Marvelka89
Fanka BB :)
Aha czyli ja swoje on swojeLekarz patrzy na to jako 5 TC bo licza się skończone tyg
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Aha czyli ja swoje on swojeLekarz patrzy na to jako 5 TC bo licza się skończone tyg
Hahah nie do końca. 5 tydzień czyli skończony i zarodek powinien być już tak rozwinięty. 6 tydzień czytasz ażeby się dowiedzieć co się w ciągu tego tygodnia dzieje z maleństwem.Aha czyli ja swoje on swoje
Ogolnie to tez częsta przypadłości w ciąży i wlasnie dosyc czesto sie sączy z niego ale to w wiekszosci nie jest chyba niebezpieczne? O ile wlasnie jest szybka reakcjaDziewczyny, które pytają o plamienie. Jeżeli jakieś zauważyłyście, to w miarę możliwości warto sprawdzić sytuację u lekarza. Może trzeba wspomóc ciążę lekami.
U mnie w tej ciąży pojawił się tydzień temu śluz podbarwiony brązowymi pasmami krwi. Po wizycie okazało się, że to krwiak, który w moim przypadku nie wchłania się tylko wydala na zewnątrz. Dr przepisała 3 x dziennie duphaston. Plamie nadal, ale mam nadzieję, że to krwiak się po prostu oczyszcza. Z tą różnicą, że plamienie jest nie tylko brązowe, ale i różowe lub czerwonawe. W przyszłym tygodniu następna wizyta.
HEJ HEJ DZIEWCZYNY WAŻNE !!!
Dzis schylajac się po ubranie w momecie kiedy wstawalam poczulam silny klujacy bol w pochwie momentami nie do wytrzymania trwal 5 min az sie poryczalam z tego bólu polozylam się nadal go mocno czułam po czym nagle minął mialam rowniez uczucie parcia jestem w 7 tyg i 3 dniu ciąży.Nie plamie .Ginekologa mam na 21 lipca czy któraś z Was tak miala czy to jest normalne ????Z gory dziękuję za kazda odpowiedz.
Powiedzmy ze kumamHahah nie do końca. 5 tydzień czyli skończony i zarodek powinien być już tak rozwinięty. 6 tydzień czytasz ażeby się dowiedzieć co się w ciągu tego tygodnia dzieje z maleństwem.
Oczywiscie ze kiepski, ale to nie pomysł tylko realia . Z martwą ciąża tez sie powinno długo chodzic żeby zakażenia nie dostać. Wiec wszystko wskazuje na to ze usg powinno być wiecej. Ja z synem mialam 3 usg takie darmowe na nfz. Na pierwszej wizycie bylam u doktorki, ktora w gabinecie nie miala usg. Wykonala badanie palpacyjnie i od razu mnie wyslala na usg wlasnie z podejrzeniem ciąży pozamacicznej. Więc myślę że dobry lekarz znający ryzyko związane z każdą ciąża wie co robić. Najgorzej jak trafisz na konowała to wtedy módlcie się wszyscy ŚwieciJak dla mnie pierwsze usg dopiero w 12 tygodniu bo bardzo kiepski pomysł ze względu chociażby na ciążę pozamaciczna która do tego czasu jak się rozwija poza macica to mogłaby doprowadzić do śmierci kobiety lub np konieczności usunięcia jajnika. Chodzę prywatnie do ginekologa i mam usg na każdej wizycie czyli co miesiąc (Nie wiem jak teraz w pandemii będzie ale do marca miałam co miesiąc wizyty).
Luteina to naturalny progesteron (Może być w tabletkach podjezykowo lub dopochwowo) A Duphaston to forma sztuczna (chemiczna) w formie tabletek. W zdrowej ciąży nie powinno się przyjmować zapobiegawczo dlatego jest tylko na receptę i lekarz decyduje kiedy brać A kiedy nie ma takiej potrzeby.
To jak już tak liczycie to wyliczcie mi ostatnia @ 17 czerwiec i niby 1-2 lipca owu ale to tylko z wyliczeń. Jak się dostanę w następnym tyg to sprawdzę co i jak tylko chodzi mi o zwolnienie bo od 23 mam przejść na wychowawcze i nie wiem czy będzie sens potem przerywać itd.Hahah nie do końca. 5 tydzień czyli skończony i zarodek powinien być już tak rozwinięty. 6 tydzień czytasz ażeby się dowiedzieć co się w ciągu tego tygodnia dzieje z maleństwem.
U mnie od 26 czerwca Także podobnie... z tym ze moja beta wczoraj wynosiła 1492... chyba każdy ma swoje Oznaczenia według legendyU mnie owulacja była według kalendarza 25 czerwca, co jest prawdopodobne, bo cykle mam jak w zegarku 28dniowe.
No moja ma dopiero 7 lat A i tak za szybko to zleciało ja po cichu też myślę o dziewczynce no ale wiadomo heheTeż mam parkę, chociaz nie powiem ze nie liczę na córeczkę, ta moja 11 latka juz kobietą jest tak szybko dojrzała. Ale ja tez w wieku chyba 12 lat dostalam miesiączki...
Dzis lekarza nie było moze to i lepiej w nastepnym tygodniu moze wiecej bedzie widac a i tak za tydzien znowu bym musiala isc