reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2018

reklama
Mi brzuch w pierwszej ciąży wyskoczył dopiero i to lekko ok 20 tygodnia. W drugiej mialam mały brzuszek nawet w 20tc...mniejszy, ale nie miałam wód płodowych więc pewnie to miało też znaczenie dla wielkości brzucha.
Na razie też nie widzę zadnej róznicy w wielkości brzucha. Wszystko jest tak jak było. Obym tylko za dużo nie przytyła...

Hej... szukałam tyle kalkulatorów by w końcu dowiedzieć się w którym jestem dokładnie tygodniu i po pol godzinie się udało ... dziś 4+6.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny ja już nie mam siły. Podtrzymajcie na duchu.

Mieszkam w Warszawie, przy szpitalach są przychodnie położnicze dla kobiet w ciąży. Tam prowadzą cała ciążę. Tylko co dzwonię to wszędzie nie ma miejsc! Jestem zapisana na Inflancką w 13 tyg! A teraz muszę się leczyć prywatnie w tym wszystkie badania krwi typu Hiv, toxo trzeba płacić. Dowiedziałam się, że muszę zapłacić za badania których nie mam w pakiecie pracowniczym ponad 200 zł! oczywiście nie zapłaciłam.. Dzwoniłam dzisiaj czy może gdzieś wcześnie zapiszą- wszędzie brak wolnych miejsc. Jeśli już coś jest wolne to jakaś poradnia z 1 gwiazdką.
Teraz chodzę do Luxmedu- no masakra, terminów nie mają, a jeśli już jest wolne coś to u lekarza- który ma 1 gwiazdkę na portalu znanylekarz.pl.
Nie wiem co robić na razie czekam na ten 13 tydzień, podstawowe badania będę robiła w luxmed. Ale to jest po prostu śmieszne. Kobieta jest bezradna. Nic w Polsce nie jest zapewnione. Dwie ciążę normalnie było miejsce w przychodni. A teraz co? 500 plus i wszędzie przeludnienie..

Robiąc 500 plus mogliby pomyśleć o tym żeby szpitale pobudować również:/

Mi brzuch w pierwszej ciąży wyskoczył dopiero i to lekko ok 20 tygodnia. W drugiej mialam mały brzuszek nawet w 20tc...mniejszy, ale nie miałam wód płodowych więc pewnie to miało też znaczenie dla wielkości brzucha.
Na razie też nie widzę zadnej róznicy w wielkości brzucha. Wszystko jest tak jak było. Obym tylko za dużo nie przytyła...
ja też w obu ciążach miałam mały brzuszek, a ja szczupła bardzo jestem. Nawet jak do porodu szłam to miałam brzuch jak w 5 miesiącu. Ale wszystko ma plusy, było mi zapewne dużo wygodniej

Dziewczyny ja już nie mam siły. Podtrzymajcie na duchu.

Mieszkam w Warszawie, przy szpitalach są przychodnie położnicze dla kobiet w ciąży. Tam prowadzą cała ciążę. Tylko co dzwonię to wszędzie nie ma miejsc! Jestem zapisana na Inflancką w 13 tyg! A teraz muszę się leczyć prywatnie w tym wszystkie badania krwi typu Hiv, toxo trzeba płacić. Dowiedziałam się, że muszę zapłacić za badania których nie mam w pakiecie pracowniczym ponad 200 zł! oczywiście nie zapłaciłam.. Dzwoniłam dzisiaj czy może gdzieś wcześnie zapiszą- wszędzie brak wolnych miejsc. Jeśli już coś jest wolne to jakaś poradnia z 1 gwiazdką.
Teraz chodzę do Luxmedu- no masakra, terminów nie mają, a jeśli już jest wolne coś to u lekarza- który ma 1 gwiazdkę na portalu znanylekarz.pl.
Nie wiem co robić na razie czekam na ten 13 tydzień, podstawowe badania będę robiła w luxmed. Ale to jest po prostu śmieszne. Kobieta jest bezradna. Nic w Polsce nie jest zapewnione. Dwie ciążę normalnie było miejsce w przychodni. A teraz co? 500 plus i wszędzie przeludnienie..

Robiąc 500 plus mogliby pomyśleć o tym żeby szpitale pobudować również:/
no niestety w Warszawie tak jest. Też mam ten sam problem. Mam wizytę w7 tygodniu ale to tylko dlatego że umówiłam się 1.5 miesiąca temu bo i tak miałam iść. Ja na twoim miejscu umówiłabym się gdziekolwiek żeby dał skierowane na badania na nfz, a potem poszła gdzie indziej.

Ostatnia edycja:
ale dzisiaj chodzi za mną pizza:/ a obiecałam sobie, że w ciąży żadnych fast foodów...ech może jutro zrobię sama - zawsze to zdrowiej...

reklama
Do góry