reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2018

Oj to przepraszam. Ale czasami bywa i tak, że się nagle podnosi. Trzymam za Was kciuki Kochana. Ja jestem po jednej stracie i stymulacji bo u nas jest problem z nasieniem. I do tego jestem w szpitalu bo od wczoraj mam spuchniętą twarz jak bokser po walce. Z wyników ponoć to przeziębienie tylko w bardzo dziwny sposób Mi się objawia

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też za Was trzymam kciuki. Również jestem po jednej stracie i mąż ma także problem z nasieniem

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
no coś Ty? ja pierdziele... bez znieczulenia? chyba bym się posrała... jezuuuu.... ale nie... no ja nie dam rady bez. Jestem przerażona :oo: Jejku i to jeszcze dwójka Ci poszła... mi chociaż z tyłu... szóstka... nie widać za bardzo, no ale trzeba zrobić. AAAAAAAaaaaa!!!!!
Oj nie panikuj nie bolało. Może da ci znieczulenie dla dzieci, nie stresuj się. :)
Oj to przepraszam. Ale czasami bywa i tak, że się nagle podnosi. Trzymam za Was kciuki Kochana. Ja jestem po jednej stracie i stymulacji bo u nas jest problem z nasieniem. I do tego jestem w szpitalu bo od wczoraj mam spuchniętą twarz jak bokser po walce. Z wyników ponoć to przeziębienie tylko w bardzo dziwny sposób Mi się objawia

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Zdrowia Ci życzę :*

No właśnie, co do objawów? Macie jakieś? Ja się czuję, jakby nic się nie zmieniło. No zupełnie nic. Żadnych bólów, mdłości, powiększonych piersi, nic. W poprzedniej ciąży coś tam mnie pobolewalo, teraz kompletna cisza.

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom

jezuuuuuu DZIEWCZYNY!!!!

Jadłam bułkę w pracy... i złamał mi się ząb!!!

Normalnie odpadł mi kawałek zęba...
jestem załamana... i wściekła :crazy:

Jutro idę do dentysty, ale to jest moja pierwsza wizyta u dentysty w ciąży. W poprzedniej ciąży nie robiłam nic z zębami. A teraz? Przecież jakieś znieczulenie, uzupełnienie tego zęba... I tak się cieszę, że nie boli póki co...
Znieczulenia teraz takie specjalne są, że są dostosowane dla kobiet w ciąży. Zapytaj swojego dentystę, na pewno coś doradzi :)

Byłam dzisiaj u lekarza. Beta za niska. Może być to ciąża biochemiczna. Progesteron narasta prawidłowo. Zalecamy 2 tygodnie mam powtórzyć badania. Strasznie się boję

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Nie martw się na zapas. Beta jest faktycznie niska, ale podobno potrafi nagle skoczyć i wszystko jest ok, dlatego trzymam mocno kciuki...Nie chcesz powtózyć bety za 2 dni żeby zobaczyć czy przyrasta?

Dziewczyny, mam wyniki bety. Z 281 przedwczoraj, dzisiaj skoczyła do 768 [emoji7]

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom

Piękny wynik, gratuluję ;-)

reklama
jezuuuuuu DZIEWCZYNY!!!!

Jadłam bułkę w pracy... i złamał mi się ząb!!!

Normalnie odpadł mi kawałek zęba...
jestem załamana... i wściekła :crazy:

Jutro idę do dentysty, ale to jest moja pierwsza wizyta u dentysty w ciąży. W poprzedniej ciąży nie robiłam nic z zębami. A teraz? Przecież jakieś znieczulenie, uzupełnienie tego zęba... I tak się cieszę, że nie boli póki co...

spokojnie Kochana!
moim pierwszym objawem pierwszej ciąży był złamany ząb :D ale tak dużo się złamało, że został tylko korzeń. A teraz też jestem na świeżo w temacie bo jestem w trakcie leczenia zębów, a tu niespodzianka ciąża :)
A więc tak: oto wczorajszy email od mojego dentysty. Ja jestem alergikiem lekowym także temat znieczuleń jest mi dobrze znany :p

Dzień dobry.

U pacjentek w ciąży nie wykonujemy zdjęć rtg, a są one niezbędne w czasie leczenia endodontycznego (kanałowego). W czasie ciąży staramy się ograniczać podawanie wszystkich leków. W takim wypadku są dwie drogi. Pierwsza: leczymy zeby i zakładamy w kanałach wypelnienie tymczasowe, kończymy leczenie po porodzie. Druga: leczymy całkowicie, po porodzie robimy zdjęcie rtg, w wypadku niepełnego wyleczenia, leczenie powtarzamy. W ciązy znieczulająco podajemy mepivacaine, po wcześniejszym teście alergicznym.

Pozdrawiam Ireneusz Karbownik OMEGA DENT

Teraz nie zatruwa się zębów. Leczy się kanałowo najednej wizycie. Znieczula się i wyciaga nerwy, oczyszcza kanały, wypełnia i wypełnia. U kobiet w ciąży daje się to znieczulenie mepivacaine i wyciąga nerw, oczyszcza kanały i delikatne wypełnienie specjalnym środkiem odkażającym. Po porodzie wypełnia się kanał i wypełnia.
Ale być może u Ciebie wystarczy tylko znieczulenie, borowanie i wypełnienie :)
Pozdrawiam

Do góry