reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2018

Dziewczyny badania wszystkie wyszły mi dobrze, beta super tylko okazalo sie ze nie mam przeciwcial toksoplazmozy a w domu kot...nie balabym sie tak bardzo gdyby nie to ze mieszkam z babcia ktora tuli glaszcze tego kota a potem nie myje rak i dotyka przecież wszystkiego łącznie z jedzeniem...wiem ze jeśli higiena jest zachowana nie ma problemu ale w takim wypadku strasznie się boje...

ja tez nie mam przeciwcial a w ciagu 2 ciaz mialam koty i moja mama i wszystko ok bylo :)

W których tygodniach ciąży jesteście? Za około 2 tyg.na usg powinno dzidziusiowi bić serducho<3 to wasze pierwsze ciąże?

u mnie 5 tc, a juz mam 2 dziewczynki w domu :)

Dziewczyny czy takie klucia podbrzusza i jednoczesnie macicy świadczą o czyms zlym, o czym myslec nie chce:(

Swiadczy o tym ze macica sie rozciaga :) to bardzooo dobry symptom, choc malo mily :)

A ja odkrylam skad mój wczorajszy ból głowy - KAWA - nie wypiłam kawy... a moj organizm uzalezniony jest od kofeiny... wypilam wiec slaba jedna dzis i juz bylo git :D znow pelno energii - choc na zmiane z ziewaniem :D

reklama
A ja odkrylam skad mój wczorajszy ból głowy - KAWA - nie wypiłam kawy... a moj organizm uzalezniony jest od kofeiny... wypilam wiec slaba jedna dzis i juz bylo git :D znow pelno energii - choc na zmiane z ziewaniem :D

Wiesz mnie np. totalnie odrzuciło od kawy. Kiedyś piłam po 3 kubki latte a teraz przełknąć nie mogę. Nawet słabej Inki.. Nic. Ale to podobno najlepiej wtedy nie pić, jak organizm odrzuca to odrzuca :tak:

Z kosmetykami nie do końca jest tak jak to ładnie reklamują. Hipoalergiczne często są tylko z nazwy. Te dla kobiet w ciąży często mają gorszy skład od normalnych. Ja ostatnio z dwie kawy może wypiłam, ale mi nie podchodzi. Raczej ciągnie mnie do Liptona z cytryną. Jeść niby mi się chce, ale nie wiem co. Chociaż pizze bym zjadła....

Ale mam nerwa. Moja córka wczoraj poszła do "zastępczego" przedszkola, bo nasze jest zamknięte. I płacze, że ona nie chce tam wracać, bo nie może być z przyjacielem-rozdzielili ich do innych grup. Poprosiłam Panią żeby byli razem. Poza tym przedszkole ma dziwny zakaz spotykania się grup na placu zabaw. Nie wolno podchodzić do dzieci z innych grup. Moja płacze, już ją rano brzuch bolał itd. Na dodatek nie ma dostępu do wody i dzieci piją tylko podczas posiłków. Chore to dla mnie. Pani twierdziła, że było wszystko dobrze i córka super się bawiła, po czym przyznała, że nie była cały dzień z nią

Czesc dziewczyny. Tyle napisalyscie , ze nigdy tego nie nadrobie , zwlaszcza ze te moje bąble nie dają żyć... Eczoraj rano mialam pierwsze mdlosci w tej ciazy...dzis nowu, zjadlam troche przeszlo. Dzisiaj zaczynam 5 tydzień. Powiedzcie mi prosze kiedy byłyście ( w ktorym tc) lub w ktorym idziecie do gina na usg ? Ja mam 31.07... Koniec 7 tygodnia , nie wiem jak ja wytrzymam :/

I czy Wy tez latacie co chwile siku? W tamtych ciazach tez tak mialam ale jakos okolo 8-9 tc a teraz juz 5 a siku i ja jestesmy nierozłączne

Czesc dziewczyny. Tyle napisalyscie , ze nigdy tego nie nadrobie , zwlaszcza ze te moje bąble nie dają żyć... Eczoraj rano mialam pierwsze mdlosci w tej ciazy...dzis nowu, zjadlam troche przeszlo. Dzisiaj zaczynam 5 tydzień. Powiedzcie mi prosze kiedy byłyście ( w ktorym tc) lub w ktorym idziecie do gina na usg ? Ja mam 31.07... Koniec 7 tygodnia , nie wiem jak ja wytrzymam :/
Ja bylam na początku 5 tc teraz msm między 7-8 tc kolejną wizytę:)co do mdlosci, tez coraz bardziej dają się we znaki. Wczoraj wypilam jedną kawkę z mlekiem i bylo ok a dzisiaj robiac juz mnue mdlilo:(

reklama
Do góry