reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Ja byłam 5 dni w szpitalu to mi go pielęgniarka wykąpała to miała właśnie hipp i czasem przychodziły z octeniseptem albo tym dexeryl em ale i tak był wysypany bo z ich ubranek korzystalam 🙈w domu szybko mu zeszło właściwie chyba raz go octeniseptem przetarłam a potem już tylko kąpiele😉 ja mam też kupiony płyn z aa bo się w ciąży naczytalam ze nie trzeba u wszystkich stosować emolienty ale życie pokazało inaczej 😂😉po ich skończeniu tez sprawdzę czy juz możemy zmienić 😅
No ja byłam w szpitalu też 5 dni, wychodziłam w 6stym dniu. Mi moją kąpali codziennie u mnie na sali ( były sale 2 osobowe i w sumie tylko 2 razy kąpali na sali, reszta u siebie).
Racja, ja myślałam, że nie będę używać Emolium a tu jednak 😅

reklama
@Vanes z kim konsultowałaś jak Ci babysense zadzwonił?
U mnie to już kolejny epizod gdzie i on zadzwonił z tym że wcześniej myśleliśmy ze się zsuwa z łóżeczka i nie łapie płytka, teraz niestety dziecko w normalnej pozycji i faktycznie zaspane..

@Vanes z kim konsultowałaś jak Ci babysense zadzwonił?
U mnie to już kolejny epizod gdzie i on zadzwonił z tym że wcześniej myśleliśmy ze się zsuwa z łóżeczka i nie łapie płytka, teraz niestety dziecko w normalnej pozycji i faktycznie zaspane..
wszystkim 😂najpierw pediatra, potem nenatolog dali skierowanie do laryngologa, usg serca, neurolog i robiłam po 5 pomiarów w nocy co 2 h pulsoksymetrem (pożyczony od pediatry). pod obserwacja jest bo jak płacze mocno albo oddycha to wciąga skórę pod żebra i to jest dziwne ale to może wynikać z wcześniactwa nic więcej nie wykryli. mieliśmy jeszcze być skierowani na Banacha na zaburzenia snu jakieś badanie całonocne ale oczywiście co 🤬 covid.

wszystkim 😂najpierw pediatra, potem nenatolog dali skierowanie do laryngologa, usg serca, neurolog i robiłam po 5 pomiarów w nocy co 2 h pulsoksymetrem (pożyczony od pediatry). pod obserwacja jest bo jak płacze mocno albo oddycha to wciąga skórę pod żebra i to jest dziwne ale to może wynikać z wcześniactwa nic więcej nie wykryli. mieliśmy jeszcze być skierowani na Banacha na zaburzenia snu jakieś badanie całonocne ale oczywiście co 🤬 covid.

Będę dzwonić do neurologa i tak czy tak bo mialam taki plan , i akurat tam gdzie chce prywatnie zadzwonić to babka jest i neurologiem i pediatrą. Dzięki za informację:-)

Będę dzwonić do neurologa i tak czy tak bo mialam taki plan , i akurat tam gdzie chce prywatnie zadzwonić to babka jest i neurologiem i pediatrą. Dzięki za informację:-)
tylko nie daj sobie wcisnąć że takie urządzenia często zawodzą. Mi taki tekst rzucił laryngolog powiedziałam, że monitor akurat tej firmy jako jedyny posiada pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka i ma certyfikat medyczny, więc to chyba nie jest do końca tak oczywiście kontynuował dyskusje że można takie rzeczy kupić w sensie certyfikaty itd
na co ja, że lekarze też często bagatelizują i trafić na dobrego który zrozumie rodzica jest bardzo ciężko 😂 szybko skończył swoje wywody i był bardzo milutki do końca wizyty. Na szczęście z pozostałymi lekarzami nie miałam tego problemu odrazu wzięli się do pracy żeby posprawdzać.

tylko nie daj sobie wcisnąć że takie urządzenia często zawodzą. Mi taki tekst rzucił laryngolog powiedziałam, że monitor akurat tej firmy jako jedyny posiada pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka i ma certyfikat medyczny, więc to chyba nie jest do końca tak oczywiście kontynuował dyskusje że można takie rzeczy kupić w sensie certyfikaty itd
na co ja, że lekarze też często bagatelizują i trafić na dobrego który zrozumie rodzica jest bardzo ciężko 😂 szybko skończył swoje wywody i był bardzo milutki do końca wizyty. Na szczęście z pozostałymi lekarzami nie miałam tego problemu odrazu wzięli się do pracy żeby posprawdzać.

Dokładnie. To jest jedyny monitor oddechu który jest polecany przez instytut i jest produktem medycznym ( nawet na opakowaniu jest tak opisane)
Tak wiec dzięki ze mówisz, nie pozwolę tego zbagatelizować, tym bardziej że boje się ze znow będzie dzwonić i ze faktycznie mloda ma jakiś problem.

No dlatego ja tą rureczke chce mieć w razie w w domu i jak będzie potrzeba to użyje, jak ma to pomoc dziecku to czemu nie, tym bardziej, że w szpitalu też tego jej użyli jak nie umiała kupki zrobić.
No a na wizycie u pediatry w środę chcę zapytać właśnie o kropelki, bo najlepiej jakby miesiąc skończyła, a kończy 4 tyg w czwartek.
Te kropelki BOBOTIC FORTE o których ja pisałam są dopiero od 28 dnia życia dziecka.

Ja używam pieluch Bambiboo i krem z Musteli, na razie ani jednego odparzenia, pupa nigdy nawet nie była zaczerwieniona. Te pieluchy są bodajże z pulpy drzewnej, w każdym razie są biodegradowalne i nie mają w sobie tych wszystkich cerat, plastików i innego dziadostwa, przynajmniej tak mi się wydaje jak czytam skład. Polecam :)
Mi moja mama kupiła te pieluszki ale Mia ma na nie uczulenie. Toleruje tylko Pampers

reklama
Do góry