Aha Myślę, że będzie dobrze, z obserwacji zauważyłam wśród znajomych, że nawet jak któraś miała mniej opiekuńczego męża to w okresie ciąży każdy jednak potrafi zadbać o swoją kobietę i dziecko u mojego ze sprzątaniem, czy gotowaniem była ciężka sprawa a teraz sam się rwieTak ,tak już mowilam .Chodzilo mi ogólnie o jego opiekę nade mną w tym czasie
reklama
Nie chodzi o przesadnie nadskakiwanie, bardziej o zrozumienie, bo są np rzeczy, które w ciazy nie są wskazane, chociażby mycie łazienki jakimiś silniejszym środkami. Wiadomo ze nie możemy się położyć i tylko pachnieć bo są obowiązki domowe, jest praca, ale czasami są momenty kiedy źle się czujemy i czegoś nie jesteśmy w stanie zrobić i fajnie jak wtedy mąż pomozeA Ja osobiście nie lubię jak ktoś nade mną nadskakuje . Nie dajemy się zwariować, żyjemy normalnie nie jestem obłożnie chora nie dźwigam ciężarów. Robię wszystko to samo co przed ciążą
trele-morele
Moderatorka
A macie już dzieci? Bo nasze to pierwsze i chyba dlatego mąż skacze wokół nas i sam mi nic nie pozwala zrobić. Nawet czasem do przesady:/
to moje pierwsze, jak się dowiedzieliśmy to 'skakał', teraz już mu przeszło;< pewnie dlatego ze nic praktycznie nie widać i w ogóle ;p
Jak będZie widział, że źle się czujesz lub czegoś nie możesz zrobić to na pewno będzie pomagalto moje pierwsze, jak się dowiedzieliśmy to 'skakał', teraz już mu przeszło;< pewnie dlatego ze nic praktycznie nie widać i w ogóle ;p
Dziewczyna82
Fanka BB :)
A ja dziś wymiotuje i mam biegunkę. Cały dzień w łóżku.
Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
trele-morele
Moderatorka
Jak będZie widział, że źle się czujesz lub czegoś nie możesz zrobić to na pewno będzie pomagal
nie no jak powiem mu żeby np ściągnął mi jakieś pudło, albo dzisiaj napisałam, że sprzątałam łazienkę i od płynu zakręciło mi się w głowie i było nie dobrze to powiedział, że resztę zrobi. ale to normalne, a nie takie przesadne jak na początku ;p po prostu już mi nie odpuszcza wszystkiego tak jak na wcześniej
trele-morele
Moderatorka
a ostatnio stwierdziłam, że moje Dziecko chyba zżera mi mózg, ciągle o czymś zapominam, a to czy coś wyłączyłam z gniazdka, czy zamknęłam drzwi, czy wzięłam tabletkę i to do tego stopnia że liczę po prostu tabletki w blistrze żeby mieć pewność xd nie wiem czy istnieje taki objaw ale ja go mam xdd
mimi8334
Ja mam jeszcze do kompletu ślamazarnośća ostatnio stwierdziłam, że moje Dziecko chyba zżera mi mózg, ciągle o czymś zapominam, a to czy coś wyłączyłam z gniazdka, czy zamknęłam drzwi, czy wzięłam tabletkę i to do tego stopnia że liczę po prostu tabletki w blistrze żeby mieć pewność xd nie wiem czy istnieje taki objaw ale ja go mam xdd
Takie fajtlapstwo u mnie tez sie zwiekszylo i sny mam jak na jawie...a ostatnio stwierdziłam, że moje Dziecko chyba zżera mi mózg, ciągle o czymś zapominam, a to czy coś wyłączyłam z gniazdka, czy zamknęłam drzwi, czy wzięłam tabletkę i to do tego stopnia że liczę po prostu tabletki w blistrze żeby mieć pewność xd nie wiem czy istnieje taki objaw ale ja go mam xdd
Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Lilip
Rozkokosić [emoji170] u nas często o dzieciach się mówi tak ze się rozkokosilo czyli się dobrze bawi/czuje/jest zadowolone w danym otoczeniu.
My dla odmiany mieszkamy w kamienicy z teściami z klatka schodowa i osobnymi wejściami. Bardzo sobie ten układ chwale bo w porównaniu do bloków to jednak łatwiej się nam dogadać niż z sąsiadem [emoji14] nikt nie robi wymówek o hałas, czasem tata podrzuci pieczywko, mamy podwórko a już odnośnie dziecka to same plusy. Po pierwsze ciesze się ze wychowuje się wśród dziadków których widzi codzień a nie dwa razy w roku (moi rodzice również mieszkają kilka domów dalej) a po drugie mamy ogromną pomoc bo ktoś może zawsze zerknąć na Mikusia, odebrać wcześniej ze żłobka, czy do kina łatwiej się wyrwać.
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
My dla odmiany mieszkamy w kamienicy z teściami z klatka schodowa i osobnymi wejściami. Bardzo sobie ten układ chwale bo w porównaniu do bloków to jednak łatwiej się nam dogadać niż z sąsiadem [emoji14] nikt nie robi wymówek o hałas, czasem tata podrzuci pieczywko, mamy podwórko a już odnośnie dziecka to same plusy. Po pierwsze ciesze się ze wychowuje się wśród dziadków których widzi codzień a nie dwa razy w roku (moi rodzice również mieszkają kilka domów dalej) a po drugie mamy ogromną pomoc bo ktoś może zawsze zerknąć na Mikusia, odebrać wcześniej ze żłobka, czy do kina łatwiej się wyrwać.
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom