reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2018

Witam wszystkie nowe dziewczyny:)

Tak wiem że na nocki nie można pracować w ciąży, nie moj pracodawca nie wie o ciąży, nie przedstawiałam zaświadczenia o ciąży bo raz, że dopiero idę na 1sza wizytę, a dwa jakbym to zrobiła to nie mogłabym pracować na nocki a niestety one generują moja i tak o marną wypłatę...
Więc albo biorę od razu L4, albo się nie wychylam.

W poprzedniej ciąży pracowałam do połowy 4 msc, potem na L4 poszłam znajde ale to dlatego że czekałam na podpisanie umowy na stałe, specjalnie się staraliśmy szybciej o dziecko, żeby w razie nie przedłużenia umowy mieć płacone do porodu i macierzyński z zusu...

Napisane na Tiger w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Powiedzcie mi, czy też macie takie zaparcia??
Ja w toalecie nie byłam już chyba 4 lub 5 dni. Czuję się jakbym w brzuchu miała balon. Na wagę nie wchodzę bo aż się boję co tam zobaczę :surprised:
Ojej to sporo dni nie robisz. Próbowałas jakieś diety? Śliwki itp? Ja robie co drugi dzień a kiedyś codziennie i mi też trochę ciężej...

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jak u was z libido? U mnie zawsze w ciąży mega niskie i w tej ciąży podobnie... [emoji20] wkurza mnie to jak mówi się że kobieta w ciąży jest cały czas napalona....

Takie fajtlapstwo u mnie tez sie zwiekszylo :D i sny mam jak na jawie...

Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom
Możecie się śmiać ale Ja po snach rozpoznaje czy w ciąży jestem. Jak tylko zaczęły mi się takie realistyczne śnić to od razu wiedziałam, że coś jest na rzeczy :) w każdej tak miałam :)

Hej.
Ja juz po wizycie :) jest serduszko, słyszałam jak bije :) dzieciątko ma prawie 1.5cm :) termin to jakoś początek marca. Jestem prawie w 8 tyg.ciąży.
Dostałam rozpiske na badania ale jakoś za 2 tyg je mam zrobić. Dostałam podwójna dawkę kwasu foliowego z racji ze chorowałam kiedyś na padaczkę,i póki co pregna idzie w odstawke.
Jestem szczęśliwa i kolejna wizyta za 4tyg. Dostałam L4.
Super! Duża juz fasoleczka[emoji4] gratuluję
Aha:) Myślę, że będzie dobrze, z obserwacji zauważyłam wśród znajomych, że nawet jak któraś miała mniej opiekuńczego męża to w okresie ciąży każdy jednak potrafi zadbać o swoją kobietę i dziecko:) u mojego ze sprzątaniem, czy gotowaniem była ciężka sprawa a teraz sam się rwie:)

a ostatnio stwierdziłam, że moje Dziecko chyba zżera mi mózg, ciągle o czymś zapominam, a to czy coś wyłączyłam z gniazdka, czy zamknęłam drzwi, czy wzięłam tabletkę i to do tego stopnia że liczę po prostu tabletki w blistrze żeby mieć pewność xd nie wiem czy istnieje taki objaw ale ja go mam xdd

Jeju mam tak samo z tabletkami liczę liczę i tak nic nie wiem ... taka pamięć złotej rybki się uruchomiła. Pamietam 5 minut a potem jakoś wszystko się ulatnia. Koszmar :)

Dziewczyny jak u was z libido? U mnie zawsze w ciąży mega niskie i w tej ciąży podobnie... [emoji20] wkurza mnie to jak mówi się że kobieta w ciąży jest cały czas napalona....

Ja libido mam jak zawsze ale łatwiej mi teraz dojść do celu :zawstydzona/y:

Hej.
Ja juz po wizycie :) jest serduszko, słyszałam jak bije :) dzieciątko ma prawie 1.5cm :) termin to jakoś początek marca. Jestem prawie w 8 tyg.ciąży.
Dostałam rozpiske na badania ale jakoś za 2 tyg je mam zrobić. Dostałam podwójna dawkę kwasu foliowego z racji ze chorowałam kiedyś na padaczkę,i póki co pregna idzie w odstawke.
Jestem szczęśliwa i kolejna wizyta za 4tyg. Dostałam L4.
Super informacja :)

reklama
Ja dziś ciut lepiej się czuję, ale po południu obowiązkowa dwugodzinna drzemka. Nie wiem jak ja będę w pracy funkcjonować, za tydzień kończę urlop.
Mój mąż teraz w pracy bo urlopu nie dostał więc nie bardzo może mi pomagać, ale codziennie się pyta jak się czuję. Co jest zupełnie inne niż w poprzednich ciążach, widać przejął się tą ostatnia stratą.
No w pracy ciężko z tym spaniem :/
Ja dzisiaj jak szef wyszedł z 15 min położyłam głowę na biurku i oczy przymknęłam...trochę pomogło :)

Do góry