reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2018

reklama
Właśnie pożarłam pudełko koreczków śledziowych. Rzecz w tym, że całe życie nie lubiłam śledzi.... :) A wy jakie macie smaki dziwne?

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie w każdej ciąży odrzuca od śledzi i ogórków. Pizze to bym jadła non stop. W poprzedniej ciąży jadłam Milke w ilości sporej :) W pierwszej potrafiłam zjeść dwie reklamówki pomidorów i pamiętam jadłam pierogi z kapusta i grzybami i zagryzalam naleśnikami z serem i dżemem morelowym. Ale pizza zawsze w ciąży najlepsza ;).

Napisane na myPhone_CUBE_LTE w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a ile przytylyscie w poprzednich ciazach? Ja 23 i 28 ale dużo miałam wody...

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie w każdej ciąży odrzuca od śledzi i ogórków. Pizze to bym jadła non stop. W poprzedniej ciąży jadłam Milke w ilości sporej :) W pierwszej potrafiłam zjeść dwie reklamówki pomidorów i pamiętam jadłam pierogi z kapusta i grzybami i zagryzalam naleśnikami z serem i dżemem morelowym. Ale pizza zawsze w ciąży najlepsza ;).

Ha ha pycha [emoji14] mnie odrzuca woda i wafle ryżowe teraz:(

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Odebrałam dzisiaj betę i przyrost jest wiec chyba mogę się na wątku marcowym już rozgościć :) Kamień spadł mi z serca ;) więc witam się po raz drugi :)
U mnie na razie zachcianek brak. Na razie tylko rano ssie mnie z głodu i przez tydzień schudłam 2 kg, bo apetytu brak. Jem, bo jestem głodna, a po chwili mi ochota na jedzenie przechodzi.
Fajnie, że możecie być na L4. Ja do końca, jeśli wszystko będzie ok, będę pracować, bo prowadzę jednoodobową działalność w branży BHP. L4 oznacza brak dochodu i utratę klientów :( Na szczęście mogę sobie pozwolić na pracę po kilka godzin dziennie, więc mam nadzieję, że będzie ok. No i po porodzie też muszę szybko wrócić do pracy. Macierzyński nie wchodzi w ogóle w grę :(

Odebrałam dzisiaj betę i przyrost jest wiec chyba mogę się na wątku marcowym już rozgościć :) Kamień spadł mi z serca ;) więc witam się po raz drugi :)
U mnie na razie zachcianek brak. Na razie tylko rano ssie mnie z głodu i przez tydzień schudłam 2 kg, bo apetytu brak. Jem, bo jestem głodna, a po chwili mi ochota na jedzenie przechodzi.
Fajnie, że możecie być na L4. Ja do końca, jeśli wszystko będzie ok, będę pracować, bo prowadzę jednoodobową działalność w branży BHP. L4 oznacza brak dochodu i utratę klientów :( Na szczęście mogę sobie pozwolić na pracę po kilka godzin dziennie, więc mam nadzieję, że będzie ok. No i po porodzie też muszę szybko wrócić do pracy. Macierzyński nie wchodzi w ogóle w grę :(
Na macierzyńskim możesz prowadzić działalność normalnie, także jeśli płacisz pełne składki to jak najbardziej wniosek o macierzyński do ZUS i płacisz przez ten czas tylko składkę zdrowotną i dostajesz pieniądze za macierzyński tym samym nie rezygnując z prowadzenia firmy.

Witam nowe mamusie.
Wizytujacym gratuluję serduszek:)
Dzis wstalam rano z ogromną ochota na bułkę z pasztetem firmowym i pomidorem. I co? Pojechalam rano do sklepu :)
A teraz sama nie wiem czy chce zjesc na kolacje frytki czy spaghetti :D
Ja w pierwszej ciąży przytylam chyba 16 kg, ale prawie cala ciąża leżąca :/ obecnie siedzę w domu z dwulatka wiec l4 nie wchodzi w grę :) ale w pierwszej ciąży wylezalam i wynudzilam sie za wszystkie czasy :)

reklama
Na macierzyńskim możesz prowadzić działalność normalnie, także jeśli płacisz pełne składki to jak najbardziej wniosek o macierzyński do ZUS i płacisz przez ten czas tylko składkę zdrowotną i dostajesz pieniądze za macierzyński tym samym nie rezygnując z prowadzenia firmy.

Jasne. Miałam na myśli, że pracować muszę na macierzyńskim, bo mi klienci uciekną :(

Do góry