reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Ja pracuje w deweloperce i jestem obudowana szybą itp, ale tez się zastanawiam kiedy iść na zwolnienie..
Ja osobiście wychodzę z założenia, że jeszcze się napracuje... A to jest idealny czas żeby zadbać o siebie i dzidzie i chciałam iść jak najwcześniej 🙂 chociaż nie spodziewałam się propozycji lekarza na pierwszej wizycie odnośnie L4 😁 raczej myślałam 7 tygodniu A nie 4 ... Ale jak chce dac to dlaczego mam nie pójść i nie zadbać o nas 😁

reklama
nie znam się za bardzo ale za mało kwasu foliowego chyba, bo 400mcg powinno byc. Ja bede zamawiała symvital mama
tu masz fajny artykuł od Pana Tabletki z informacja ile czego powinno byc i odrazu opisem niektórych witamin :) Link do: Witaminy w ciąży - jak wybrać najlepsze? Ranking 25 popularnych suplementów diety. - Pan Tabletka
Kwas foliowy 0,4mg
Dha 600mg, do 1000 mg w przypadku znacznego niedoboru,
Żelazo 26-27 mg
Jod 200-500 mikrogramów
D3 2000

To tak w skrócie

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny które mają dziś wizytę u lekarza😍😍 dajcie znac co i jak..
Ja póki co przyjmuje leki i staram się jak najwięcej odpoczywać, ale wiecie jak to jest przy dwóch brzdacach😐
Zastanawiam się czy pojechać jutro do lekarza, bo ten pierwszy kazał mi po tygodniu się pokazać-mam nic nie placic. Ale on to nie widział krwiaka ani nadrzerki.. A w pon bylam u lekarki i odrazu powiedziała że duża nadżerka a po usg wyszedł krwiak podkosmowkowy.. Co byście dziewczyny zrobiły?

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny które mają dziś wizytę u lekarza😍😍 dajcie znac co i jak..
Ja póki co przyjmuje leki i staram się jak najwięcej odpoczywać, ale wiecie jak to jest przy dwóch brzdacach😐
Zastanawiam się czy pojechać jutro do lekarza, bo ten pierwszy kazał mi po tygodniu się pokazać-mam nic nie placic. Ale on to nie widział krwiaka ani nadrzerki.. A w pon bylam u lekarki i odrazu powiedziała że duża nadżerka a po usg wyszedł krwiak podkosmowkowy.. Co byście dziewczyny zrobiły?
Dziękuję! Ja bym poszła sprawdzić do tego co wykrył krwiak i nadzerke.

Ale jest coś niedobrego w tych witaminach? Zamówiłam już sumvital mama, tylko myśle czy moge brać te moje co miałam do tej pory, zamawiałam je przed ciążą dla kobiet starających się.

reklama
Do góry