reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Dla mnie dziwne jest osobne usg i osobna wizyta u gina w luxmedzie. Poza tym raz na początku ciąży byłam u gina w luxmedzie i po badaniu tak mnie zgielo w pół, że stwierdziłam, że tam już nie pójdę. W Toruniu dopiero od tego roku jest placówka luxmed, wcześniej można było w ramach luxmedu chodzić do placówek współpracujących i ja do takiej chodzę, na luxmed mam do końca roku ( czyli nic nie płacę) a od stycznia wizyta 150 zł.

reklama
Chrobek a dlaczego się nie sprawdziła? Bo moja mama np narzekała cały czas na nią.. ale ona wkładała tam tą gąbkę do kąpieli i to się mijało z celem..
Tam są dwa sposoby kąpieli - dziecko maleńkie na tym profilowanym miejscu a jak większe i samo siedzi to z drugiej strony..
Asieńka nie jest ciężka bo my mieliśmy taką z wężykiem więc wodę wypuszczało się zaczem przeniesie się gdziekolwiek.. tą co pokazałam ma korek.. nie wiem jak by się to sprawdziło.
Nasza ma 9 lat, ostatnio oglądałam ją w garażu i nie ma żadnych złamań, odprysków czy zmiany koloru ato była taka zwykła z marketu bez kolorowych rysunków itd.. jedyne co to ten wężyk stwardniał i nie wiem jak się będzie zachowywał.. ale mąż już znalazł w casto takowy i wymiana to jakieś 2-5 zł.

Fanti po pierwsze jakoś dziwnie z tym siedziskiem było, po drugie zawór na wodę nie wytrzymał i cała na podłogę poszła, po trzecie stelaż mieliśmy tylko do klasycznej wanienki i przy tej nie ta wysokość była, a że mieszkaliśmy u rodziców i oni nie mieli stołu to kapalismy na taboretach lub ławie i to było mega niewygodne.

Mi tam zaglądanie nie przeszkadza ;) Przez te kilka w szpitalu tyle osób zagląda że jedna więcej nie robi różnicy.
Czy któraś z Was zdecydowała się na kupienie wiaderka do kąpieli?
Juana ja mam tak samo - przecież nikt nie zagląda mi tam dla przyjemności ;). Zresztą ja to tyle razy leżałam w szpitalu, że przestałam mieć jakiekolwiek problemy z takimi rzeczami.
Wiaderka do kąpieli nie mam ale czytałam fajne rzeczy o nim:
http://www.bliskodziecka.com.pl/wiaderko-do-kapieli/

Wysokość to fakt jest ważna.. ale u nas nie raz jak w łazience stawialiśmy to na taborecie bo miejsca mało było..
Tyle że wtedy młoda byłam i mogłam się schylać nie to co teraz.. babcia.. w ciąży.. :oo2:

Barbra to super wiesci. Czekamy na kolejne informacje jak Tobie założą, ale teraz m9ze byc juz tylko lepiej
Violka ja tez mam takie bóle na okres. Raz mocniejsze raz lżejsze, ale póki nie sa regularne i do wytrzynania się nie martwię za bardzo.
Fanti dla mnie to wiaderko to też kicha. Dobrze, ze walczysz o właściwe nauczanie syna. Ja tez jestem wrazliwa na tym punkcie jak coś nie tak.
Cien najlepszego dla córeczki!! Moja konczy 7 lat w lutym.
Cocosh to kiedy miałaś ostatnią miesiączkę.? Bo jak ostatnio bylam w Pl to gibekolog tez mi wyliczyla z Om na 18.02 sle z Usg to juz wychodzi w uk 24.02 a s Pl 23.02

Ja miałam 11.05 ostatnią miesiączkę. A Ty? :)

Co do wanienki to my kapalismy Majke w wannience na łóżku w najzwyklejszej nieprofilowanej i teraz tez zamierzam taką kupić

reklama
No szczerze to wątpię bo chyba by na usg coś wyszło. A tak na obu USG wyszedł marzec - ostatnio 03.03. Zobaczymy co na tym ostatnim powiedzą. Ja miałam bardzo wysokie TSH, które powoduje, że cykle są strasznie długie, a może w ogóle nie być miesiączki i wydaje mi się, że stąd wszystko u mnie tak dziwnie.

Do góry