reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Ja z jednej strony się cieszę że nie ma odwiedzin bo całe rodziny się schodziły by zobaczyć dziecko. (W sensie dziadkowie, kuzynostwo).
Powinno być że jak odwiedziny to tylko ojciec dziecka i ewentualnie dzieci aby zobaczyły rodzeństwo.
U mnie wszyscy dzwonili i w sumie był tylko mój mąz, mama, teściowa i szwagierka, bo mi bardzo samotnie było (przy pierwszym porodzie), ale kazde osobno i po wcześniejszym kontakcie, czy ww ogóle chcę.
Przy drugim tylko mój mąż ale byłam króciutko.

Pytanie, ma ktoś jakiś dobry przepis na szybkie i zdrowe ciasto lub ciasteczka? Taki sprawdzony? Zjadłabym coś 😂

Ciasto marchewkowe, sernik i jogurtowe 😅

Rafaello

Migdałowe:

Szarlotka

U mnie wszyscy dzwonili i w sumie był tylko mój mąz, mama, teściowa i szwagierka, bo mi bardzo samotnie było (przy pierwszym porodzie), ale kazde osobno i po wcześniejszym kontakcie, czy ww ogóle chcę.
Przy drugim tylko mój mąż ale byłam króciutko.

Ciasto marchewkowe, sernik i jogurtowe 😅

Rafaello

Migdałowe:

Szarlotka

Dzięki za przepisy!! 😃 bede korzystać

Ja już po gin po wczorajszym usg i dziejszeym ciśnieniu 149/95 niestety leki dostałam i odpoczynek😔. Lekarz wyznaczył cesarkę na 03.03 więc nici z 12.03 a i tak stwierdził że oby się udało do tego 3.03 dotrwać 🙄
Pobrał mi dzisiaj gbs i mam na początku przyszłego tyg też zrobić wszystkie badania jakby coś. Dostałam też do wypełnienia dla psychiatry ankietę skala depresji Becka jejku jakie tam są pytania naprawdę można w depreche wpasć😉. Za tydzień mam też anestezjologa i neaontologa, ktg i usg sporo tego. Dzisiaj już się poczułam jakby to miało być jutro 🤪 tak się cieszę mimo problemów ale mam nadzieję że będzie dobrze.
A jak kto ma cesarkę to koniecznie zapytajcie u siebie o żel na zrosty który aplikacja podczas zszywania potem już za późno. Trzeba dopłacić ale podobno jest rewelacyjny.

A błękitny poród to daje pozytywne emocje. A czytałaś może "Błogosławiony stan umysłu" albo "Potęga podświadomości" ?
Nie czytałam nic z tego. Jedynie czytam "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff, która jest świetna, opisane jest kompletnie wszystko, każdy miesiąc, tydzień, każde problemy w ciąży, objawy, poród itp. Tam wszystko jest wyczerpujące 😁 Plus czytam " Pierwsze chwilę z noworodkiem " Izabeli Dembińskiej, też jest super 😀

Tak wgl odnośnie oddychania, to właśnie polecam filmik położnej Izabeli Dembińskiej, ona pokazuje jak oddychać przeponą i jak oddychać w poszczególnych fazach porodu 😉

Zobaczymy jak to będzie. Pewnie zmotywuje się by urodzić. Ale boje się o młodą i o jej zdrowie. Chcę by z nią było wszystko dobrze. O siebie się nie martwię bo co będzie to będzie.
Ja mam tak samo, że najbardziej się boję o małą, żeby urodziła się całkowicie zdrowa, bez żadnych problemów i komplikacji, by dostała 10/10, byśmy mogły na spokojnie po 3 dniach wyjść razem do domku 😍

reklama
Nie czytałam nic z tego. Jedynie czytam "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff, która jest świetna, opisane jest kompletnie wszystko, każdy miesiąc, tydzień, każde problemy w ciąży, objawy, poród itp. Tam wszystko jest wyczerpujące 😁 Plus czytam " Pierwsze chwilę z noworodkiem " Izabeli Dembińskiej, też jest super 😀

Tak wgl odnośnie oddychania, to właśnie polecam filmik położnej Izabeli Dembińskiej, ona pokazuje jak oddychać przeponą i jak oddychać w poszczególnych fazach porodu 😉
A ta Izabela Dembinska to z fundacji " rodzić po ludzku" tak ogladalaam ją, nawet lepiej mi odpowiada niż ta Joanna Mróz 😉 te książki o które pytałam to psychologiczne a w kwestii przygotowań do ciąży to ja czytam " Mamy dla mamy".😉

Do góry