reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Cześć dziewczyny:) Podczytuję Was już od jakiegoś czasu ale jakoś nie miałam sposobności, żeby dołączyć. Moja córeczka urodziła się 15.03 i ma już starszą siostrę i brata. Czytając Was skorzystałam z kilku porad i dlatego chciałam dać Wam coś od siebie - temat przesypiania nocy, bo widziałam, że niektóre mamy borykają się z tym. Napiszcie czy chcecie takiej porady:)
Pewnie dawaj..każda porada cenna....o ile to nie reklama jakiegoś cudownego środka...

Cześć dziewczyny:) Podczytuję Was już od jakiegoś czasu ale jakoś nie miałam sposobności, żeby dołączyć. Moja córeczka urodziła się 15.03 i ma już starszą siostrę i brata. Czytając Was skorzystałam z kilku porad i dlatego chciałam dać Wam coś od siebie - temat przesypiania nocy, bo widziałam, że niektóre mamy borykają się z tym. Napiszcie czy chcecie takiej porady:)
Bardziej w dzień drzemki dluzsze by mnie interesowały 😃

No ta mieszanka to jest najbardziej antyalergiczna jaka może być na rynku...na receptę..3,20 zł....bez 155zł i jak twierdzi zarówno alergolog i gastroenterolog nie ma można rehabilitację....a u Was już przeszło ?Robiliście coś specjalnego w domu aby ulżyć?
Przeszlismy z bebilonu advance na bebilon prosyneo ha, czyli takie z pociętymi na male kawalki białkami mleka krowiego. Wydaje mi się, że zmiany robią się mniej suche, bardziej miekkie i zaczynają sie goić. Od czasu do czasu smaruję małego jedynie kremem Exomega, bo pomaga na świąd.

Przeszlismy z bebilonu advance na bebilon prosyneo ha, czyli takie z pociętymi na male kawalki białkami mleka krowiego. Wydaje mi się, że zmiany robią się mniej suche, bardziej miekkie i zaczynają sie goić. Od czasu do czasu smaruję małego jedynie kremem Exomega, bo pomaga na świąd.
No to my już jesteśmy na mleku które jest najbardziej antyalergiczne...innego lepszego już nie ma jeśli chdozi o białko mleka krowiego.Ja akurat pytałam o to wzmożone napięcie w obręczy barkowej czy już macie to za sobą? 😀 I czy mieliście jakieś specjalne zadania do domu aby wspomóc pozbycie się tego napięcia?Bo u nas oprócz pokazania prawidłowej pielęgnacji to na tą obręcz barkową nic specjalnie nie zalecono:(

No to my już jesteśmy na mleku które jest najbardziej antyalergiczne...innego lepszego już nie ma jeśli chdozi o białko mleka krowiego.Ja akurat pytałam o to wzmożone napięcie w obręczy barkowej czy już macie to za sobą? 😀 I czy mieliście jakieś specjalne zadania do domu aby wspomóc pozbycie się tego napięcia?Bo u nas oprócz pokazania prawidłowej pielęgnacji to na tą obręcz barkową nic specjalnie nie zalecono:(
pielęgnacja to bardzo dużo szczególnie podnoszenie nie wierzyłem za bardzo dopóki tego nie zobaczyłam podnosząc dziecko za pupę i głowę powodujemy że napina całe barki najlepiej to widzi ktoś z boki😜
dlatego turla z małego na bok jedna ręką z przodu wzdłuż druga lekko z tyłu i cały czas mówisz co robisz do dziecka tydz po 8-12 razy dziennie i gwarantuje Ci dziecko samo się nauczy mój to nawet teraz jak się sam turla na bok to głowę podnosi tak mu się wbiło 😂
u nas już przeszło bo też było.
spróbuj turla i na macie, wyciągania rączek po zabawkę, układania na udach i zabawy z rączkami np klaskanie
pomaga🤪

u mnie rano pobudka a teraz śpi. burza nad nami że ho ho co chwilę piorunami rzuca a ten śpi 😂
To moja jak zasnela wczoraj o 20 to za to obudziła się dzis o 5:30 i do 8 nie spała 😅 potem drzemka do 8:50 i teraz jest 11:15 i zasypia przy cycku, a o 12 musimy wyjechać do fizjo 😅 Ubrałam ją już przed karmieniem w tym co ma jechać, bo ją tylko na śpiocha przeniosę do fotelika, najwyżej się obudzi, trudno, ale zaśnie w aucie z powrotem 😉

reklama
Do góry