G
goszczaca
Gość
Ponoc farbowanie w 2 trymestrze.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jestem kosmetyczką. I żele możesz też spokojnie sobie zakładać ale uprzedzam nie u każdej ciężarnej się trzymają. To jest zależne od stężenia jednego z hormonów w ciąży. Także nie zdziw się jak nie będą trzymać[emoji6]już nie jednokrotnie się z takim przypadkiem spotkałam. Żele są bezpieczne w ciąży ale nie polecam akryli. Ale chodzi tutaj tylko o zapach bo płynami od akrylu można się nawet zatruć. Żaden ze środków stosowanych przy paznokciach nie wpływa do krwiobiegu, nie przenika przez warstwy paznokci. Tylko bądź pewna, że salon jest czysty i sterylne przyrządy bo można się nabawić jakiejś infekcji a nawet i białaczki.U mnie mdłości jeszcze nie ma na szczęście, ale w drugiej ciąży mocno mi dokuczały [emoji17]
Imię dla dziewczynki mam wybrane od zawsze [emoji6] będzie Julka, w domu mam Jana i Jakuba. I potwierdzam, że Kubusie to łobuzy [emoji6] dla chłopca miałabym problem z wyborem.
Mam do Was pytanie. W przyszłą sobotę idę na ślub - będę świadkiem. Czy mogę pofarbować włosy? W poprzednich tego nie robiłam, ale teraz mam blond i odrosty będą koszmarne. Myślicie, że to bezpieczne? A żele na paznokcie? Można czy nie?
Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Z tym zeby bylo czysto usterylnie zwlaszcza. Ja w10 tc slubowalam i z rana bylam u kosmetyczki, zeby paznokcie mi ogarnęła. Wszystko bylo pieknie, cos zaczęło się dzuac mi z paznokciami, stwierdzilam aaa przez ciążę moze cos sie dzieję. Urodzilam i po jakimś czasie poszlam do dermatologa. A tu proszę grzybica paznokci doktorka stwierdzila, ze niespodziewala sie zeby tak zaatakowala paznokcie u rąk i wyleczyc tego nie moge, a ponoc stwierdzila ze ciąża oslabila moj organizm i dlatego w tak dużym stopniu mi zaatakowalo. z pięknych paznokci mam porażkę.Jestem kosmetyczką. I żele możesz też spokojnie sobie zakładać ale uprzedzam nie u każdej ciężarnej się trzymają. To jest zależne od stężenia jednego z hormonów w ciąży. Także nie zdziw się jak nie będą trzymać[emoji6]już nie jednokrotnie się z takim przypadkiem spotkałam. Żele są bezpieczne w ciąży ale nie polecam akryli. Ale chodzi tutaj tylko o zapach bo płynami od akrylu można się nawet zatruć. Żaden ze środków stosowanych przy paznokciach nie wpływa do krwiobiegu, nie przenika przez warstwy paznokci. Tylko bądź pewna, że salon jest czysty i sterylne przyrządy bo można się nabawić jakiejś infekcji a nawet i białaczki.
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
No to nieźle Ciebie załatwiła. Owszem organizm jest osłabiony podczas ciąży, ale to nie oznacza, że znikąd wzięła się grzybica na paznokciach. Niestety na salony kosmetyczne trzeba bardzo bardzo uważać.Z tym zeby bylo czysto usterylnie zwlaszcza. Ja w10 tc slubowalam i z rana bylam u kosmetyczki, zeby paznokcie mi ogarnęła. Wszystko bylo pieknie, cos zaczęło się dzuac mi z paznokciami, stwierdzilam aaa przez ciążę moze cos sie dzieję. Urodzilam i po jakimś czasie poszlam do dermatologa. A tu proszę grzybica paznokci doktorka stwierdzila, ze niespodziewala sie zeby tak zaatakowala paznokcie u rąk i wyleczyc tego nie moge, a ponoc stwierdzila ze ciąża oslabila moj organizm i dlatego w tak dużym stopniu mi zaatakowalo. z pięknych paznokci mam porażkę.
No wlasnie, chcialam zaoszczedzic imi wyszlo...bokiem. Leczylam w sumie dwa lata juz bylo prawie po wszystkim i teraz ciąża i leczenia nie mogę kontynuować. Boje sie, ze paznokcie mi zejda;(No to nieźle Ciebie załatwiła. Owszem organizm jest osłabiony podczas ciąży, ale to nie oznacza, że znikąd wzięła się grzybica na paznokciach. Niestety na salony kosmetyczne trzeba bardzo bardzo uważać.
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Kwas foliowy wzmacnia paznokcie. Także spokojnie to pomoże a przynajmniej nie pogorszy nic przez okres ciąży[emoji6][emoji6]No wlasnie, chcialam zaoszczedzic imi wyszlo...bokiem. Leczylam w sumie dwa lata juz bylo prawie po wszystkim i teraz ciąża i leczenia nie mogę kontynuować. Boje sie, ze paznokcie mi zejda;(