reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Tak działa że zaczynamy obie się drzec. Ale skutek jest taki że ja młodemu do głowy kładę co mu wolno a co nie.
Do niej nie dociera że ja przygotowuje go do przyjścia na świat Bronka żeby nie czuł się nagle odrzucony. Ale słyszę że zamiast teraz tym bardziej dac mu więcej siebie to ja psa bardziej tule niż jego. Troszcze się o psa a nie o dziecko itd

reklama
Isia ja podejrzewam!ze to wymysl dyrektorki mogl byc. A ja raczej nie jestem z takich co sie wyklocaja. Jakos dam rade,bez przesady ;).

A pochwały to ja chyba nigdy nie usłyszałam Ale porównanie do innych i owszem. Mam taką kuzynkę co zlewa swoje dzieci, sama opowiada że rano włączy 70 odcinków bajki i ma dzieci na parę godzin z głowy ale już słyszałam że ona się dziećmi przejmuje a ja nie

Mój młody w zeszłym roku miał zmiany w swoim pokoju. Wybierał biurko sobie, łóżko wybrał (oczywiście mama ukierunkowała ten wybór odpowiednio) i teraz bardzo lubi być w swoim pokoju. Bawi się ogląda tv gra koleżankę zaprasza itd. A moja mama twierdzi że my z wygody wygoniliśmy go do drugiego pokoju. nie dociera do niej że on lubi być tam. Wg niej krzywda mu się dzieje bo sam tam śpi. Ale że od 2 roku życia sam śpi w swoim pokoju to jakoś nie zauważyła ale że teraz śpi sam to problem.

Isia U nas w przedszkolu też tak było. I teraz w szkole musimy zawsze pisać oświadczenia że nie mamy problemu z zapewnieniem opieki dla dziecka w czasie między świętami a nowym rokiem.

No wlasnie i co kurde mialabym napisac na takim oswiadczeniu? Ze nue moge zapewnic opieki mimo,ze siedze w domu? :p ide chyba jutro do rodzinnego,bo juz ponad tydzien jestem taka niby chora. A od soboty zaczynam tez czuc zatoki. Moze mi zleci badania i cos przepisze tylko nie wiem tez co...

Manka! Ja też moja teraz czuje tak nisko jakby zaraz miała mi wyjść... przez szparke :D i wizytą również 5 dopiero ale dzisiaj ja mało czuje nie czuje jej tak jak wcześniej często a jak czuje to tak nisko nisko nisko a jak kopnie to zastanawiam się czy chce mi się siku czy ona tak kopie :p

Isia jutro powoli zaczynamy... szafę składać i tamte rozkładać :D mamy czas do sylwestra się tam przenieść

Volka ja nie będę myć okien :p teściowa przyjeżdża umyć Ale.dopiero czas ma w środę dlatego mowie zeby nie padal snieg do tego czasu :p

Co mi sie dzisiaj śniło!!! Ze mi na sile chcieli poród wywolac! Najpierw dostałam dwa zastrzyki i przez taka mini rurkę mi to szło po 30min. Później dali mi mieszanek tabletek a jak nie pomogło kazali się spakować i iść Na porodowke pod kroplowke!! A ja im caly czas mowilam ze to za wczas! :D

reklama
Volka ale zapewnienie opieki to obowiązek przedszkola a nie Twój!!! I wymysł dyrektorki to nic takiego bo są odpowiednie przepisy co do tego. A po drugie na oświadczeniu nie piszesz ze nie masz co zrobić z dzieckiem... przynajmniej ja tak Fanti zrozumiałam tylko, że zaoewniasz mu opiekę w domu...
Ja przede wszystkim nienawidzę kłamstwa i robienia że mnie idiotki i u mnie taki numer by nie przeszedł!

Fanti co do mamy to ja przed moją ukrywalam że poszłam na studia. Dowiedziala sie przypadkiem i stwierdzila, ze to kolejny moj glupi pomysl. Dopiero po roku M powiedział, że skończyłam 1 rok i z bardzo dobrymi wynikami... a przez cały rok nawet się nie zapytała jak mi idzie....
Teraz z kolei ciągle się mnie pyta jak sobie dam radę, jak sobie wszystko wyobrażam. A pomocy nie mam od niej żadnej ani nigdy nie miałam przy Zuzce :/ zawsze sobie sami zupełnie z M radzilismy. Teraz dostanie ją raz na dwa miesiące na kilka godzin jak musimy coś załatwić bez Zuzki. I że ona wielce nam pomaga!!! I jest taką dobrą babcią.
To, że jestem niedobra matką bo Zuzka śpi od początku w swoim pokoju to też się nasluchalam. Że nie dbam o nią bo chodzi w sukienkach a jej- tzn mojej matce jest wygodnie w dresach i Zuzka też powinna w dresach chodzić!
I ciągle porównuje mnie z innymi. I mojego M też... U mojej matki w laboratorium pracuje chłopak który studiuje informatykę i dostał pracę za 3000 zł w jakiejś firmie i ona daje zawsze mojemu M go za przykład.. tylko mój M za jeden projekt tyle kasuje a moja mama o tym nie wie... ;) ale jacy wszyscy są wspaniali tylko nie my :)
Fanti co do Zuzki to ona też jest mega samodzielna i jej to sprawia duża przyjemność i frajde. Jak zrobić kotlety czy mizerie albo kanapki na kolacje. A dla mojej matki to wyslugiwanie się! I swój pokój też lubi i ciągle coś robi z rzeczy plastycznych czy kreatywnych a moja matka mówi, że ja się nią nie zajmuje i dlatego ona robi coś sama bo jest do tego zmuszona przez sytuację :)
BarBra dla mnie zachowanie Twojego męża też jest normalne bo mój ma tak samo ale i tak bardzo miłe :)

Do góry