reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2018

reklama
@andzelika87 Ja naprawdę nie mam nic złego na myśli[emoji6][emoji6][emoji6]po jeżeli chodzi o zagnieżdżenie zarodka to trwa to między 6 a 12 dni. Jedna ma szybciej druga później. U was było to po prostu szybciej i według Mnie będziecie miały terminy na koniec lutego. Ale to tylko Moje zdanie[emoji8][emoji8][emoji8]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

strasznie się zakręciłam, już nie wiem co mam myśleć, do 10.07 chyba oszaleje i osiwieje :(
Kochana jesteś w ciąży i tyle[emoji6][emoji6][emoji6]a wiesz mimo wszystko my nie lekarze i piszemy po prostu to co wiemy[emoji6][emoji6][emoji6]spokojnie[emoji8][emoji8][emoji8]

Kochana jesteś w ciąży i tyle[emoji6][emoji6][emoji6]a wiesz mimo wszystko my nie lekarze i piszemy po prostu to co wiemy[emoji6][emoji6][emoji6]spokojnie[emoji8][emoji8][emoji8]

To powiedz mi jedno: jeśli @ miałam 30.05 trwała 6 dni, owu przypadła na 80 % 10.06 to kiedy doszło do zapłodnienia z taką betą?

No w sumie macie rację. Może tak być, że urodzimy z @andzelika87 pod koniec lutego. Jednak wszystkie obliczenia wskazują na pierwsze dni marca. Ja mam tylko nadzieję, że ciąża się utrzyma i że wszystko będzie ok :happy:
Ja mam wizytę też dopiero 7 lipca...

To powiedz mi jedno: jeśli @ miałam 30.05 trwała 6 dni, owu przypadła na 80 % 10.06 to kiedy doszło do zapłodnienia z taką betą?

Chyba chodzi Ci o zagniezdzenie bo do zaplodnienia dochodzi w ciagu kilkunastu godzin po owulacji bo tylko tyle komorka jajowa jest zdolna do zaplodnienia.
Zagniezdzenie to tak mniej wiecej 5-6 po zaplodnieniu moze juz zastapic. U mnie bylo 6-7 dni po owulacji (wyraznie czulam) a beta jakos dzien po spodziewanej miesiaczce to niecale 450.

[emoji33] 67,7kg ---> 57kg ---> 52kg [emoji7]

Chyba chodzi Ci o zagniezdzenie bo do zaplodnienia dochodzi w ciagu kilkunastu godzin po owulacji bo tylko tyle komorka jajowa jest zdolna do zaplodnienia.
Zagniezdzenie to tak mniej wiecej 5-6 po zaplodnieniu moze juz zastapic. U mnie bylo 6-7 dni po owulacji (wyraznie czulam) a beta jakos dzien po spodziewanej miesiaczce to niecale 450.

[emoji33] 67,7kg ---> 57kg ---> 52kg [emoji7]
aaaa... dobra co będzie to będzie, aż się boję powtórzyć w środę betę :) ale cóż czekam do wizyty ;)

Andzelika87, myślę że twój wynik jest ok, zgodnie z normami z mojego wyniku:

Ciąża 1 - 2 tydzień 50 - 500
Ciąża 2 - 3 tydzień 100 - 5000

Ja mam prawie 300 i mieszczę się w normie 2-3 tydzień, ale ta norma jest do 5000, więc chyba raczej wszystko jest ok.
Widze że mamy praktycznie te same terminy, u mnie poczęcie na pewno nastąpiło 11 czerwca, a u ciebie 10:)

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry