reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2018

reklama
hej Kaska2301, no już kolejna, pierwszy syn ma już 8 lat ;-) ogólnie jeżeli chodzi o moją ciąże to przebiega prawidłowo przy czym miałam wszystkie chyba jej objawy od nudności, mdłości po wymioty na początku, jedne objawy ustępują a za nie przychodzą nowe, no cóż ;-) ale warto pocierpieć :) Ja mam termin na 25.03 jak koleżanka wyżej i ruchy czuję już jakieś 3 tygodnie ;-) Podejrzewam że jest to przyczyna dużego dziecka, napomnę może jeszcze że mój pierwszy syn ważył 4500 i mierzył 62 cm ;-)

Witam się i ja! Termin porodu mam na 23.03. Niestety u mnie już w pierwszym trymestrze wyszła cukrzyca ciążowa. Na razie jeszcze bez insuliny. U mnie będzie dziewczynka - chyba Jagoda. Starszym dzieciom się to imię podoba i chyba tak zostanie. Jestem po amniopunkcji więc wiem, że płeć mojego maluszka się już nie zmieni ;-)

Ha to świetnie! Ja do czwartku myślałam że będzie dziewczynka a tu się okazuje że chyba jednak synek! Ale na sto procent dowiem się w poniedziałek na drugich prenatalnych :-) a mam pytanie, z jakiego powodu miała pani robioną amniopunkcję?

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Po testach Pappa wyszło mi podwyższone ryzyko zespołu Downa. W usg wszystko było ok. Ale na szczęście amniopunkcja wykazała prawidłowy kariotyp żeński. Mimo wszystko chyba jakiś niepokój będzie mi towarzyszył do porodu tak samo jak strach o zdrowie córeczki. Choć z tego co powiedziała mi Pani genetyk ten wynik z krwi mógł wyjść taki przez cukrzycę.

To całkiem zrozumiałe, nie da się tego strachu pozbyć ale wiadomo trzeba być dobrej myśli, ten test Pappa to jest ten test z krwi na pierwszych badaniach prenatalnych tak?

Ja mimo pozytywnego wyniku pierwszych badań prenatalnych mam obawy przed drugimi...

Tak jak pisałam wcześniej, to nie uniknione nawet gdy wszystkie wyniki były odrazu prawidłowe [emoji4] no cóż taki urok nas kobiet

reklama
Ja rowniez im blizej tym wieksze mam obawy i nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Kobietki kochane macie takie wrazenie ze nabylyscie kontakt z waszymi maluszkami ja duzo mowie do coreczki i w tym czasie ona mnie kopie a tak to sporadycznie czuje ruchy.

Do góry