reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Wiecie co dziewczyny moje kochane ? Mnie może raz w życiu zgaga piekła. Teraz w ciąży ani razu mnie nic nie piekło. Teściowa moja śmiała się, że jak była z Emmą w ciąży to ciągle piekła ją zgaga i że ze mnie twardy byk bo zero zgagi haha

reklama
Wiecie co dziewczyny moje kochane ? Mnie może raz w życiu zgaga piekła. Teraz w ciąży ani razu mnie nic nie piekło. Teściowa moja śmiała się, że jak była z Emmą w ciąży to ciągle piekła ją zgaga i że ze mnie twardy byk bo zero zgagi haha
u mnie nic kompletnie nie było. dopiero od ostatniego tygodnia daje się we znaki

Ja tak jak lubię colę, szczególnie w lato, tak w ciąży kompletnie mnie do niej nie ciągnie, mój facet nie raz sobie kupi to nawet łyczka się nie napiję 😜 Jakoś mi w ciąży nie podchodzi. A raz kupiłam sobie puszkę Mountain Dew ( uwielbiam) to po wypiciu kilku łyków zaczął mnie brzuch boleć i mnie przeczyściło, jak wypiłam kolejne kilka łyków to była powtórka, więc wylałam do kranu resztę 😅 I w ciąży piję w sumie tylko herbatę, czasem u teściów sok smakowy z wodą i wodę na noc.

Mnie też czasami skusi Cola ale to mało kiedy. Wypijam kilka łyczków i koniec. A tak naprawdę to od 3 miesiąca ciągle mogłabym pić wodę mineralną. Może dlatego, że przed jak i w ciąży intensywnie ćwiczyłam. Odkąd trafiłam do szpitala to bardzo bardzo zwolniłam z treningami ale nawyk z wodą mi został haha

Mnie też czasami skusi Cola ale to mało kiedy. Wypijam kilka łyczków i koniec. A tak naprawdę to od 3 miesiąca ciągle mogłabym pić wodę mineralną. Może dlatego, że przed jak i w ciąży intensywnie ćwiczyłam. Odkąd trafiłam do szpitala to bardzo bardzo zwolniłam z treningami ale nawyk z wodą mi został haha
Zazdroszczę, bo ja wody nie lubię... I zmuszam się by ją pić 😫

To chyba nawyk po prostu. Ja owszem, trenowałam, ale od lat piję tylko wodę z małymi wyjątkami, może też przez tarczycę piję około 3-4 litrów dziennie.

Znam takie "przypadki" ale warto się przekonać ❤

Kiedyś pilismy z moim mężem prawie tylko colę. Uwierzcie lub nie, schodziło nam po 6 litrów coli dziennie. W momencie, kiedy okazało się, że mój mąż ma nowotwór jelita grubego, cała cola poszła w kanał, od tej pory pijemy sporadycznie. (Mąż już 10 lat po).

reklama
A na przykład woda z cytryną Ci nie smakuje?ja wody ogólnie dużo pije taka zwykłą filtrowaną a herbatę to jedną dziennie i mi wystarczy, z kolei kawę zamienilam na kawę zbożową. Ta pepsi to raz na miesiąc albo dwa, w pierwszym trymestrze wogóle nie ruszyła mam a teraz tak jakby nieraz czegoś gazowanego mi brakowało 😉

Ostatnia edycja:
Do góry