reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

A ja dzisiaj miałam półtorej godzinki wolnej 😍 Narzeczony wziął Nelke na spacer o 12, wrócili 13:30, bo spała sobie a ja skorzystałam i muza na full, henne brwi i rzęs sobie zrobiłam, wykąpalam się, ogoliłam i włosy umylam w końcu na spokojnie ( 20 minut) a nie tak jak zawsze szybko prysznic 5 minut😅 😍 Takie chwile są potrzebne 🤗

reklama
Wgl dzisiejsza noc była okropna, nie wiem co to się podziało 😩 Dwa razy w nocy mała się obudziła i musiałam ją na rękach nosić, bo cycka nie chciała a marudziła aż zaczęła płakać, więc ją nosiłam. Jak ją odłożyłam to od razu do cycka i ciągle piła i ciumkała, na chwilę się oderwała i znów do cycka... Cała noc praktycznie przy cycku... Nie mogłam się nawet odwrócić na drugi bok, bo od razu się budziła i zaczęła stekac, więc cycek i tak w kółko, cały czas musiałam przytulać ją. Więc prawie całą noc miałam nieprzespaną, rano o 7 wstała a ja totalnie byłam wyczerpana, głowa mnie aż ze zmęczenia bolała... N wziął ją na godzinę a ja poszłam spać. Ta godzina zleciała jak 5 minut. Nie umiałam się dobudzić a musiałam małą wziąć na karmienie i uspac na drzemkę. Mam nadzieję, że dziś już tak nie będzie 😭 teraz od 16 głowa mnie ciągle boli...

Róznica pokoleń chyba jednak nie, postrzegania i gustu prędzej 😁 Przystanek Alaska to rok 1990, a Przyjaciele 1994 więc niewielka różnica - ja osobiście kocham oba seriale, ale na przykład z Alternatywami 4 i Stawką większą niż życie nie przepadam, choć z pewnymi wyjątkami stare polskie komedie uwielbiam (przykładowo nie znoszę pasjami Samych swoich).
o jak ja nie cierpię samych swoich 🙄 ale uwielbiam nic śmiesznego mogę oglądać non stop scena z Lasem the best🤣🤣🤣 albo dzień świra i sra...pod oknem🤣🤣🤣 ahh KOCHAM😍

Dziewczyny, od poniedziałku po wizycie u dermatologa smaruje Neli całe ciało tą maścią robioną na bazie wody destylowanej i euceryny dwa razy dziennie plus po godzinie smaruje maścią robioną ze sterydem ( czasem dwa razy dziennie, czasem tylko wieczorem) i powiem Wam, że jest rewelacja! Dermatolog miała rację z tym przenawilzeniem skóry. No po prostu bomba, suche i czerwone placki zniknęły, tzn widać je ale są takiego koloru jak pozostała skóra i muszę ich szukać by widzieć gdzie posmarować sterydem ( bo nawet jak ich nie widać to trzeba smarować). No jestem zachwycona, że w końcu coś pomogło 😍 wiadomo, nie jest jeszcze idealnie, ale idziemy ku lepszemu 🤗 no i nie łapie jej codziennie jak wcześniej tylko co drugi dzień 😉

Jakby któraś chciała skład tych maści robionych to dajcie znać to wstawię zdj 😉

A ja dzisiaj miałam półtorej godzinki wolnej 😍 Narzeczony wziął Nelke na spacer o 12, wrócili 13:30, bo spała sobie a ja skorzystałam i muza na full, henne brwi i rzęs sobie zrobiłam, wykąpalam się, ogoliłam i włosy umylam w końcu na spokojnie ( 20 minut) a nie tak jak zawsze szybko prysznic 5 minut😅 😍 Takie chwile są potrzebne 🤗
KOCHANY😍

PS mój ostatnio wyszedł i stracił kolegę 😂 (spotkał go na spacerze tez z dzieckiem i pyta się gdzie żona a ten odpoczywa w domu znaczy sprząta, na co mój no chyba raczej nie odpoczywa skoro sprząta itd a ten no raczejodpocyzywa od dziecka powinna mi wdzięczna jeszcze być, no mój się tak wnerwił że mu trochę przygadał ale raczej nie skuma🤬)

Wgl dzisiejsza noc była okropna, nie wiem co to się podziało 😩 Dwa razy w nocy mała się obudziła i musiałam ją na rękach nosić, bo cycka nie chciała a marudziła aż zaczęła płakać, więc ją nosiłam. Jak ją odłożyłam to od razu do cycka i ciągle piła i ciumkała, na chwilę się oderwała i znów do cycka... Cała noc praktycznie przy cycku... Nie mogłam się nawet odwrócić na drugi bok, bo od razu się budziła i zaczęła stekac, więc cycek i tak w kółko, cały czas musiałam przytulać ją. Więc prawie całą noc miałam nieprzespaną, rano o 7 wstała a ja totalnie byłam wyczerpana, głowa mnie aż ze zmęczenia bolała... N wziął ją na godzinę a ja poszłam spać. Ta godzina zleciała jak 5 minut. Nie umiałam się dobudzić a musiałam małą wziąć na karmienie i uspac na drzemkę. Mam nadzieję, że dziś już tak nie będzie 😭 teraz od 16 głowa mnie ciągle boli...
a który tydz już Włoszka, może to skok 33-37 tc no niestety tak czasem bywa 😓 musi swoje przetworzyć ale potem nowe oprogramowanie zostanie wgrane i będzie śmigać zadowolona🤪 a Ty się wyśpisz. U nas się kończy ale wczoraj też mieliśmy taką noc dlatego zabraliśmy go do siebie i spaliśmy do 7 potem mleczko i znowu do 9😜

KOCHANY😍

PS mój ostatnio wyszedł i stracił kolegę 😂 (spotkał go na spacerze tez z dzieckiem i pyta się gdzie żona a ten odpoczywa w domu znaczy sprząta, na co mój no chyba raczej nie odpoczywa skoro sprząta itd a ten no raczejodpocyzywa od dziecka powinna mi wdzięczna jeszcze być, no mój się tak wnerwił że mu trochę przygadał ale raczej nie skuma🤬)
No mój sam zaproponował, więc super 🥰Taaa, bo sprzątanie to odpoczynek...
Jasne, to jest taki trochę psychiczny odpoczynek, że ma się świadomość, że się jest samemu i można się zająć sobą czy coś zrobić i nie musieć pilnować dziecka. Ale być wdzięcznym? A co to kuźwa tylko jej dziecko a on zrobił jej przysługę i wziął dziecko na spacer? A jak żona jest ciągle z dzieckiem to jest wdzięczny? Ja pierdziele, nie rozumiem takich facetów...

Ja chyba wyjadę kopytami do przodu, bo mój ciągnie 2 tygodnie pracy ciągiem, bo bierze nadgodziny. Już chodzę naładowana jak pocisk bo wszystko na mojej głowie. Tak pragnę mieć chwilę dla siebie.

rany dziewczyny jakie dobre obiadki zamówiłam małemu kilka firmy Good Gout Bio np dzisiaj jadł risotto z cukinią i kozim serem jakie to dobre 🤪😁 wiem można samej ugotować ale czasem porostu się nie chce albo mi się śpieszy a asortyment wiodących firm Bio jest dosyć mały nie ukrywajmy.

reklama
Do góry