reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2018

Dziewczyny a ile przytylyscie w poprzednich ciazach? Ja 23 i 28 ale dużo miałam wody...

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
W pierwszej 16 kg, w drugiej 8 kg, ale młodszy syn urodził się w 36 tygodniu. Gdybyśmy dotarli do końca na pewno byłoby dużo więcej ;) W tej mogę dużo mniej, bo zaczynam z niewielka, ale jednak nadwagą ..

reklama
Ja w pierwsze ciąży chyba przytyłam 17 ,w drugiej tez gdzies tyle i w 3 przytyłam 19 kg a teraz Jeszczce nie wchodziłam na wagę .Boje się patrzeć hehe tym bardziej ,ze i dosyć nadwagi mam

Ja w pierwszej ciąży przytylam ponad 30kg :szok: liczę na szczęście że teraz uda mi się połowę mniej przytyć ;-) ;) dzisiaj rano się wazylam i mam ok 200-300g na plusie.

Witam nową marcowke:) Odnosnie smaków, coś pikantnegoi slonego. Nawet kanapke z musztardą zjadlam:D slodycze odpadły, choć bardzo lubię:D ale widać nie teraz:) w pierwszej ciąży przytylam 26 kg i niestety po pierwszej ciąży zostało mi prawie 10 kg:(

Wiecie co dziewczyny to jest chyba jedyna wada bycia w ciąży. Ja ogólnie mam tendencje do tycia i boje się ze jak slon będę wyglądać a potem nijak do wagi nie wrócę :( ważę 60kg przy wzroście 164cm dla mnie przytycie 20kg np spędza juz sen z powiek. Bo kiedyś ważyłam prawie 75kg i wyglądałam okropnie. Juz mam wrażenie ze robie się np pucołowata na buzi. Szok - wiadomo trzeba poświęcić ciało dla dziecka ale pocieszajace było by jak by tylko w brzuch poszło a nie wszędzie a znając moje szczęście cała będę jak kulka. W sumie zachcianek póki co nie mam ale przede mną tyle miesięcy. Wiec obawy są. Wiadomo za dużego wpływu na to nie mamy ale będę pilnować się ile mogę i jeść jak jadłam dotychczas. Co będzie to będzie no i na wolnym chodzić na spacery codziennie by się nie zasiedzieć. ..

Ja ze smaków też mam straszna ochotę na słone i ostre, ale np rano dzisiaj nalecialo mnie na kanapek z dżemem. To co nie podchodzi mi w ogóle to czekolada i słodycze czekoladowe, na samą myśl mnie modli i dobrze bo byłam od nich uzalezniona:)

Ja tez walczyłam o siebie przez ostatni rok .Zdrowe odżywianie + fitness 3x w tygodniu .Teraz mam w sumie wymówkę jak coś grzeszę ale mogę nawet z 20 kg przytyć byleby tylko z dzieckiem było wszystko Ok :) Liczę na to,ze jak urodzę jak tylko będę mogła to zacznę spowrotem fitness i będę walczyć od nowa o siebie :)

Wiecie co dziewczyny to jest chyba jedyna wada bycia w ciąży. Ja ogólnie mam tendencje do tycia i boje się ze jak slon będę wyglądać a potem nijak do wagi nie wrócę :( ważę 60kg przy wzroście 164cm dla mnie przytycie 20kg np spędza juz sen z powiek. Bo kiedyś ważyłam prawie 75kg i wyglądałam okropnie. Juz mam wrażenie ze robie się np pucołowata na buzi. Szok - wiadomo trzeba poświęcić ciało dla dziecka ale pocieszajace było by jak by tylko w brzuch poszło a nie wszędzie a znając moje szczęście cała będę jak kulka. W sumie zachcianek póki co nie mam ale przede mną tyle miesięcy. Wiec obawy są. Wiadomo za dużego wpływu na to nie mamy ale będę pilnować się ile mogę i jeść jak jadłam dotychczas. Co będzie to będzie no i na wolnym chodzić na spacery codziennie by się nie zasiedzieć. ..
Moja siostra startowała z taką samą wagą przy podobnym wzroście i po okresie połogu ważyła 10 kg mniej niż przed ciążą:) Jadła normalnie, bez odchudzania się, zdrowo:) Mam też sporo znajomych, które po ciąży były chudsze niż przed:)

reklama
Moja siostra startowała z taką samą wagą przy podobnym wzroście i po okresie połogu ważyła 10 kg mniej niż przed ciążą:) Jadła normalnie, bez odchudzania się, zdrowo:) Mam też sporo znajomych, które po ciąży były chudsze niż przed:)
Mi niestety nie grozi chudość.Niestety u nas tez rodzinna skolonnosc do tycia

Do góry