reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2018

I ja witam [emoji4] Z kalkulatora wyszedł termin na 5 marca. Radość i jednocześnie strach są ogromne. Pierwszy Maluszek miał wadę genetyczną, a o drugą ciążę staraliśmy się 2 lata i 3 miesiące. Przesyłam ciepłe myśli i trzymam kciuki za Was. Asia

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj w naszym gronie:)
Rowniez trzymam kciuki za Ciebie :)

reklama
Witaj @Asiakelly i gratuluję ;-) Trzymam kciuki za spokojne 9 m-cy z nami :-)

Za resztę z Was trzymam kciuki za dobre przyrosty bety :)

Ja nie betuję, dla mnie to za duży stres. Zawsze przez ostatni rok wychodziło źle. Czekam sobie na wizytę spokojnie, ale za Was trzymam kciuki :)

@ni_kusia byłam wczoraj u normalnego lekarza i nic Mi na to nie dał bo jestem w ciąży i mówił że po 3dniach powinno przejść samo.
Możliwe że masz to od pułków albo za gorąco masz w nocy jak śpisz. Było widać malutki pęcherzyk ciążowy. Teraz jestem 4t4d liczone z owulacji. Bo jestem pl monitoringu i mierzyłam temperaturę. A Moja @ zaczęła się dzień po Twojej[emoji6]ale owulacje miałam dopiero 9.06

A Ty kiedy miałaś owulacje??

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Moja owulka przypadła (wg testów owu) 6/7 czerwca :)

Dziewczyny coś dla nas. Świetnie opisane aż się wzruszyłam!!!
Link do: Jak rozwija się dziecko w łonie matki? 1-5 tydzień ciąży

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Piękne, poryczałam sie ;)

Cześć. Dzisiaj odebrałam wyniki bety 1453 wynik. To chyba 6 tydzień o ile się nie mylę. Wg @ wyliczylam że 5
Teraz zostaje mi czekać do 14go bo wtedy mam wizytę u ginekologa.
Od czwartku mam tak mniej więcej co godzinę delikatne skurcze/klucia w podbrzuszu.... mam nadzieję że to normalne bo już nie pamietalam jak to było w pierwszej ciąży( 5 lat minęło )
Muszę wieczorem nadrobić te 10 stron co przez 3 dni pisalyscie

Cześć. Dzisiaj odebrałam wyniki bety 1453 wynik. To chyba 6 tydzień o ile się nie mylę. Wg @ wyliczylam że 5
Teraz zostaje mi czekać do 14go bo wtedy mam wizytę u ginekologa.
Od czwartku mam tak mniej więcej co godzinę delikatne skurcze/klucia w podbrzuszu.... mam nadzieję że to normalne bo już nie pamietalam jak to było w pierwszej ciąży( 5 lat minęło )
Muszę wieczorem nadrobić te 10 stron co przez 3 dni pisalyscie
A to pierwsza Twoja beta??
Skurcze i rozciąganie są normalne, jak na okres takie uczucie :) Jeśli nie towarzyszą temu bóle krzyza intensywne ani nie ma plamień to wszystko w porządku:)

No właśnie, co do objawów? Macie jakieś? Ja się czuję, jakby nic się nie zmieniło. No zupełnie nic. Żadnych bólów, mdłości, powiększonych piersi, nic. W poprzedniej ciąży coś tam mnie pobolewalo, teraz kompletna cisza.

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom

A to pierwsza Twoja beta??
Skurcze i rozciąganie są normalne, jak na okres takie uczucie :) Jeśli nie towarzyszą temu bóle krzyza intensywne ani nie ma plamień to wszystko w porządku:)

tak pierwsza beta :) zrobiłam tylko po to, żeby mieć podkładkę do tego żeby lekarz rodzinny mi wystawił zaświadczenie do zakładu pracy ;) Raczej kolejnej nie będę robiła, poczekam na wizytę u ginekologa.

jezuuuuuu DZIEWCZYNY!!!!

Jadłam bułkę w pracy... i złamał mi się ząb!!!

Normalnie odpadł mi kawałek zęba...
jestem załamana... i wściekła :crazy:

Jutro idę do dentysty, ale to jest moja pierwsza wizyta u dentysty w ciąży. W poprzedniej ciąży nie robiłam nic z zębami. A teraz? Przecież jakieś znieczulenie, uzupełnienie tego zęba... I tak się cieszę, że nie boli póki co...

reklama
jezuuuuuu DZIEWCZYNY!!!!

Jadłam bułkę w pracy... i złamał mi się ząb!!!

Normalnie odpadł mi kawałek zęba...
jestem załamana... i wściekła :crazy:

Jutro idę do dentysty, ale to jest moja pierwsza wizyta u dentysty w ciąży. W poprzedniej ciąży nie robiłam nic z zębami. A teraz? Przecież jakieś znieczulenie, uzupełnienie tego zęba... I tak się cieszę, że nie boli póki co...
Leonia, masakra, współczuję. Na pewno dentysta będzie wiedział jak obejść się z taką wczesna ciążą i nie zrobi nic, co mogłoby zaszkodzić maluszkowi.

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry