reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2018

Hej. Ja dzisiaj idę na pierwszą wizytę... Dzisiaj 4t6d. Idę tak szybko bo jestem po poronieniu i wolę iść szybciej żeby zobaczyć czy od samego początku wszystko ok i dowiedzieć się czy muszę coś brać... Trzymajcie kciuki... Wizyta o 14:30. Im bliżej tym coraz bardziej się denerwuje...

Napisane na F3311 w aplikacji Forum BabyBoom
Wszystko będzie dobrze. Zobaczysz. Ja też poroniłam, mam już 4 letnią córeczkę i kolejna ciąża teraz. Też się boję, ale lekarz kazał mi przyjść dopiero w czwartek.

reklama
Kochane o 15.45 mam wizytę u diabetologa i trzymajcie kciuki żeby było wszystko dobrze. Może uda się obejść bez insuliny. Do tego jestem bardzo śpiąca i szybko się męczę
Trzymam kciuki [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] bądź dobrej myśli...

Hej. Ja dzisiaj idę na pierwszą wizytę... Dzisiaj 4t6d. Idę tak szybko bo jestem po poronieniu i wolę iść szybciej żeby zobaczyć czy od samego początku wszystko ok i dowiedzieć się czy muszę coś brać... Trzymajcie kciuki... Wizyta o 14:30. Im bliżej tym coraz bardziej się denerwuje...

Kochana trzymam kciuki, na pewno będzie wszystko dobrze:) Bardzo dobrze, że tak wcześnie masz wizytę, od razu będziesz pod kontrolą lekarza.

Dziewczyny, a robiłyście już badania na toksoplazmoze? Ja mam w domu kota i chyba dzisiaj zrobię to badanie, bo jeśli wyjdzie, że nigdy przedtem nie chorowałam na to to będę musiała kota oddać bo podobno zachorowanie w ciąży jest bardzo niebezpieczne:/
Ja w ciąży będąc spałam z dwoma kotami i psem. Koty nie są jedynymi nosicielami tokso. Surowe mieso, niemye owoce itd. ponoc tez;)

Kochane o 15.45 mam wizytę u diabetologa i trzymajcie kciuki żeby było wszystko dobrze. Może uda się obejść bez insuliny. Do tego jestem bardzo śpiąca i szybko się męczę

3mam kciuki ;)__&&&&& dajcie znać;)

Trzymam kciuki za Was Dziewczyny!!!;-) ;)

Nie było mnie tu może dwa dni, a tyle do nadrobienia...

Jak się czujecie?

Ja w pracy wysiedzieć nie mogę. Mega mi niedobrze... nie wymiotuję, ale latam do wc bez przerwy... biegunka... najchętniej poszłabym na L4... ale boję się stracić stanowisko... jeśli tylko zdołam będę pracować najdłużej jak to możliwe...

@andzelika87 pytałaś o tę lampę u dentysty... chodzi Ci o tą, która jest nad głową? Jejku bo nie wiem :-p w każdym razie dentyści, którzy byli w gabinecie powiedzieli, że nic nie stoi na przeszkodzie, żeby leczyć zęby w ciąży. Także ta lampa raczej nie szkodzi. Takie drobne uzupełnianie ubytków można robić w I trymestrze. Natomiast większe sprawy, jak kanałowe, to już najlepiej w II trymestrze.
W piątek po ginekologu idę znowu do dentysty, bo zaczyna mnie boleć kolejny ząb.

Jak się czujecie?

Ja w pracy wysiedzieć nie mogę. Mega mi niedobrze... nie wymiotuję, ale latam do wc bez przerwy... biegunka... najchętniej poszłabym na L4... ale boję się stracić stanowisko... jeśli tylko zdołam będę pracować najdłużej jak to możliwe...

@andzelika87 pytałaś o tę lampę u dentysty... chodzi Ci o tą, która jest nad głową? Jejku bo nie wiem :-p w każdym razie dentyści, którzy byli w gabinecie powiedzieli, że nic nie stoi na przeszkodzie, żeby leczyć zęby w ciąży. Także ta lampa raczej nie szkodzi. Takie drobne uzupełnianie ubytków można robić w I trymestrze. Natomiast większe sprawy, jak kanałowe, to już najlepiej w II trymestrze.
W piątek po ginekologu idę znowu do dentysty, bo zaczyna mnie boleć kolejny ząb.

Dziewczyny ja miałam leczone 4 zęby u dentysty.. 4 razy znieczulenie.. Znieczulenie miejscowe jest bezpieczne dla dziecka bo nie wnika. Wiem że szkodliwe jest badanie RTG a to jest konieczne przy robieniu kanałowego leczenia.

reklama

Jak się czujecie?

Chodzi mi o światło te fioletowe uv które używają po założeniu plomby.:D

Do góry