reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny może macie jakieś sprawdzone sposoby na sen? Ja już od dobrych 3 tygodni nie mogę spać, czuję się zmęczona i śpiąca, ale zasnąć nie mogę. Mam nazywam to syndrom niespokojnych nóg, czuję jakieś nerwy jak po mnie "chodzą", poty mnie zlewają i tak kręcę się nawet do 2 w nocy i dopiero zasypiam takim płytkim snem. Jakąś masakra do tego częste bieganie do toalety. Jestem mega zmęczona, dajcie jakieś swoje sprawdzone metody.
Ja Ci niestety nie pomogę, bo jak na razie nie mam wgl problemów ze spaniem. Wiadomo, wstaje na siku co 1,5-2 godziny, co jest męczące, ale jak się kładę to od razu zasypiam. Syndtom niespokojnych nóg, oj tak miałam kilka razy i jest to mega ale to mega nieprzyjemne i uciążliwe, wręcz wkurzające... I wtedy posmarowałam sobie na sprobowanie weganskim kremem-żelem kojącym " na ociężale nogi". I powiem Wam, że rewelacja, na początku mega chłodziło nogi a potem ulga totalna, jak ręką odciął 😀 Ten żel mam z Bielendy Vege Mama dla kobiet w ciąży i po porodzie. Warto spróbować 😉

Ostatnia edycja:
reklama
Ja piję Melisę ale wiadomo na każdego może nie działać, a ja lubię wypić sobie na sen bo się odprężam. Jeżeli się przebudzę to włącze sobie na słuchawkach na YouTube medytacje , albo jakiś szum morza, 20 minut i mnie nie ma, się człowiek uspokaja.
Na mnie niestety te szumy i muzyka uspokajająca nie działa chociaż wielokrotnie słuchałam🙇

Ja tak miałam. Straszne uczucie. Tak mnie bolało, że z wanny wyjść nie mogłam. Dobrze, że mój mąż był w sypialni to szybko przyszedł i wyjął mnie z tej wody i na łóżko położył. Leżałam z 10 minut i się ruszyć nie mogłam. Uwierzcie mi, tak było. Trzy razy tak było. Drugi raz złapało mnie w aucie, wysiąść nie mogłam. A trzeci raz złapało mnie ale na siłowni, tak samo mąż był i zaniósł mnie do domu
I pytałaś swojego ginekologa czy tak jest czy to coś niepokojącego?

Na mnie niestety te szumy i muzyka uspokajająca nie działa chociaż wielokrotnie słuchałam🙇
Bo jedynie co jeszcze działa ale to już sposób farmakologiczny i nie powinno się go w ciąży stosować jedynie w ostateczności to Hydroksyzyna. Dwa razy w ciąży brałam ale to już jak byłam w szpitalu i nie mogłam z nerwów zasnąć i jak mówię w ostateczności.

Ja Ci niestety nie pomogę, bo jak na razie nie mam wgl problemów ze spaniem. Wiadomo, wstaje na siku co 1,5-2 godziny, co jest męczące, ale jak się kładę to od razu zasypiam. Syndtom niespokojnych nóg, oj tak miałam kilka razy i jest to mega ale to mega nieprzyjemne i uciążliwe, wręcz wkurzające... I wtedy posmarowałam sobie na sprobowanie weganskim kremem-żelem kojącym " na ociężale nogi". I powiem Wam, że rewelacja, na początku mega chłodziło nogi a potem ulga totalna, jak ręką odciął 😀 Ten żel mam z Bielendy Vege Mama dla kobiet w ciąży i po porodzie. Warto spróbować 😉
Dziękuję, zamawiam😉

Bo jedynie co jeszcze działa ale to już sposób farmakologiczny i nie powinno się go w ciąży stosować jedynie w ostateczności to Hydroksyzyna. Dwa razy w ciąży brałam ale to już jak byłam w szpitalu i nie mogłam z nerwów zasnąć i jak mówię w ostateczności.
Dziękuję teraz już górki to raczej się obejdzie, mi ta bezsenność jakość bardzo nie przeszkadza w funkcjonowaniu ale nie powiem wkurzające jak wszyscy wkoło spią a Ty się męczysz. Ooooo a w szpitalu to Cię doskonale rozumiem ja też nigdy tam nie mogę spać i to obojętnie czy byłam przed operacja czy po w stresie czy juz po, a babki obok aż chrapały na łóżkach.

reklama
Do góry