reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Dobrze ze w pon. Mam lekarza bo to jednak chyba nie jest norma😬żeby aż tak nie mieć siły. Może to anemia, albo starosc🤷‍♀️
Oby nie anemia, obyś była zdrowa:-) :-) gdzie tam starość! Pewnie dziecko już naciska tu i ówdzie. Mnie młoda czasem jak gdzieś kopnie lub naciśnie na nerw to dziwne rzeczy się dzieją 😂

reklama
Dobrze ze w pon. Mam lekarza bo to jednak chyba nie jest norma😬żeby aż tak nie mieć siły. Może to anemia, albo starosc🤷‍♀️
Ja w sumie żelazo mam w normie, nisko ale niedoboru nie mam resztę wyników krwi tez mam ok.. Coooo my stare o nieeee przecież niedługo będziemy młodymi matkami to te nasze małe szkraby zabierają nam całą energię 😍

Hej dziewczyny czy też tak macie bo już nie wiem czy to norma:zadyszka mega po schodach nie idzie wejść, mieszkam w szerogowce, postoje na piętrach, wciągam się dosłownie po 1 kroczku, ręce i nogi brak siły, powieszenie prania, jak bym rowy kopala😩Wzięłam dziś żelazo, może to niedobór, w poniedz mam wizytę. Jadę autem do sklepu czy idę z psem cokolwiek robię jest to okupione mega zadyszka, brakiem siły,w 1 ciąży aż tak nie było.
Ja może nie aż tak, ale też zadyszka czasem przy najmniejszych czynnościach 😅 po schodach zadyszka, jak się schylam i coś robię pochylona to mega się męczę. Na stojąco nie, ale jak wycieram kurze w niższych szafkach to już męczę się. Częściej mam duszności, jest mi gorąco i muszę pootwierać okna, szczególnie wczoraj i przedwczoraj przy prasowaniu ubranek dla małej. Prasowałam po 2 godziny i cały czas otwarte okno 😂 no cóż, teraz będziemy miały mniej siły 😝

Ostatnia edycja:
jak piszę z telefonu to mi takie kwiatki wychodzą. Chciałam napisać, iż u mnie położna środowiskowa nie jest przy porodzie (w mieście, w którym mieszkam nie mam porodówki, do najbliższego szpitala jest około 30 km). Po porodzie później przychodzi do maluszka jak już jesteśmy w domu.
To u mnie tak samo. Chyba, że bym sobie wykupiła położna do szpitala. Ale przeżyje, mam nadzieję, że trafię na fajną położną 😁

Skurcze to zapewne Braxtona-Hicksa, nie przejmowałabym się, chyba do 10 dziennie to norma. Ło matko, jaka Ty szczuplusieńka! Ja swojej wagi nie będę podawać, choć nie przytyłam dużo, bo 8,5 kg a teraz z cukrzycą ciążową schudłam 3,5 kg (jem dużo).

Aż tak to nie, ale fakt, łatwo nie jest. Maluchy są już wysoko i gniotą przeponę, ale zostało już niewiele 😉
To ja w 1 trymestrze schudłam 6 kg ( mdłości, brak apetytu, żołądek się skurczył) i na razie bardzo mało przytyłam bo tylko 3 kg. Z tego mała waży 1500, plus wody, macica itp. więc ja wgl nie przytyłam. Ale ja też nie jem dużo, jem normalnie, nawet czasem za mało. Więc wydaje mi się, że jeszcze 3 kg przytyje i wyjdę na zero 😋 Mała się dobrze rozwija, więc to najważniejsze 🥰

Ja w sumie żelazo mam w normie, nisko ale niedoboru nie mam resztę wyników krwi tez mam ok.. Coooo my stare o nieeee przecież niedługo będziemy młodymi matkami to te nasze małe szkraby zabierają nam całą energię 😍
A no właśnie! My młode mamuśki za niedługo, więc nie ważne kto ile ma lat, ważne na ile się czujemy 😄
A tak z ciekawości, ile macie kobitki lat? 😊
Ja mam 26 marca 26 lat, a to moja pierwsza ciąża 😊 Więc mała mi zrobi prezent na urodzinki w postaci SIEBIE ❤️

A no właśnie! My młode mamuśki za niedługo, więc nie ważne kto ile ma lat, ważne na ile się czujemy 😄
A tak z ciekawości, ile macie kobitki lat? 😊
Ja mam 26 marca 26 lat, a to moja pierwsza ciąża 😊 Więc mała mi ZROBI prezent na urodzinki w postaci SIEBIE ❤️
26 lat, we wrześniu 27 skończę. Przeraża mnie to jak człowiek szybko zbliża się do 30-stki 😄

Pati no wlasnie u mnie tak samo, jak sie Maluch urodzi to dzwonie do przychodni i wybieram lekarza i polozna 😉
No i robie tak jak piszesz. Odpoczywam ile sie da, w poprzedniej ciazy juz w 30 tyg podpisywalam papiery na cc, bo mialam co chwile jakies dolegliwosci w tym powazne krwawienie, dlatego teraz tak ostroznie do wszystkiego podchodze.

reklama
Do góry