reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2018

Ja jeszcze nie powiedziałam mojej czterolatce. Boję się jak cholera, bo ona bardzo źle reaguje na zmiany. Jak teraz poszłam do pracy, to mieliśmy płacze, wrzaski, zaburzenia snu, totalny brak komunikacji i powrót do sikania w majty. We wtorek jestem umówiona z psychologiem dziecięcym, więc pewnie mi poradzi coś konkretnego.

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi samej szczeka opadla jak to usłyszałam:eek: teraz malutka ma 5 miesiecy, a babka nawet do niej nie podchodzi. To jest straszneo_O

Bardzo to wszystko smutne..Ja zawsze powtarzam słowa mojego taty - że urodzenie dziecka to najlepsze co się w życiu może trafić. Bo co możesz zostawić po sobie na tym świecie? Pracę? Jakieś osiągnięcia w karierze? Ludzie o tym zapomną.. Danie życia.. Dla mnie to cud:tak:

Ja jeszcze nie powiedziałam mojej czterolatce. Boję się jak cholera, bo ona bardzo źle reaguje na zmiany. Jak teraz poszłam do pracy, to mieliśmy płacze, wrzaski, zaburzenia snu, totalny brak komunikacji i powrót do sikania w majty. We wtorek jestem umówiona z psychologiem dziecięcym, więc pewnie mi poradzi coś konkretnego.

Ja też jeszcze swoim dzieciom nie mówiłam. Zaakceptują na pewno gorzej jak się dowiedzą że to chłopiec bo oni strasznie chcą mieć siostrę. Już nawet imię dla niej wybrali :-D

Byliście u neurologa lub psychiatry?

Chcę najpierw skonsultować się z psychologiem. Wciąż liczę na to że powie że to wszystko normalne w miarę reakcję dziecka na zmiany.

Są bardzo fajne książki dla dzieci typu czekamy na dzidziusia. Z obrazkami... może to pomoże?

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie wczoraj przez przypadek mój syn się dowiedział ma prawie 13 lat i w pierwszej chwili był bardzo zły na mnie ale już mu przeszło a córką powiem po wizycie .

reklama
Do góry