu mam szpital mąż cholera wie co złapał
Poziomka1982
Zaangażowana w BB
Tak, to normalne pytałam lekarza o objawy, których nie mam się bać i mówił o tym ciągnięciu.Dziewczyny a czujecie takie ciągniecie w brzuchu? Nie jest to jakiś silny ból, ale „czuje podbrzusze”. Czy to normalne?
reklama
Możliwe ja tydz przed terminem @ miałam bóle takie same i miesiączki już nie dostałamDziewczyny a czy to mozliweze w 28 dc bol podbrzusza zwiastuje ciążę? Cykle ok 30 dni?