reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2018

Dziewczyny badania wszystkie wyszły mi dobrze, beta super tylko okazalo sie ze nie mam przeciwcial toksoplazmozy a w domu kot...nie balabym sie tak bardzo gdyby nie to ze mieszkam z babcia ktora tuli glaszcze tego kota a potem nie myje rak i dotyka przecież wszystkiego łącznie z jedzeniem...wiem ze jeśli higiena jest zachowana nie ma problemu ale w takim wypadku strasznie się boje...
Lekarz ci nie powiedzial, ze toxo możesz sie zarazić, poprzez jedzenie surowego mięsa, nie myte owoce i warzywa. A odnosnie kotów, jak bys zmieniala żwirek bez rekawiczek, pozniej bys ich nie umula tylko wzięła się za jedzenie wtedy toxo ci grozi.
Witam
Mam na imię Dorota i jestem tutaj nowa :) 30 Czerwca i 1 lipca test pokazał || kreseczki.Byłam juz na kontrolnym usg 4 lipca i troszkę mam poślizg pomiędzy tym co pokazalo usg a tym ile czasu okresu brak.Ostatnia miesiaczke mialam 25.maja.Jest poślizg 10 dni bo wg usg był to 4 tydzień a wg okresu ponad 5.Za nie całe 2 tyg mam kolejna wizytę u ginekologa i powinno już być słychać bicie serduszka; ) termin porodu wyliczylam wg aplikaci i wyszedl początek marca. Pewnie jak pójdę na 2ga wizytę będę znała więcej szczegółów. Najważniejsze oby wszystko było dobrze. Chciałam się przywitać i przyłączyć do was by jakoś było nam raźniej. Pozdrawiam
Witajw naszym gronie:D mam nadzieje, ze wspolnie spedzimy milo czas:D

reklama
Mnie tez ciagle mdli.. w ogóle tego nie znałam w pierwszej ciąży. Nie wymiotuje na szczęście. Tylko bym owoce jadła i słone.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witamy nowa marcowa mame:) jak samopoczucie w ciąży?
A w miarę ok.szybko robie się śpiąca i czasem muli mnie rano. Pracuje jeszcze i to na dodatek fizycznie bo praca stojąca, napełniam różnymi mieszankami poduchy ma dziale tapicerni. Głośno tam no i zapylenie. Myślę by jutro iść do lekarza po zwolnienie bo ja w pracy gdzieś koło 10-11 padam, jestem taka zmęczona ze zero kontaktu z baza. A za nie całe 2 tyg ewentualnie doniosę zwolnienie od ginekologa. Chciałam po pracować te 2 tyg ale kurcze ciężko bo się stoi do tego duchota i niestety ale tak do 3 kg poduszki mam do napełnienia przez 8h.Wszystkie koleżanki w pracy mówią bym szła na zwolnienie a nie tu tyrała. Z drugiej strony skoro nie mam jakiś specjalnych dolegliwości myślałam że warto iść do pracy by w domu się nie nudzić,ale chyba ta praca nie jest tego warta skoro ja po 8h wypompowana wracam. Co uważacie

A w miarę ok.szybko robie się śpiąca i czasem muli mnie rano. Pracuje jeszcze i to na dodatek fizycznie bo praca stojąca, napełniam różnymi mieszankami poduchy ma dziale tapicerni. Głośno tam no i zapylenie. Myślę by jutro iść do lekarza po zwolnienie bo ja w pracy gdzieś koło 10-11 padam, jestem taka zmęczona ze zero kontaktu z baza. A za nie całe 2 tyg ewentualnie doniosę zwolnienie od ginekologa. Chciałam po pracować te 2 tyg ale kurcze ciężko bo się stoi do tego duchota i niestety ale tak do 3 kg poduszki mam do napełnienia przez 8h.Wszystkie koleżanki w pracy mówią bym szła na zwolnienie a nie tu tyrała. Z drugiej strony skoro nie mam jakiś specjalnych dolegliwości myślałam że warto iść do pracy by w domu się nie nudzić,ale chyba ta praca nie jest tego warta skoro ja po 8h wypompowana wracam. Co uważacie
Powiem tak. Pomysl o sobie i o fasolce:D

Wiem o czym mowisz bo ja tak samo się czułam po pracy .Dlatego poszłam w piątek na chorobowe.Licze,ze ginekolog da mi jutro zakaz pracy .Ja dzisiaj posprzątałam mieszkanie i ugotowałam obiad i czułam się zmeczona ,do tego ból pleców i słaba.To jest okropne

Właśnie. Czyli odpowiedz jest jednoznaczna-czyli tak jak sama zaczynam uważać :)
Nie na sensu, zebys sie przeciazala. Nie daj Boze cos by sie stalo, nikt by ci nie wspolczul. Pracowalam w handlu, kolezanka byla w ciazy, kierownictwo no zostan jeszcze bedziesz miala lekka prace itd. Zostala, postawili ja na warzywniaku, duza dostawa towary byla i w tym dniu poronila. Nikt jej nie wspolczul. Poszla na zwolnienie i dopracy juz nie wrocila.

Nie na sensu, zebys sie przeciazala. Nie daj Boze cos by sie stalo, nikt by ci nie wspolczul. Pracowalam w handlu, kolezanka byla w ciazy, kierownictwo no zostan jeszcze bedziesz miala lekka prace itd. Zostala, postawili ja na warzywniaku, duza dostawa towary byla i w tym dniu poronila. Nikt jej nie wspolczul. Poszla na zwolnienie i dopracy juz nie wrocila.
O matko!
No dokładnie a nie darowałabym sobie jak coś było się stało. Za długo staraliśmy się. Ciężko było przez moją tarczyce aż wkoncu wynik się unormowal i się udało. A na tarczyce leczę się od ponad 2 lat.

reklama
O matko!
No dokładnie a nie darowałabym sobie jak coś było się stało. Za długo staraliśmy się. Ciężko było przez moją tarczyce aż wkoncu wynik się unormowal i się udało. A na tarczyce leczę się od ponad 2 lat.
No to tym bardziej idz na zwolnienie, trzeba pielegnowac dar od Boga:D

Do góry