reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Placuszki bananowe super. Ostatnio na przegryzkę upiekłam ciasteczka owsiane z bananem. Daję zamiast chrupek.
Przepis kcę na ciastka! 😁 lubię wszystko z rodzaju "masz i jedz", bo karmienie łyżeczką czy widelcem dla Tomka oznacza nudę, a dla mnie konieczność pajacowania przed nim z kartami obrazkowymi ze zwierzętami 🙈 jestem już mistrzem w naśladowaniu papugi, ale za cholerę nie wiem jak robi skorpion, leniwiec i żółw 😂

Przepis kcę na ciastka! 😁 lubię wszystko z rodzaju "masz i jedz", bo karmienie łyżeczką czy widelcem dla Tomka oznacza nudę, a dla mnie konieczność pajacowania przed nim z kartami obrazkowymi ze zwierzętami 🙈 jestem już mistrzem w naśladowaniu papugi, ale za cholerę nie wiem jak robi skorpion, leniwiec i żółw 😂
Szklanka płatków owsianych górskich i banan. Banana rozgniatasz dodajesz płatki, gnieciesz i formujesz ciastka. Pieczesz 10 minut w 180&º

reklama
U nas ubieranie na dwór, jest w miarę okej.
Natomiast ubieranie bielizny, dziennej lub nocnej, to męka - mostki, wywijasy, stanie na głowie prawie i oczywiście krzyki.
Do tego moja prócz skarpet, które ściąga w sekundę od założenia, nie toleruje też rękawiczek. Wszystkie spacery do tej pory z gołymi rączkami, a chodzimy codziennie.
Paluszek wskazujący wyprost i wszystko -To to? . Generalnie dziwnie wyglądam na tych spacerach. Jedzie matka wózkiem i gada lub śpiewa. Gdy milczę- bunt, wyjmnij mnie z wózka 😏
O to się Melania rozkręciła. U nas nadal bez zmian w wózku, czyli Anastazja siedzi i zwiedza, co jakiś czas wtedy sprawdzam czy nie zasypia bo zazwyczaj jest milcząca, jakby podziwiała otoczenie i się zachwycała wszystkim.
A tak to w domu zupełne przeciwieństwo tego spokojnego dziecka na spacerze. I fakt ubieranie rękawiczek dla Nastki jest katorgą. Krzyczy przy tym i zabiera ręce. Przy zmianie pantsa to ja za to jestem zlana potem, bo biegam za człowiekiem który ma okupciany zadek, plus zdarza się ze jeszcze go o wszystko wyciera 🤯🙈

Do góry