reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Zgadzam się, najpiekniejszy widok 😍

Ja nie mieszkam w Polsce i wyobraźcie sobie, że mam tylko 12 tygodni urlopu macierzyńskiego 🙆‍♀️
Ciężko się rozstać z maleństwem nawet na te kilka godzin, kiedy wszystko jest taki nowe, pierwsze i urocze...
Myślę, że minimum rok z maluszkiem mama powinna zostać w domu.

O kurczaki to ja już bym musiala za niecały miesiąc wracać do pracy. Ale inaczej to wygląda zagranicą. Kumpel z Holandii się mi właśnie dziwił ze nie wracam do pracy jeszcze i nie mam żłobka załatwionego bo u nich to normalne ze takie maluchy są w żłobkach a mamy już pracują. Ja jeszcze posiedzę 1,5 roku w domu bo i tak czeka mnie zmiana pracy.

A gdzie miezkasz? To kiepsko u was z tym urlopem😩U nas na szczęście macierzyński wydłużony. Ja zresztą planuje po tym roku isc na urlop wychowawczy,niestety bezpłatny ale nie chcę oddawać dziecka do niani albo żłobka😉
Ja też bym poszła na wychowawczy, ale niestety finanse na to nie pozwalają... 😭

A gdzie miezkasz? To kiepsko u was z tym urlopem😩U nas na szczęście macierzyński wydłużony. Ja zresztą planuje po tym roku isc na urlop wychowawczy,niestety bezpłatny ale nie chcę oddawać dziecka do niani albo żłobka😉
W Szwajcarii.
Straszne to jest ale pocieszam sie, ze jest jeszcze kilka krajów na świece z takim samym wymiarem urlopu 🙈

Byle było dobrze. Ja mam nerwice lękową, paskudztwo cholerne, w połączeniu z kregozmykiem daje mieszankę wybuchową :-) więc jak się mocno zdenerwuje to brak mi powietrza, oraz czuje się jakbym miała zejść na tamten świat 😀 Tak więc byle to była u Ciebie jednorazowa sytuacja i że tylko nerwy wzięły górę
Ja też mam nerwice lękową, okropne cholerstwo. Raz mi się objawia, a raz nie mam nic przez kilka miesięcy.

Dziewczyny a jak Wasze maleństwa radzą sobie z gaworzeniem???
Moja mała kończy dziś 7 tygodni i Rozmawiała dziś z moja mama na Skype przez 50 min.... Aguu, aa, uu, oo i ee 🙈🙈🙈 a uśmiech nie schodzil jej z twarzy.
Czy Wasze maluszki też już tak intensywnie próbuja gaworzyć?
U nas malutka 2 maja skończyła dwa miesiące i cały czas gaworzy, patrzy się na nas i aguuuuu guuuuu, eeeeee, aaaa, ooooo. Najwięcej jak Chris do niej podchodzi haha 😅 córeczka tatusia...🤣🤣🤣
A uśmiechy to ma takie słodkie, że bym ją zjadła haha ❤❤❤

Zgadzam się, najpiekniejszy widok 😍

Ja nie mieszkam w Polsce i wyobraźcie sobie, że mam tylko 12 tygodni urlopu macierzyńskiego 🙆‍♀️
Ciężko się rozstać z maleństwem nawet na te kilka godzin, kiedy wszystko jest taki nowe, pierwsze i urocze...
Myślę, że minimum rok z maluszkiem mama powinna zostać w domu.
Uuuuu to serio malutko masz tego urlopu...
A gdzie będzie twój dzidziuś będzie jak Ty będziesz w pracy? W żłobku??
Kurde ja sobie jakoś nie wyobrażam tego, że miałabym być z niunią tylko 12 tygodni

Dziewczyny czy Wasze dzieci też męczą się z zatkanym nosem?🤔sól fizjologiczna odciąganie glutków ale dalej ją męczy czy to kiedyś przechodzi?! I mamy 8 tygodni i chyba kolejny skok rozwojowy bo marudzi popłakuje i tylko na rękach by chciała
My mieliśmy problem z katarkiem tylko wtedy jak malutka miała zapalenie płuc i w szpitalu byliśmy

reklama
Dziewczyny dziś mieliśmy szczepienie na meningokoki typu B, oczywiście temperatura idzie do góry. O 17 podawałam młodej pedicetamol, pielęgniarka mówiła że mam podać jej naprzemiennie ibuprom ale na opakowaniu jest ze od 3 msc lub od 5kg. Mloda ma 9 tyg I nie wiem czy porywac się z ibuprofenem czy odczekać aż upłynie 6h i kolejna dawkę jej dać pedicetamolu. Obecnie jest 37,2 ale jak mi nagle skoczy do 38..

Do góry