reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

A to mi się zdaje, że jeśli nie ma przeciwwskazań to nie ma sensu wcześniej wywoływać poród, przecież powinno się czekać do terminu czyli do ukończenia 40 tyg i wtedy jest wywoływanie. Dziwie się właśnie, że robią to wcześniej u Was.
Wielu lekarzy przy cukrzycy ciążowej wywołuje poród z uwagi na szybciej postępujące starzenie się łożyska, a co za tym idzie - jego niewydolność. Być może część lekarzy robi to profilaktycznie, ale w sumie to lepiej ciut szybciej niż żeby miało się coś stać.

Ja będę miała poród wywoływany z uwagi na ryzyko stanu przedrzucawkowego (nadciśnienie całą ciążę, a Dobruśkę rodziłam już w stanie przedrzucawkowym). 10 marca idę do mojej gin i stamtąd pewnie do szpitala w czwartek. A może w poniedziałek 🤔🤔 jeśli się zgodzi nie na weekend.

reklama
Wielu lekarzy przy cukrzycy ciążowej wywołuje poród z uwagi na szybciej postępujące starzenie się łożyska, a co za tym idzie - jego niewydolność. Być może część lekarzy robi to profilaktycznie, ale w sumie to lepiej ciut szybciej niż żeby miało się coś stać.

Ja będę miała poród wywoływany z uwagi na ryzyko stanu przedrzucawkowego (nadciśnienie całą ciążę, a Dobruśkę rodziłam już w stanie przedrzucawkowym). 10 marca idę do mojej gin i stamtąd pewnie do szpitala w czwartek. A może w poniedziałek 🤔🤔 jeśli się zgodzi nie na weekend.
No dlatego piszę właśnie, że jeśli nie ma przeciwwskazań. Czyli w razie co ja mogę mieć też wcześniej rozwiązana ciąże z powodu cukrzycy. Hmm, no zobaczymy co mi lekarz powie 😉

No dlatego piszę właśnie, że jeśli nie ma przeciwwskazań. Czyli w razie co ja mogę mieć też wcześniej rozwiązana ciąże z powodu cukrzycy. Hmm, no zobaczymy co mi lekarz powie 😉

U mnie to jest combo bo i już mam stare łożysko, mało wód to jeszcze mała ma wodonercze i musi być ciąża w 39 tygodniu zakończona. Wgl boje się scenariusza ze będą chcieli mnie wypisać bez dziecka ze szpitala, nie chce na to pozwolić. Spakowałam się na 1,5 tygodnia. Zobaczymy co będzie..

A to mi się zdaje, że jeśli nie ma przeciwwskazań to nie ma sensu wcześniej wywoływać poród, przecież powinno się czekać do terminu czyli do ukończenia 40 tyg i wtedy jest wywoływanie. A nie raz nawet po terminie. Generalnie trzeba ciążę rozwiązać do ukończenia 42 tygodnia. Dziwie się właśnie, że robią to wcześniej u Was i w czwartek już będziecie miały wywoływany, no chyba, że macie jakieś przeciwwskazania.
Dokładnie, też jestem tego zdania.
Ale tak jak Karoo-kp pisze u mnie to chyba raczej profilaktycznie.
Tak też Pani Doktor mówiła, że cukry na początku miałam kiepskie i woli rozwiązać ciąże przed terminem, a termin przecież mam na 04.03.
Łożysko,przepływy,wody ok wczoraj, dlatego mówię, że nie pozwolą mi spokojnie urodzić😉

Dokładnie, też jestem tego zdania.
Ale tak jak Karoo-kp pisze u mnie to chyba raczej profilaktycznie.
Tak też Pani Doktor mówiła, że cukry na początku miałam kiepskie i woli rozwiązać ciąże przed terminem, a termin przecież mam na 04.03.
Łożysko,przepływy,wody ok wczoraj, dlatego mówię, że nie pozwolą mi spokojnie urodzić😉
Takie mają zalecenia i pewnie muszą się tego trzymać chociaż mój lekarz to chce mnie widzieć dopiero 4 dni przed terminem na wizycie i wtedy da skierowanie. Twoja jednak bardziej się spieszy 😉

Nie no hit 🙃 zrobili mi badania i stwierdzili ze jeszcze nie ma sensu w tym tygodniu wywoływać. Jak samo nic się nie ruszy to dopiero za tydzień mam być. Nerka stoi w miejscu jak i również wody. A mnie to jeżdżenie i odsyłanie mówiąc krótko wkurza jak diabli... Predzej chyba sama urodzę.

Nie no hit 🙃 zrobili mi badania i stwierdzili ze jeszcze nie ma sensu w tym tygodniu wywoływać. Jak samo nic się nie ruszy to dopiero za tydzień mam być. Nerka stoi w miejscu jak i również wody. A mnie to jeżdżenie i odsyłanie mówiąc krótko wkurza jak diabli... Predzej chyba sama urodzę.
Nie no to już brak słów😨, też by mnie diabli wzięli. Z jednej strony dobrze, że sytuacja jest stabilna ale ile można odsyłać😐

reklama
Do góry