reklama
LizkaELIZKA
Moderatorka
Nie wolno brać Wit. A w ciąży. Może uszkodzić płód.Znalazłam coś takiego
Link do: Witamina A w ciąży – ryzyko przedawkowania.
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na myPhone_CUBE_LTE w aplikacji Forum BabyBoom
G
goszczaca
Gość
A ja biorę to. Nie no super jestem zachwycona tą wiadomością.A ja mam jeszcze taki dylemat. W poprzedniej ciąży brałam witaminy falvit mama teraz też chciałam to brać ale położna powiedziała mi żeby lepiej nie brać bo zawiera wit A. I nie wiem co teraz o tym myśleć?
Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja brałam w 1 ciąży femibion. u synka w 20 tyg stwierdzili małe torbiele wodne w główce. Potem wchłonely się. Ciekawe czy to od tego... kurcze ale to lek dla kobiet w ciąży! Przecież powinni go wycofać ![emoji34]A ja biorę to. Nie no super jestem zachwycona tą wiadomością.
Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
mama2013
Fanka BB :)
Witajcie! Mało piszę ale regularnie Was czytam.
Co do witamin- w poprzedniej ciąży gin polecał mi Omegamed Optima/Optima forte - mają miedzy innymi 200mcg jodu, o którym pisała kilka stron wcześniej jedna z Was. Tym razem chyba też je kupię.
Andżelika87- mój synek miał kiedyś stan zapalny siusiaka- lekarka kazała robić okłady z rivanolu, dawać dużo picia+ przepisała furaginę w jakiejś minimalnej dawce, tylko u nas widać było, że małego bardzo boli, więc dodatkowo musieliśmy podjechać do chirurga, żeby wypłukał to co tam zalegało, ale to trwało dosłownie 2 sekundy.
Wczoraj miałam okropną migrenę, coś okropnego, podejrzewam, że to dlatego, że już się stresuję jutrzejszą wizytą u gina.
Co do witamin- w poprzedniej ciąży gin polecał mi Omegamed Optima/Optima forte - mają miedzy innymi 200mcg jodu, o którym pisała kilka stron wcześniej jedna z Was. Tym razem chyba też je kupię.
Andżelika87- mój synek miał kiedyś stan zapalny siusiaka- lekarka kazała robić okłady z rivanolu, dawać dużo picia+ przepisała furaginę w jakiejś minimalnej dawce, tylko u nas widać było, że małego bardzo boli, więc dodatkowo musieliśmy podjechać do chirurga, żeby wypłukał to co tam zalegało, ale to trwało dosłownie 2 sekundy.
Wczoraj miałam okropną migrenę, coś okropnego, podejrzewam, że to dlatego, że już się stresuję jutrzejszą wizytą u gina.
mimi8334
Hej od razu sprawdziłam swoje witaminy i całe szczęście nie maja wit ANie wolno brać Wit. A w ciąży. Może uszkodzić płód.
Napisane na myPhone_CUBE_LTE w aplikacji Forum BabyBoom
trele-morele
Moderatorka
andzelika87 może to zwykły stan zapalny, moja Mama kąpała nas wtedy jak byłyśmy małe w rumianku.
a co do wit A podejrzewam, że one są tak dobrane, że nie zaszkodzą Maleństwu, tylko trzeba pamiętać, żeby nie sumplemetować ich w innych w innych lekach, moja gin poleciała mi kilka różnych tabletek i te między innymi tam były.
a co do wit A podejrzewam, że one są tak dobrane, że nie zaszkodzą Maleństwu, tylko trzeba pamiętać, żeby nie sumplemetować ich w innych w innych lekach, moja gin poleciała mi kilka różnych tabletek i te między innymi tam były.
G
goszczaca
Gość
No zobaczymy. Jak zem się naczytala z rana Tak i mnie mdlosci jeszcze bardziej dopadly a tabletki w koszu wylądowały
AnetaManiak
Zgadzam się z Tobą @trele-morele. Po za tym trzeba doczytać do końca jakie skutki ma też niedobór tej w witaminy w ciąży!!! W ciąży zwiększa zapotrzebowanie na nią do 1200. I jak byk jest napisane, że jeżeli ktoś wypija codziennie jedną szklankę soku marchwiowego wtedy nie należy tej witaminy suplementować. Jeżeli zaś tego nie robi to jak najbardziej trzeba. Witaminy dla kobiet w ciąży są tak dobrane, żeby nie szkodzić. Więc dziewczyny nie wariujmy[emoji6][emoji6][emoji6]
reklama