S
sińka
Gość
Witaj asiaN [emoji4] widze, że jesteśmy koleżankami po fachu [emoji4] też na L4 jestem od poniedziałku bo pracuje w grupie zlobkowej.Witajce spróbuję do Was dołączyć Termin mam wg Om na 11 marca,wg usg na 14 (i to prawda,bo mam 33 dniowe cykle a lekarz wyjątkowo nie wziął tego pod uwagę ).To moja 5 ciążamam trzech synów Jacka 8l.Jaska 7l i Franciszka 5l.W tym roku w maju poronilam w 5 t.c.
Po chlopakach , poniewaz jestem nauczycielem postanowiliśmy zrobić z mężem przerwę w planach rodzicielskich,bym mogła zrobić mianowanie,obroniłam się ponad rok temu,ale mój pcos i zdrowie pozwoliło na poczęcie dopiero w maju (dzieci w przedszkolu zaraziły mnie anginą i to najprawdopodobniej przyczyna tego poronienia).
Moje ciąże były zawsze na luteinie,eutyroxie, teraz doszedł jeszcze Glucophage 750, na którym jestem od roku. No i na pierwszym usg wyszło,że nic nie znaczącą drobna zmiana na tylniej ścianie macicy zmieniła się w 5 cm.miesniaka Mam lat 34(za miesiąc 35)
Jestem na L4 od wizyty lekarskiej i tak już pozostanie,mój zawód wymaga 300% zaangażowania (nauczyciel przedszkola)nie mogę tam nie dźwigać,nie wycierać nosów,nie przytulać chorych,a wierzcie mi w dzisiejszych czasach niestety dzieci chore czesto dostają rano środek przeciwgoraczkowy i do przedszkolasmutne i dla dziecka i dla otoczenia. Dodatkowo wszystkie czynniki ryzyka,które wymieniłam wyżej.
No i przyznam się,że nie czuję się na wielorodkę.Czuję się jak przy Jacku,każdy ból brzucha to panika i lecę do kibelka sprawdzać,czy nie krwawię.Ten maj nas o tyle zaskoczył,że z zajściem w ciążę zazwyczaj musieliśmy się trochę postarać,ale zabezpieczenia lekowe działały i nigdy ciąży nie straciłam,nawet jak byłam podziębiona przy Jasiudobra tyle jak na pierwszy raz to i tak za długo.Zdrowia dziewczyny!
Gratuluje dorodnej gromadki [emoji4] przykro mi również z powodu straty Maleństwa dbaj o siebie i się nie przemęczaj[emoji173]
Mamy też podobny termin porodu [emoji4]
Trzymaj się cieplutko [emoji8]
Napisane na Orange Neva 80 w aplikacji Forum BabyBoom