reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Z opóźnieniem sle piszę 😉 moja starsza nie zgrzytala a Bartek zgrzytal wiec konsultowałam sie z neurologepeda. Zgrzytanie jest częste przy wychodzeniu zębów i powinno zaniknac do dwóch tygodni po wyjściu zęba. Jak występuje poza okresem ząbkowania to moze świadczyć o wadzie zgryzu lub nadmiernym napięciu mięśni szczękowych i może w przyszłości prowadzić do bruksizmu. Wtedy warto skonsultowac się z osteopata lub neurologopeda.

Dziewczyny, Bartek ma 9.5 miesiąca i od kilku dni popyla po mieszkaniu z meblami, akbo targa krzesło przed sobą (podloga juz płacze) albo drewniany stolik starszej córki... Normalnie jestem w szoku, bo starsza tak robila jak miała 11 miesięcy 😲 wiem, ze tu są inne dzieci petardy ale i tak jestem w szoku 😂
Ponoć te drugie są często szybsze, bo patrzą na rodzeństwo. Tak mi powiedziała Pani ze żłobka

reklama
Z jednej strony zazdroszczę i nie zazdroszczę 😃 bo mam wrażenie że moje dziecko chyba się zbyt szybko nie ośmieli, też zbyt dużo popełnia błędów które widzę i musimy z fizjo popracować. Z drugiej strony niech się nie spieszy do chodzenia bo już wgl nie nadążę 😂
Na szczęście ma jeszcze baaardzo dużo czasu i nie ma co włosów z głowy rwać

Oj chciałabym posmakować takich herbat albo kaw, takich świeżych..

A jeżeli chodzi o roczek, ciągle nie mogę uwierzyć w to jak ten rok szybko upłynął, i jak szybko będziemy zaraz wracać do pracy. Ciągle z mężem przeżywamy że Nastka była malutką kruszynką a nie wiadomo kiedy stała się takim małym łobuzem 🥲
To prawda. Ja też nie wiem kiedy to zleciało. Ale ja się cieszę, że ten mój już jest większy. Nigdy nie byłam fanką takich maluchów (poza swoim i waszymi😊). Czekam na 3 latka i wtedy będę matką spełnioną. Lubię pokazywać świat i nie mogę się doczekać świadomych wycieczek, zoo, parki dinozaurów, góry, morze itd

moje dziecię odzyskało smak😂 i zjadło dzisiaj grudki a przy okazji polecam Wam musli dla maluszków pycha🤪

D1D8A0F7-DCF8-43A0-9BB7-7E588ACA8005.jpeg

Ponoć te drugie są często szybsze, bo patrzą na rodzeństwo. Tak mi powiedziała Pani ze żłobka
Ja ostatnio się zastanawiałam też, jak mamy z dwójką lub trójka dzieci je ogarniają? Bo przecież trzeba im wszystkim poświęcać uwagę, a też trzeba coś zrobić w domu, jak to wszystko połączyć i wykonać? Bo teraz z takim jednym szkrabem jest zawrót głowy, bo domaga się atencji gdy trzeba coś zrobić np obiad, a przy większej ilości? 😱

U nas śnieżyca. Śniegu po kolana napadało i dalej sypie.
Ja zaraz jadę z Nastką do chirurga na Bydgoszcz, liczę że nic się nie przytrafi po drodze. Wczoraj jadąc do babci bym utknęła w zaspach, a wracając szklanka na drodze że jadąc 40 na godzinę to już byłam spocona aby z dzieckiem nie znaleźć się w rowie. Jestem załamana po części tym że zarządy mają w d.. ogarnięcie dróg.

reklama
Do góry